Gospodar teme

Gospodar teme

Avtor: ELIZABETH HOYT
Serija: Maiden Lane, 5.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Lord of darkness

* * * * ½ 33 vote
Oceni knjigo:
7

KO NEZNANCA V NOČI …

Godric St. John živi v temi. Kot skrivnosten zamaskiran maščevalec, poznan kot duh iz St. Gilesa, ima en sam cilj: ščititi nedolžne ljudi v Londonu. Dokler mu neke noči poti ne prekriža neustrašna mladenka, ki mu nameri pištolo v glavo, in takrat se mu posveti, da je njegova žena …

… POSTANETA LJUBIMCA,

Lady Margaret Reading si je prisegla, da bo ubila duha iz St. Gilesa – moškega, ki je umoril njenega zaročenca. Vrne se v London k možu, ki ga ni videla od njunega poročnega dne, vendar ne prepozna moškega pod masko. Razvpiti duh iz St. Gilesa je vse, kar se je bala, da bo – predan, gospodovalen in nevaren. In še toliko več …

JE POŽELENJE NAJVEČJA NEVARNOST

Ko se strast razplamti, si dva neznanca, ki sta si vse bližje, razkrijeta več, kot sta kdaj nameravala. A ko Margaret izve resnico – da je duh njen mož – se vse spremeni in junaka se morata predati … skušnjavi, ki ju lahko oba uniči.

Komentarji:

  1. sabina 11/12/2014 21:32

    Očarljivo branje. Hoytova je zopet odlična! Njene zgodbe te posrkajo vase, dokler ne obrneš zadnjega lista in rečeš samo “wow”. Oba junaka sta v preteklosti imela zlomljena srca in zato sedaj težko drug drugemu priznata, da se privlačita, kaj šele, da se zaljubljata drug v drugega. A prizor v kočiji vse postavi na glavo.
    In privlačnosti vsekakor ne moreta ignorirati.Lahko iz poželenja nastane ljubezen?

  2. Lady Starlight 11/12/2014 23:26

    V tej knjigi sta junaka nekako najbolj zaznamovana, kar se je že vedelo. On je močno, močno ljubil umrlo ženo, ona pa umrlega ljubimca. Sedaj se znajdeta v zakonu, ki si ga nobeden ne želi, a njo premami želja po otroku … kar pa je sprva le želja po otroku, pa oba vrne nazaj v življenje in ponovno nauči ljubiti. Seveda je tu še zanimiva skrivnost – ona namreč želi ubiti duha iz St. Gilesa …

  3. maxim 04/01/2015 16:03

    Šok…………….., sem mislila da je nemogoče, a Hoytova je iz knjige v knjigo boljša. Začela sem včeraj pozno popoldne jo enkrat ponoči prebrala, potem pa preostanek noči pod vtisom prebranega v sanjah iskala Godrica po St Gilesu. Men najljubša iz te serije, če je to sploh mogoče, on pa itak kakor češnja na vrhu torte, dober za pojest. Pa še moji sumi iz prve knjige so se pokazali za resnične. Že takrat sem za oba do sedaj znana sumila, da sta vse prej kot to, za kar se izdajata, a tak pametna pa spet nisem bla, da bi posumila…………………………tiste, ki smo tudi to prebrale vemo na kaj mislim. Komaj čakam naslednjo, kombinacija vojvode Maximusa Wakefieldskega in po njegovih besedah “tiste nevidne ženske” v podobi Artemis Greaves bo ganc ziher še en bingo zadetek.
    JAZ JO OBOŽUJEM pisateljico namreč.

  4. ana 05/01/2015 23:58

    Ja, Maxim, se strinjam s tabo, da so knjige vedno boljše. Prav tako se strinjam s Sabino, da je zelo očarljivo branje. In tudi jaz komaj čakam vojvodo Maximusa in nevidno žensko. Upam, da mu bo podkurila.
    Preberite, res vam ne bo žal.

  5. Mrs. Darcy 23/02/2015 16:25

    Ta knjiga je pa spet za čisto petico. Kako je samo dobra!

    Všeč mi je, kako se počasi odgrinja tančice okoli Duha, kako v vsaki knjigu ustrvari odlične nove like (ampak res v vsaki, čeprav jih že od prej “poznamo”) in kako pričara napeto zgodbo, ki te drži do konca!
    Poleg tega pa vedno znova srečujemo like, o katerih smo že brali v prejšnjih knjigah in dodajo en čar v novih zgodbah.

    Fantastična je (tako knjiga kot pisateljica)!

  6. marjorie 26/02/2015 21:07

    Najboljša do zdaj!

  7. Pikajla 11/03/2023 20:43

    Odlična.

Napiši komentar