Norost lorda Iana Mackenzieja

Norost lorda Iana Mackenzieja

Avtor: JENNIFER ASHLEY
Serija: Mackenzies / Highland Pleasures, 1.knjiga
Zvrst: S

Org. naslov: The Madness of Lord Ian MacKenzie

* * *     88 vote
Oceni knjigo:
8

Med londonsko družbo se je šepetalo, da je bil prav on morilec, da je preživel otroštvo v umobolnici in da mu ni šlo zaupati – še posebej ženske so bile ogrožene.
Vsaka ženska, ki so jo zapazili v njegovi družbi, je bila nemudoma izobčena, njen ugled pa je bil uničen. A kaj, ko je Beth ta škotski lord, katerega opojnost se je kot svila ovila okoli nje in katerega dotik jo je popeljal v svet ekstaze, tako neustavljivo privlačil.
Beth je opazila, da je kljub dekadentnosti in osupljivi inteligenci lord Ian potreboval pomoč. Njeno pomoč. Tako je bila nenadoma zanjo pomembna zgolj in samo norost lorda Iana Mackenzieja.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 23/10/2014 19:45

    No, ta mi je pa bila zelo všeč, sicer malo nenavadna zgodba, ampak všečna, tudi zelo strastna. Bratje Mackenzie so vsak po svoje zelo zanimivi in me prav zanima kakšna bodo nadaljevanja. :) Pa tudi junakinja Beth je bila pogumna in zanimiva ženska, Ian pa junak kot se šika. Kljub nenavadnosti te knjiga potegne, da je ne odložiš, dokler je ne prebereš. :)
    Založba Hiša knjig pa res lepo presenečajo, ni kaj, vidim, da nam pripravljajo še veliko, veliko poslastic, ki se jih že veselim, da jih dobim v branje, sem vesela in opažam, da bom njihovo založbo lahko uvrstila v “ta bolj priljubljene”, če bodo tako nadaljevali z zgodovinskimi romancami. Poleg tega pa imajo pri zgodovinskih romancah pri obeh izdanih tudi zelo lepi naslovnici. :)

  2. sabina 23/10/2014 19:54

    Presenetljivo dobro branje!
    Tu imamo “norega” lorda Iana, ki je v bistvu avtist, česar pa v tistem času niso dognali. Kot otrok je bil zato izpostavljen nasilju v umobolnici, zato je tudi bolj oddaljen od družbe. Njegova družina pa je prav tako zelo posebna. Kljub temu, da Ian ne ve kako ljubiti in pokazati čustva, se v njem nekaj prebudi, ko spozna prelestno Beth, ki jo reši pred zapravljivim zaročencem. Drugačno branje, a zelo všečno. In, huh, Ian se izkaže kot vroč in spreten ljubimec. Se veselim naslednjih zgodb. :)

  3. ana 06/11/2014 17:44

    Se strinjam z obema. Komaj čakam naslednje prevode. Preberite, ne bo vam žal.

  4. G2 07/11/2014 9:23

    Drage dame, nikjer ne zasledim, da je knjiga že v prodaji. Ali mogoče katera kaj ve?

  5. maxim 23/01/2015 11:06

    Ta zgodba je tiste sorte zgodba, ki ne gre z rok dokler ni prebrana. Še zdaleč ne zato, ker bi bilo to neko dih jemajoče in globoko branje, ampak preprosto zato, ker je tako “drugačna”.
    Za družbo takratnega časa, ki je bila zelo površinska je logičen zaključek, da je lord Ian Mackenzie neuravnovešen in nor. Vidijo samo negove vedenjske napake, nikomur, razen družini seveda, se ne zdi poseben njegov že skoraj fotografski spomin in sposobnost za posle. Bratje Mackenzie so kot štirje mušketirji, neomajni do načela, vsi za enega in eden za vse. Čeprav so na družbeni lestvici zelo visoko, po hiearhiji takoj za kraljevo družino, vsakega od njih spremlja škandal, za spodobno obnašanje jim je figo mar, da o besednem zakladu ne izgubljam besed. Za povrh vsega pa nad njimi kot senca leži še njihovo otroštvo in če bi v tem trenutku imela na voljo že naslednjo knjigo bi jaz temu rekla “skrajni čas”, tako pa res komaj, komaj čakam nov prevod.
    Sploh Cameron s svojo brazgotino, ki preklinja in govori kot navaden kmet in razvna nadvse spoštlivo s konji me od hudiča mika.

  6. Mrs. Darcy 09/08/2015 19:07

    Odlična knjiga! Nisem je mogla odložit.

    Komaj čakam nadaljevanja, saj me zelo zanima kaj bodo imeli imeli za povedat ostali bratje :)
    Tudi mene Cam najbolj zanima!

  7. Simona 15/01/2017 20:03

    Zelo lušna. Mi je všeč. Komaj čakam ostale brate :-)

  8. nika88 03/12/2018 19:42

    Skoraj že prebrala. Odlična zgodba, malo drugačna, pa vseeno zelo vabljiva. O Ianu, ki bi ga danes označili za avtista, in Beth, ki ga zelo razume in ga ima rada. Meni je zelo všeč! Glede na to, da je že razprodana, sem imela srečo, da sem jo dobila prek spletne skupine :)

Napiši komentar