Petdeset odtenkov sive

Petdeset odtenkov sive

Avtor: E.L. JAMES
Serija: Fifty Shades Trilogy, 1.knjiga
Zvrst: S

Org. naslov: Fifty shades of grey

* * * ½   92 vote
Oceni knjigo:
43

Študentki književnosti Anastasii Steele, ki pride intervjuvat uspešnega poslovneža Christiana Greya, se ta zdi izjemno privlačen, vendar ji obenem vzbuja strah. Prepričana je, da sama nanj ni naredila velikega vtisa, zato ga poskuša pozabiti – dokler se Christian ne pojavi v trgovini, kjer je honorarno zaposlena, ter jo povabi na zmenek. Neizkušena in naivna Ana je zaprepadena, ko ugotovi, da si želi tega moškega. In ko jo Christian posvari, da bi se ga morala na daleč izogniti, si ga želi samo še bolj.

Toda Grey je ujetnik svoje mučne nesrečne preteklosti in obenem obseden s potrebo po nadzorovanju. Ko se spustita v strastno ljubezensko razmerje, Ana začne spoznavati ne le svoje želje, temveč tudi temačne skrivnosti, ki jih Grey skrbno čuva pred svetom.

Komentarji:

  1. Amira 07/05/2013 18:30

    Prebrala vse tri dele in zeloooooooooooooo razočarana, celo na živce mi je šla, vendar sem trmasto nadaljevala do konca, ker sem hotela ugotoviti zakaj je bestseller in še zdaj ne vem????
    Tri dele bi spravila v enega, zgodbo skrajšala, veliko seks-akcij ukinila; lepo vas prosim, kdo še toliko seksa na dan??? A smo ljudje pozabili na romantiko in čisto erotiko ter se predali perverznim aktivnostim v postelji?
    Bralkam, ki imate rade ZG romane te zgodbe ne priporočam.

  2. nencaaa 08/05/2013 13:19

    …..knjiga je napisana kot je napisana…….da ni oguljena zgodba o lepi deklici, ki je sirota (po možnosti so ji starši umrli v nesreči s kočijo ali pa na morju) pa sreča bogatega “princa”…….njuno živlenje je en sam cuker…….

    ….nekdo, ki je zafrustriran, te knjige definitivno ne more brati……..če pogledaš od daleč ima svoje romantične trenutke, vendar na drugačen način…….in ravno v tem je glavni point……..

  3. jana 08/05/2013 20:01

    Se absolutno strinjam z mnenjem , ki ga je podala nencaaa. Bravo!!!!!

  4. aja 15/05/2013 19:54

    Meni je bila čisto všečna. Pravzaprav sem 1. knjigo požrla, tako me je obnorela. Se pa strinjam z Amiro, too much sexa in tega da je vlažna že samo ko jo pogleda. V prvi knjigi še gre, potem mi je bilo pa že vrh glave. Prav tako bi lahko bile največ 2 knjigi, tretja je kar odveč. Navsezadnje mi je bila trilogija bolj všeč kot ne. Kupila sem jo, definitivno jo bom še brala. Moja ocena za prvi del je 5.

  5. ALJA 30/05/2013 19:47

    ŠKODA KO ŠE NI NAPISALA ŠE KAKŠNO KNJIGO VSE TRI SEM SPRVA POŽRLA IN ZDAJ SEM JIH BRALA DRUGIČ RES ŠKODA DA SO SAMO TRI

  6. petyka 20/07/2013 10:48

    Jaz sem tudi prebrala vse tri knjige, meni so svetovne nisem mogla stran od njih popolnoma se strinjam z Nenco, te knjige to je nekaj drugačnega kar te privabi, mam jih doma in jih bom definitivno še enkrat prebrala. Tale gospod Grey hmm jaz bi ga kr imela ;) všeč mi je da Ani da vedet da je samo njegova in to večkrat, imata tudi romantične trenutke.
    V glavnem obožujem triologijo od E.L. James. In drugu leto še bo film prišel na platno no bomo videli, če bo tako dober film kot je knjiga, še vedno velja knjiga 1000x boljša kot pa film:) .. Lp

  7. baby 11/12/2013 22:20

    ko sem prvič prebrala knjigo en sam VAU zelo navdušena saj ni čudno da imam doma na polički vse tri knjige!!

  8. eloise 15/04/2014 19:51

    Bila mi je všeč, ker ni tipična romantična zgodba – ona je iz srednjega razreda, on bogataš, ki jo reši iz nekakšne zagate ter se na koncu poročita in živita skupno življenje sladko ter srečno do konca svojih dni.
    Ko sem tole knjigo prijela in jo pričela brati, sem bila skeptična – bom poskusila, vendar je mogoče samo precenjena. Kmalu sem bila presenečena nad zgodbo in lahko rečem samo WAW! Res ni literarni presežek vendar je zgodba, ki te kar potegne vase in te ne izpusti. Sama sem jo prebrala na dah, ker je kar nisem mogla izpustiti.

  9. akasha 12/09/2014 13:28

    Neverjetno.Kaksen dolgćas od knjige.Glede na to,koliko sem slisala o njej sem pričakovala dooosti boljse.Očitno,tisti,ki jo imajo kot wow knjigo,ne berejo ljubezenskih romanov.Brala sem ze dooosti boljse;sicer konkreten dober primer je trilogija Sylvie Day(sicer malo nerealna,control freak pa je prisoten,vendar te miljonkrat bolj potegne)-ta je res stopetdeset odtenkov boljsa od tega s****a.Če ste romantične duse,popolnoma odsvetujem;Komaj sem prisla do konca…en mesec sem jo brala z muko-ko pa dobre romane preberem v dveh dneh-zadnjih 30 strani sem se zbudila….groza.

  10. Vročakri 18/11/2014 17:13

    Sem zelo pozno prebrala triologijo, ker iskreno rečeno, mi je šlo na živce toliko pompa okoli knjig. No, zdaj vem zakaj :) meni je bila svetovna zgodba in kar nisem in nisem mogla odložit knjige. Še dobro, da sem kupila vse tri.

  11. Q 23/02/2015 22:32

    No, punce kako pa vam je bil všeč film?

    Meni knjiga ni bila preveč všeč. Imam raje zgodovinske romance.

    Film, o film pa je bil odličen! Prikazana je zelo lepa romantična zgodba. Drugi del še nisem prebrala. Sem ga pa že začela brati takoj, ko sem si ogledala film. Komaj čakam nadaljevanje filma.

  12. Martina 25/09/2015 10:05

    Vsebina knjige mi je super, kaj vse je Ana pripravljena narediti zanj ker je zaljubljena vanj. Zanimiva,…
    Film mi je pa kar neki, knjiga mi je velikooo bolj zanimiva.

  13. Sandra 29/02/2016 16:59

    Mene pa knjiga ni potegnila, roman se mi je zdel tak suhoparen. Prišla sem do 7. poglavja, potem pa ni šlo naprej, zmotilo me je predvsem to, da ženski lik ni ”močen”. Ana se mi je zdela taka izgubljena.
    Pa moram priznati, da sem prebrala dosti erotičnih romanov, ampak tega enostavno nisem mogla prebrati do konca.
    Pa bodo nekateri rekli, da se motim, ampak to je moje mnenje. Film me pa tudi ni prepričal, igralca nista bila ”pri stvari”.

Napiši komentar