Gorsko zavetišče

Gorsko zavetišče

Avtor: ROBYN CARR
Serija: Virgin River, 2.knjiga
Zvrst: S

Org. naslov: Shelter mountain

* * * * ½ 22 vote
Oceni knjigo:
7

John „Pridigar” Middleton živi mirno, skorajda puščavniško življenje v hribovskem mestecu. Nič mu ne manjka; zadovoljen je s tem, da kuha v gostilni prijatelja Jacka, in s peščico prijateljev – dokler nekega večera njegovega miru ne zmoti mlada ženska z otrokom. Kaže, da je na begu. Modrica in razbita ustnica sami povesta več kot redkobesedna, preplašena Paige. John ji ponudi zavetje, Paige pa ostane dlje, kot je sprva nameravala, in se počasi vživi v novo okolje. Konec dober, vse dobro? Ne, zgodba se tukaj šele začne. Precej pomoči, poguma in dela državnih ustanov bo treba, da se Paige otrese hude preteklosti, pa tudi Johnu s obetajo spremembe, ki jih niti v sanjah ne bi pričakoval. Njegovega miru namreč ne skali samo pravična jeza na človeka, zaradi katerega Paige izgubi drugega otroka na poti, temveč se ga polastijo čustva, ki jih sprva sploh ne razume. Še sreča, da Paige zna prepoznati veliko, toplo srce, ki bije v prsih velikega, močnega možaka, ki je na prvi pogled kar zastrašujoč. 

 

Ob glavni zgodbi sledimo še duhoviti, povsod priljubljeni Mel, ki je mestna babica in patronažna sestra, in njenemu Jacku; ta dva se pripravljata na prihod prvega otroka. Tudi tukaj se izkaže tista o kovačevi kobili, zato Melin porod ne poteka čisto tako, kot je načrtovala.

Ni pa vsem namenjena ista sreča – poleg ljubezenskih zapletov se soočimo s stiskami in vprašanji mladoletniške nosečnosti, in mladima dvema, ki sta se podala v pustolovščino nezaščitene spolnosti, ne bo prihranjeno nič.

Komentarji:

  1. G2 22/04/2014 8:23

    Lepa, še boljša kot 1. knjiga. Komaj čakam naslednjo.

  2. lilija 22/05/2014 12:49

    Se popolnoma strinjam z @G2 in se veselim naslednje knjige v seriji.

  3. sabina 07/06/2014 14:23

    Prečudovita zgodba! Komaj čakam na naslednjo. :)
    Paige je čudovita mlada ženska, ki je pribežala s svojim sinkom v Virgin River, ker jo je nasilni in zadrogirani mož močno pretepel. V svoj dom jo povabi John (Pridigar), ki mlado močno žensko in njenega sinka močno vzljubi in ne traja dolgo, ko se zaljubita. Všeč mi je, kako avtorica prepleta zgodbe večih junakov….najbolj se mi zdi ganljiva zgodba o najstnikih Ricku in Liz, ki sta prisiljena odrasti zaradi nepremišljenosti. Potem tu imamo še Micka, bivšega policista, ki je bil hudo ranjen in sedaj okreva v Virgin River in Jackovo sestro Brie, ki doživi hudo razočaranje v ljubezni, saj jo mož prevara…..res dobro branje!

  4. maxim 12/10/2014 20:40

    Men všečna do te mere, da bom z veseljem prebrala naslednjo.

  5. maxim 30/12/2014 12:41

    Pravkar sem prebrala tretjo-Ranjeni duši. Čudovita, prebrana na mah.

  6. danijela 28/07/2016 12:57

    Na seznamu tu gor manjka še tretja knjiga Ranjeni duši; so pa vse tri odlične!

  7. star 14/09/2017 17:53

    V slovenskem prevodu je izdanih pet knjig. Poleg omenjenih še Božič v Virgin River ter Nova priložnost.
    Vse so odlične. Upam, da jih bodo še naprej prevajali.

Napiši komentar