Vonj po jasminu

Vonj po jasminu

Avtor: JUDE DEVERAUX
Serija: Edilean, 5.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The scent of jasmine

* * * *   22 vote
Oceni knjigo:
23

Charleston, 1799: hčerki južnjaške aristokracije in nadarjeni slikarki Catherine Edilean Harcourt v domači Virginiji ne manjka snubcev, ki bi uresničili njene sanje o poroki in družini. Toda Cayin pustolovski duh, ki se je razvijal ob odraščanju s štirimi brati, je postavljen pred veliko preizkušnjo, ko v Južni Karolini obišče svojega botra.

Ker je ta obležal v postelji z zlomljeno nogo, prosi Cay, da namesto njega opravi nekaj nujnega: na poti na ples mora odpeljati otovorjenega konja sinu starega prijatelja – ki je kaznjenec na begu, obsojen za umor svoje žene! Naenkrat se Cay znajde na begu pred zasledovalci Alexandra McDowella in odjezdi v noč z neznancem, ubežnim Škotom.

Čeprav bi se ga morala bati, se zave, da jo Alex vse bolj privlači, in medtem ko iščeta zatočišče v soparnih močvirjih Floride, se zaplete tudi v skrivnostno zgodbo o njegovi krivični obsodbi in nedolžnosti.Komentarji:

 1. anita 15/03/2013 21:27

  … lepa zgodbica, prebrala na mah in mislim, da so mi bolj vsec te, ki se dogajajo v preteklosti..

 2. sabina 24/04/2013 14:05

  Pri založbi Učila je izšla nova knjiga Jude Deveraux z naslovom Srčne želje. :)

 3. Teycha88 07/05/2013 19:02

  Danes končno prebrala to knjigo. Zgodba mi je lepa in duhovita, a žal je konec malce prehiter. Pa cel zaplet z bivšo ženo je res premalo dodelan in prehitro zaključen. Drugače mene načeloma tudi moti, če si knjige ne sledijo v nekem kronološkem delu, samo pri Jude nekako nimam toliko problemov, tudi če vmes kakšne knjige ne preberem, ker se tako kot smo že ugotovile ne spušča toliko v podrobnosti, da bi dejstvo, da ene knjige ne prebereš kaj bolj vplivalo na branje naslednje knjige.

 4. akasha 10/09/2013 21:48

  hitro se prebere,lepa skoraj resnična zgodba,pustolovska in zapeljiva,vseč mi je bila,pa te kar vleče brati naprej in naprej… v enem dnevu sem jo prebrala :)

 5. sara 03/10/2013 0:21

  meni je bila knjiga zelo všeč in tudi Cayin humor, ter njuni prepiri, najbolj mi je bilo všeč ko se je pretvarjala da je fant ;) vendar pa so mi najljubši njeni bratje in škoda da o njih ne piše več :( upam da je napisala knjige tudi o njih, ker me zelo zanima ali tudi oni spoznajo svojo sorodno dušo :)

 6. Simona 20/11/2013 8:17

  KNJIGO PREBRALA IN JE KRASNA IN JO TOPLO PRIPOROČAM DA JO PREBERETE

 7. Mrs. Darcy 24/11/2015 12:54

  Prebrala tudi to knjigo in lahko kar zaključim, da mi je najboljša in najljubša iz serije Edilean.
  Prehitela je celo V zlato odeti dnevi, ki mi je bila res super.
  Ampak zgodba o Cay in Alexu ima pa res vse, kar obožujem v knjigah … ljubezen, pustolovščino, humor in strast!
  Fantastična je!

 8. nani 06/02/2019 0:23

  zelo sem uživala ob branju in to prav od začetke, edino kar me pri tej seriji Edilean zmoti je,da bi to knjigo
  raje brala kot drugi del…za V zlato odeti dnevi, ker Jutro v barvi sivke, Škrlatni dnevi… se dogajajo v novejšem času.

Napiši komentar