Pesem kresnic

Pesem kresnic

Avtor: J.A.REDMERSKI
Serija: novela
Zvrst: S

Org. naslov: Song of the fireflies

* * * ½   35 vote
Oceni knjigo:
4

Kot otroka sta bila Bray in Elias nerazdružljiva prijatelja. Ko odrasteta in se Bray preseli, spoznata, da se je njuno nedolžno prijateljstvo razvilo v ljubezen. In ko se Bray končno vrne k Eliasu, se zaljubita. A nesrečna smrt mladega dekleta jima življenje čez noč postavi na glavo.

Po nepremišljenem pobegu s kraja nesreče z novimi radoživimi prijatelji preživljata divje in nepozabne noči, polne alkohola. Vendar pred težavami ne moreta bežati večno. Bray je bila vedno vihrava in svojeglava, in čeprav je Elias edina oseba, ki jo je kdaj razumela, mu ni nikoli razkrila svoje boleče preteklosti. Da bi jo rešil pred samo sabo, jo bo moral prepričati, da se predata in sprejmeta posledice svojih dejanj – četudi to pomeni, da jo bo mogoče izgubil.

Komentarji:

  1. eti 24/11/2014 23:31

    Ko sem pričela z branjem knjige sem bila skoraj malo razočarana nad avtorico, saj sta bili prvi dve knjigi meni zelo ljubi. Knjiga se mi sprva namreč ni zdela takšna, da je ne bi mogel odložit dokler je ne prebereš. Ko so se pričele stvari zapletat pa uau, bum… Čustveno zelo nabita knjiga. Absolutno vredna branja. J. A. Redmerski, odlična si bila!!!

  2. sabina 25/11/2014 13:33

    Se pridružujem komentarju eti. Začetek se tudi meni ni zdel nekam obetaven, potem pa bomba….zgodba se nenadoma zasuka, da ostaneš brez besed. Žalostno mi je bilo dejstvo, da so lastni starši izdali oz. bolje rečeno dvignili roke nad svojo hčerko, ki je krvavo potrebovala pomoč. To je Bray dobila v Eliasu, ki jo je ljubil z vsemi njenimi temačnimi skrivnostmi, ki vse bolj silijo na plano. In nesrečna smrt mladega dekleta njeno duševno stanje še poslabša. Avtorica je briljantno orisala psihološki razvoj junakov.

  3. lilija 29/11/2014 8:37

    Roman se zagotovo razlikuje od prejšnjih dveh te avtorice, saj je duševna stiska glavne junakinje pravzaprav jedro zgodbe…in pa neizmerna ljubezen, ki je obema tako prednost kot slabost…
    Avtorica pa je tudi lepo vpletla delček prejšnjih romanov – srečanje in kampiranje, ki se klavrno konča. Tako dobimo tudi vpogled, kaj se je dogajalo tistega večera pod vplivom alkohola in drog.
    Zagotovo zgodba o ljubezni, ki ni samo lepa, ampak nosi s seboj veliko težkih preizkušenj.

  4. nani 11/03/2018 19:22

    Res je začetek bolj mlačen, ampak se strmo stopnjuje. Na koncu ni šlo brez solz.

Napiši komentar