Jamajška ulica

Jamajška ulica

Avtor: SAMANTHA YOUNG
Serija: On Dublin Street, 3.knjiga
Zvrst: S

Org. naslov: Befor yamaica lane

* * * *   55 vote
Oceni knjigo:
12

Čeprav Olivia velja za nadvse družabno punco, je v moški družbi izjemno negotova — po navadi ne more zbrati niti toliko poguma, da bi se približala moškemu, ki jo zanima. Zdaj, ko se je preselila v Edinburg, lahko v življenju obrne nov list, in ko se zaljubi v seksi podiplomskega študenta, se odloči, da se bo končno otresla strahov in si vzela, kar si želi.

Nate Sawyer je seksi ženskar, ki se ne more ustaliti, čeprav je svoji najboljši prijateljici nadvse zvest. Ko mu Olivia zaupa, kakšne težave ima v odnosih z moškimi, ji ponudi svoje izkušnje in jo začne poučevati v umetnosti zapeljevanja, da bi si dvignila samozavest.

Prijateljsko poučevanje v zapeljevanju kmalu preraste v resno in vroče ljubezensko razmerje, nad katerim pa visi temna senca Natove preteklosti, ki grozi, da bo za vedno izgubil tako punco kot najboljšo prijateljico …

 

Komentarji:

  1. aja 28/02/2014 23:04

    Vedno sem padala na knjige s tematiko friends-to-lovers :) , in Jamajška ulica je seveda med njimi. Vzemite dva najboljša prijatelja, eden je ženskar (sexi-da-dol-padeš), druga pa negotova punca, ki ni sexala že nekaj let. Ko Olivia prosi Nata, naj ji s svojimi izkušnjami pomaga dvigniti samozavest in zbrati pogum se približati moškemu, ki jo zanima, ‘poučevanje’ kmalu preraste v vroče razmerje. In kaj dobimo: fantastično in presneto vročo zgodbo!

  2. sundaysmile 03/03/2014 9:07

    Se strinjam. Odlična <3
    A morda katera ve, katere knjige iz te serije bodo še prevedene, če sploh še katera? Vsaka knjiga je boljša od prejšnje :)

  3. malazvezdica25 03/03/2014 11:57

    Sundaysmile. Sta se dve knjigi,samo so novele in jih ne bodo prevajali. Tako so mi napisali iz ucil. Tako da res skoda,ker so res zakon. Drugace bo pa junija izsla se ena knjiga od Hannah in Marca. V anglescini. Tako da upam da bo prevedena. Lahko si pa pogkedas na spletni strani od Samanthe Young.

  4. lunca 06/03/2014 17:08

    Sedaj pa res ne vem, katera ljubezenska ulica mi je najbolj všeč. Vem samo to, da je Jamajška ulica noro dobra zgodba. :)
    Pisateljica je fenomenalna, saj je prijateljstvo med Olivio in Natom, ki preraste v nekaj več, popeljala po čisto drugačnih smernicah. Direktno in drzno. In s pridihom humorja. Le katera bi lahko ob takšnem čutnem lepotcu ohranila samo prijateljska čustva. Njima jih ni uspelo, in ta zgodba je pod večno vprašanje spet postavila tezo, ali sta moški in ženska, ki sta si vsaj malo všeč, sploh lahko samo prijatelja. ;)

  5. maxim 08/03/2014 9:39

    Prebrala.
    Vse te ulice, od Dublina, preko Londona, pa tja do Yamaice, so izredno privlačno branje in ob vsaki sem imela občutek, da je boljša od prejšnje.
    A to je zgolj občutek, ne bi izpostavila nobene posebaj, vsaka po svoje me je prevzela in prepričala, je pa tak po mejem zelo nestrokovnem mnenju, tale zadnja še najbolj upravičila etiketo “erotični roman”. Zadnja polovica knjige se skorajda vžge, hudičevo je namreč vročeeeeeeeeeeeeeeee.

    Zanimivo bi bilo spoznati tudi zgodbo Ellie in Adama na Škotski ulici in srčno upam, da zgodbo Hannah in Marca prevedejo, saj me razganja od radovednosti, ali bo izguba nedolžnosti “pripadalala” Marcu in le kako neki se bo imenovala njuna ulica?

    Vsekakor vredno branja.

  6. katarina 09/03/2014 16:59

    Tako me je potegnila ta noro dobra zgodba, da nisem mogla prenehati z nepretrganim branjem do zadnje strani….. Upam , da bo še kakšna!!! :)

  7. sabina 20/03/2014 12:07

    Tole pa je bilo presneto vroče branje! Povsem me je zasvojilo. ;)
    Definitivno zelo vroča in iskriva zgodba. Tele lekcije o zapeljevanju so res močno seksi,dogajanje je res vrooooče.
    Pri celotni zgodbi pa mi je bilo najbolj všeč, kako se je Olivia iz zelo nesamozavestne mladenke z res slabo samopodobo spremenila v seksi in ženstveno mlado damo, ki ve kaj hoče. In kdo drug bi bil zaslužen za to, kot je Nate. Ob takem moškemu ne moreš trezno razmišljati, sploh pa ne o drugih “nadomestkih”. ;)
    Do sedaj so me vse tri knjige navdušile in tudi Jamajški ulici dajem oceno odlično!

  8. Michelle 22/04/2014 17:31

    Prebrala sem tole knjigo včeraj – v celoti v enem dnevu. Uuulala tole je pa nekaj! :) Punce: priporočam, če želite pobegnit v romantični in seksi svet Nate-a Sawyer-ja. Zagotavljam vam, da vam ne bo žal.

    Prebrala sem tudi Dublinsko in Londonsko ulico. Vsaka naslednja me je bolj zasužnjila. Ampak tale Jamajška… tale je pa bila top! (morda zaradi Nate-a… hihi).

    V glavnem: čista 10ka – tako kot obe njeni predhodnici.

  9. Monika 23/04/2014 21:46

    Upam da bo kmalu tudi prevedli FALL FROM INDIA PLACE kot je ze zgoraj omenjeno zgodba o Hannah in Marca …..vse tri knjige sem prebrala in komaj cakam to cetrto

  10. maxim 14/08/2014 8:08

    “Indijska ulica” je že na voljo v trdi vezavi, jupi zame, saj vem, da bo minilo le dober teden, pa bo tudi žepnica zunaj. Strinjam pa se z komentarjem Angelike, da je kar nekaj novosti, ki jih še nimamo tle gor.

  11. akasha 17/01/2016 13:01

    malo sem razočarana;meni je bila tipična pocukrana zgodba wannabe friends;vendar dobro napisana,tako da je ne odložiš…sicer vroča in čustvena,ampak nekaj mi je manjkalo v njej…

  12. Nani 23/03/2017 16:15

    Jaz tudi uživam ob branju teh ulic…zdaj me veseli prav to, da še nisem pri zadnji.
    Uživala sem ob branju. Ja in ne morem se odločiti katera mi je bila do sedaj najbolj všeč

Napiši komentar