Zimska vrtnica

Zimska vrtnica

Avtor: KATHLEEN E. WOODIWISS
Serija: Novela
Zvrst: ZG

Org. naslov: A rose in winter

* * * * ½ 110 vote
Oceni knjigo:
49

Očarljiva temnolasa hči vaškega župana, Erienne Fleming, je najnežnejši cvet majhne angleške vasice. In med vsemi snubci, ki se ji ponujajo, jo mika le eden: drzen in zabaven mladenič, jenki Christopher Seton. Upi na poroko iz ljubezni kruto izzvenijo, ko jo neodgovoren oče, v želji, da bi poplačal svoje dolgove, proda najboljšemu ponudniku. Dražbo konča skrivnostni lord Saxton, ki ponudi največ za njeno roko – pretresljiv in molčeč plemič, ki svoje brazgotine skriva za masko in ogrinjalom in se prikaže le, ko pade noč. Vdana v samotno življenje v hladnem in razpadajočem gradu Saxton, Erienne počasi spozna prave lastnosti tujca, ki ga imenuje ‘mož’, ki kot nežna in čista duša obsipa svojo nevesto s toplino in vztrajno pozornostjo. Čeprav se pogumno izmika objemu svojega skrivnostnega soproga, Erienne čuti neustavljivo privlačnost do Christopherjeve strasti, žarečega ognja in spletkarjenja. In kmalu bo morala sprejeti pogubno odločitev med dolžnostjo in srcem.

Komentarji:

  1. Uršika 22/09/2016 13:59

    Ta knjiga je bil tudi moj prvi ljubezenski roman in kot pravijo “Prvega ne pozabiš nikoli ” :)
    Potem sem jo prebrala še večkrat in vsakič mi je bila še boljša,….
    Top :)

  2. Irena 05/01/2017 23:38

    Moja prva knjiga, s katero sem začela brati romane. Neštetokrat sem si jo sposodila v knjižnici. Po dolgih letih ko sem imela priliko sem si jo tudi kupila in ponovno neštetokrat prebrala. Knjigo poznam do podtankosti a nikoli naveličana je prebrati
    zaljubljena v ta roman :D

  3. thetjasap 02/07/2017 11:10

    Knjiga mi je bila zelo všeč, kljub temu, da sem že na začetku predvidevala kdo je Lord Saxton. Scena z razkritjem Lorda Saxtona me ni tako presenetila, bolj me je presenetilo kdaj se je odločil razkriti. Celotna knjiga je napisana zelo predvidljivo, vsaj iz mojega stališča, nekje na sredi sem začela sumiti kdo je pobil vse tiste ljudi, in kdo je glavni, ko sem prišla do dela kjer se vse skupaj izve, sem na glas kričala ”sem vedela”.

    Sem pa tudi solzne oči dobila, ko je v temo govoril čustvene izlive o svoji ljubezni. Lepa romantična zgodba.
    Ocena: 4

  4. Nefertiti 13/06/2018 19:29

    Knjiga me ni navdušila.
    Preveč je razvlečene drame in kaosa.
    Zelo všeč mi je opis Setona oziroma Lord Saxtona, odnos in način izražanja.
    Všeč mi je, kako moški stoji za svojo odločitvijo, da si želi zgolj in le eno žensko, zaščita in varno zavetje, ki ji jo nudi, kavalirstvo in izjemno lep način izražanja. To me je v celotni knjigi tudi najbolj navdušilo.

Napiši komentar