Ljubezen z očarljivcem

Ljubezen z očarljivcem

Avtor: JULIA QUINN
Serija: Bridgerton, 4.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Romancing Mr.Bridgerton

* * *     76 vote
Oceni knjigo:
14

Penelope Featherington je brata najboljše prijateljice skrivaj oboževala že … no, zdelo se ji je, da od nekdaj. Potem ko je polovico svojega življenja od daleč opazovala Colina Bridgertona, je menila, da o njem ve vse, dokler ni odkrila njegove največje skrivnosti – in pomislila, da ga sploh ne pozna.

 

Colin Bridgerton je naveličan tega, da ga imajo samo za praznoglavega očarljivca, sit je zloglasne izdajateljice časopisa lady Whistledown, ki objavlja najnovejše govorice in očitno ne more natisniti izdaje, v kateri ne bi bil omenjen tudi on. Ko se vrne s potovanja v tujini, ugotovi, da nič v njegovem življenju ni več enako – še najmanj pa Penelope Featherington! Nenadoma ga sestrina najboljša prijateljica preganja v sanjah. A ko ugotovi, da ima tudi Penelope skrivnosti, se mora izmuzljivi samec odločiti – mu ona pomeni največjo grožnjo ali obet za srečen konec?

Komentarji:

  1. aja 21/03/2014 19:27

    Všeč mi je kako pisateljica z lahkoto ustvari tako resnične like, kjer ima vsak svoje edinstvene lastnosti in osebnost. Vsekakor sem navdušenka nad celotno Bridgerton družino, oba junaka sta preprosto očarljiva. Penelope je prikazana kot pametna (tako zelo, da nekaterim zapre usta) in simpatična (za razliko od njene sestre). V prvih treh knjigah je bila siva in tiha miška in zdaj nastopi njen čas, da zasije v vsej svoji lepoti in bistroumnosti. Colin je na drugi strani zelo očarljiv, prijazen in prikupen. Preseneti pa s svojo nesigurnostjo oz mnenjem, da pravzaprav ne počne v življenju prav nič ‘velikega’ in ‘mogočnega’ (zanj). Junak se ne zaljubi v junakinjo na prvi pogled, kar je prijetna sprememba. Penelope je Colin všeč že od nekdaj, Colin pa potrebuje nekaj časa, da ugotovi, da ima ljubezen svojega življenja že cel čas pred nosom. In tako dobimo čudovito branje!
    Odkar sem prebrala druge knjige te serije, ugibam, kdo bi lahko bila skrivnostna Lady Whistledown. Zdaj vem :)
    Moram reči še nekaj: obožujem Lady Danbury! Ko preberete knjigo, vam bo jasno zakaj :)

  2. Lady Starlight 22/03/2014 13:35

    Ja, aja – lepše ne bi mogla tudi sama napisati. Z vsem napisanim se strinjam, tudi meni je Lady Danbury zelo všeč. Colin je itak že v prejšnji knjigi sijal, Penelope pa sedaj zasije v pravi luči. :) Hmm, moram reči, da sem že malo sumila, da bi mogoće ta oseba bila Lady Whistledown, no, nisem se mogla odločiti med dvema, in za ta drugo, ki so jo še v tej knjigi sumničili, se je izkazalo, da ni, tako da je res zanimivo, ko se je izkazalo kdo je Lady Whistledown. ;)

  3. janc.jancy 25/03/2014 17:17

    Zgodba je prav zares očarljiva! Sama sem komaj čakala na to knjigo, saj mi ji bil Colin že od začetka najljubši in sedaj je tudi dokazal da je pravi očarljivec. Všeč mi je bilo kako je pisateljica opisala njegova čustva, ki so se iz prijateljstva spremnila v pravo ljubezen in da je to tudi sam kar hitro ugotovil, saj sta njegova brata potrebovala kar nekaj nekaj časa, da sta se prepustila ljubezni. Plus tega, da je sam priznal da je bil ljubusumen na žensko, saj je ona sama dosegla več kot on, ZADETEK V POLNO! Morem povedat da mi je ta knjiga pustila velik nasmeh na obrazu in zelo lep občutek v meni. Colin me ni razočaral :)

  4. sabina 30/03/2014 13:18

    Zgodbi sicer ne bi dala najvišje ocene, je pa luštno branje. Najbolj mi je všeč Penelope, ki se razvije iz grdega račka v laboda. In kot pravijo, tiha voda bregove dere. ;) Zakaj? Tega pa ne izdam, to morate same prebrati.
    Colin je očarljiv moški, ki se dolgo časa ne zaveda, da ima ljubezen direktno pred nosom, potem pa kar naenkrat….bum, znajde se v vrtincu ljubezni. Ah, da o lady Danbury ne govorim; stara gospa povzroči marsikatere zabavne pripetljaje.

  5. G2 31/03/2014 7:15

    Lepa, komaj čakam naslednjo.

  6. saby 10/04/2014 9:18

    Obožujem knjigo, Colina in lady Danbury ;) jaz sem pa že ob od 3.knjige sumila da je ta oseba lady Whistledown in sem imela na koncu prav ;) (bravo zame ;) )

    Mene pa tudi nekaj zanima, čisto na koncu knjige se pisateljica zahvaljuje Lisi Kleypas in Stephanie Laurens, ker sta ji dovolili, da ju omeni v knjigi. Jaz sem prebrala pred kar nekaj časa vse S.L. knjige in tudi par od L.K., vendar nikjer v knjigi nisem zasledila, da bi ju pisateljica omenila… A sem kaj izpustila? O.o

  7. sabina 15/04/2014 10:25

    @saby: verjetno je avtorica Kleypasovo in Laurensonovo postavila v kakšno žensko vlogo in ni mislila njunih resničnih del. :)

  8. petra 15/04/2014 11:00

    Mene pa čudi in moti, da je naslovnica ista kot Garwood- Tri neveste.

  9. maxim 22/04/2014 6:56

    Men se tole ni zdelo ravno “lahko branje”, saj sem imela podobne probleme kot ob branju prve knjige. Tam do polovice mi ni in ni šlo. Le trmasti vztrajnosti se lahko zahvalim, da sem jo prebrala do konca. Tako lahko sedaj mirno rečem, da mi je všeč, ne sicer v smislu noro dobro všeč, temveč le preprosto všeč. Najvišje ocene pa tej zgodbi ne bi dala.

  10. Rebeka 26/05/2014 18:22

    Jaz že zdaj vem, kdo je skrivnostna pisateljica čenč, pa še nisem prišla do te knjige … ;)

  11. yella 31/07/2014 10:40

    Saby, tule Julia Quinn razloži, kaj je mislila z zahvalo Lisi Kleypas in Stephanie Laurens :) :
    http://juliaquinn.com/faq.php?q=mister-kleypas-laurens#.U9oAF_l_taw

  12. saby 31/07/2014 11:36

    @yella hvala za podatek ;)

  13. monique 12/03/2017 11:16

    Po štirih prebranih knjigah mislim, da lahko rečem, da si z Julio Quinn nisva usojeni. Čakala in čakala sem, kdaj mi bo spodnesla tla pod nogami, glede na to da je zelo priljubljena, ampak je enostavno ne morem ocenit več kot povprečno.

  14. Nani 13/09/2017 7:17

    Z vsako naslednjo knjigo iz te serije se počutim bolj povezano s to družino. Prevzeta sem bila
    ob bombastičnem koncu. Tako v živo sem si predstavljala grad okrašen v polno bakel in sveč in Colinova gesta, kako je rešil zaplet, je bila v takem čarobnem vzdušju prav vznemirljiva. Izsilil je nekaj mojih solz.

Napiši komentar