V vrtincu romantike z lahkoživcem

V vrtincu romantike z lahkoživcem

Avtor: SARAH MACLEAN
Serija: Love by Numbers, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Nine rules to break when romancing a rake

* * * * ½ 42 vote
Oceni knjigo:
10

Dama ne kadi cigar. Ne jezdi okobal. Ne sablja in ne prisostvuje dvobojem. Ne strelja s pištolo in nikoli ne karta v klubu za moške.

Lady Calpurnia Hartwell je od nekdaj spoštovala pravila, pravila, zaradi katerih je ostala neporočena – in več kot le rahlo nezadovoljna. In zato si je prisegla, da bo prekršila ta pravila in živela užitkov polno življenje, ki ga je pogrešala.

A da bi lahko preplesala vse plese in ukradla polnočni poljub, bi potrebovala voljnega pomočnika. Nekoga, ki se dobro spozna na kršenje pravil. Nekoga, kot je Gabriel Saint John, markiz Ralston – očarljiv in nevarno čeden ter tako zloglasnega slovesa, da se z njim lahko meri le njegov grešni nasmeh.

Če Callie ne bo previdna, bo prekršila najpomembnejše pravilo od vseh – to pravi, da se lahkoživci ne bi smeli nikoli brezmejno in brezupno zaljubiti …

Čutna in čustvena zgodba izpod peresa Sarah MacLean, ki nas zlahka popelje v romantično preteklost viktorijanske Anglije in nam predstavi njeno junakinjo, ki se v konservativni družbi stežka, a zanesljivo upira ustaljenim družbenim normam.

 

Komentarji:

  1. Lady Starlight 10/10/2014 12:40

    Prvi vtis – zelo sladka zgodbica. Ona je nesamozavestna (vsaj sprva) malce debelušna, “zarjavela” devica, za katero se zdi, da jo nihče ne pogleda dvakrat. On je londonski največji lahkoživec in razuzdenec, sen vsake ženske. In ta sen vsake ženske se niti ne zaveda, da je njen predmet sanjarije že od njene debitantske sezone, ko ji (po predstavitvenem večeru, ki je prava polomija) na vrtu edini nakloni prijazne in laskajoče besede. Te besede mlado dekle začarajo, zato si želi le njega. Po vrsto letih ju usoda ponovno združi, na način, da se njena pravljica začne uresničevati, Gabriel namreč vidi dlje kot vidijo ostali plehki plemiči, celo dlje kot Callie sama.

  2. sabina 19/10/2014 19:18

    Kakor pravi Lady Starlight, je to zares sladka zgodba in se pridružujem njenemu komentarju. :) Sicer me zgodba malo spominja na neko drugo avtorico, ampak sedaj ne vem točno katero. Zgodba je sicer očarljiva, kjer junakinja nikakor ni po standardih družbe. Svoje življenje hoče spremeniti z listo prepovedanih dejanj za dame in pri tem ji prekriža pot očarljivi Gabriel, ki ji ne bo pustil, da zaide na stransko pot….hoče jo ob sebi in kakor je trmast, je ne bo prepustil nobenemu, čeprav se seveda tega sprva ne zaveda. Callie je brezupno romantična, Gabriel pa stvaren….in tako dobimo zanimive zaplete.

  3. G2 20/10/2014 8:57

    Zelo lepa zgodba, se pridružujem gornjima komentarjema. Komaj čakam naslednjo knjigo.

  4. janc.jancy 22/10/2014 15:05

    Zelo lpa knjiga, sem vesela da ni bila junakinja popolna ampak malo debelušna :) saj je zgosba zato veliko bolj realna :) mene je knjiga zelo spomnijala na Tesso Dare in Sedem dni pregreh ;)

  5. maxim 15/01/2015 10:22

    Jaz sem tole prebrala in če na prvo žogo zgleda lahka, on je namreč lep, oboževan in zaželen , ona nevidna siva miš, sem potrebovala nekaj več časa in na koncu se mi zdela več tak “lahka”. Res lepa , sladka zgodba in lep je stavek; Ljubezen ne uničuje, ljubezen ustvarja”. (recimo da bi naj blo tak, pa vemo, da velikokrat ni). Jaz bom vsekakor z veseljem brala naslednjo.

  6. Mrs. Darcy 19/01/2015 9:35

    Odlična knjiga!

  7. monique 11/10/2015 9:55

    Ta zgodba se mi je prav vsedla v srce. Ocena 5+ :D

  8. nika88 09/03/2016 22:45

    Meni je pa ta knjiga TOP! Po dolgem času ena, ki ni napisana po enem in istem kopitu, da je dejansko zanimiva od začetka pa do konca. 5++

  9. Mvugrac 18/06/2017 23:02

    Odlicna. Jedva cekam procitati ostale. Kupila je na putu za Advent u Salzburg prosle godine. Intrigantna. Kod nas jos nisu preveli ni jednu njenu knjigu.

  10. Štefi123 14/01/2021 8:11

    Prebrala spet po dolgem času. Zanimiva knjiga od začetka do konca. Odlična pisateljica

Napiši komentar