Edenbrooke

Edenbrooke

Avtor: JULIANNE DONALDSON
Serija: novela
Zvrst: ZG

Org. naslov: Edenbrooke

* * * * ½ 31 vote
Oceni knjigo:
9

Marianne Daventry je pripravljena narediti vse, da bi ušla iz krempljev dolgočasnega Batha in pretiranih pozornosti nezaželenega snubca. Ko prejme vabilo svoje sestre dvojčice, naj se ji pridruži na prostranem in prelepem posestvu Edenbrooke, se v hipu odloči za odhod. Marianne odide na posestvo predvsem v iskanju miru in lepot podeželja, medtem ko se njena sestra tja odpravi na lov za ženinom, postavnim in premožnim dedičem. Tako se Marianne s povsem neškodljivim spogledovanjem z neznancem zaplete v avanturo, ki jo zavrti v vrtinec romantike in spletk. Ji bo uspelo ukrotiti svoje podivjano srce ali bo skrivnostnemu moškemu prej uspelo spodkopati tla pod njenimi nogami? Usoda je imela v mislih vse kaj drugega, kot je ležerno uživanje v poletju, ko jo je poslala na Edenbrooke.

Komentarji:

 1. Lady Starlight 16/12/2014 9:14

  Zelo nežna in nedolžna, ter nadvse romantična zgodba. Še posebej mi je bil všeč Philip. Priporočam v branje. :)

 2. janc.jancy 17/12/2014 19:48

  Čudovita zgodba! Meni se je zelo vtisnila v srce in mi je med ljubšimi! Priporočam!

 3. sabina 22/12/2014 10:46

  Prebrala sem Edenbrooke in če strnem vtise, je to ena najlepših nežnih in toplih romanc, kar sem jih brala zadnje čase. Podobno pri kot Karte v rokah gospe Drew se tudi tukaj pred nami razprostira čustvena (priznam, potočila sem nekaj solzic) in topla zgodba, ki me je osvojila s svojo preprostostjo, predvsem pa s srčnostjo in iskrivimi dialogi med junakoma. V Phillipa sem tudi jaz zaljubila, saj je presneto očarljiv.

 4. lilija 17/01/2015 18:39

  Knjiga, ki poboža dušo. Dovolj zabavnih prigod glavne junakinje, nežnih vezi med Phillipom in Marianne in mnogo romantike – zagotovilo, da zgodba lepo teče. Saj res: kdaj ste se pa ve nazadnje zavrtele?

 5. eti 18/01/2015 22:06

  Takšna prava romanca. Kot je komentirala že Lady Starlight, nežna in nedolžna.

 6. maxim 03/08/2015 15:09

  Prebrala in ostala brez besed.
  Zame je bistvo te zgodbe zadela Lilija; “ZGODBA RESNIČNO BOŽA DUŠO” in osebno se ne spomnim, kdaj nazadnje sem se čisto sama in nekje na samem kar tako zavrtela.

  Dam petico in želim si še več kakših zgodb.

 7. Mrs. Darcy 05/08/2015 13:13

  Odlična knjiga, prava romantika, tista nežna, nedožna. Čista petica!

 8. S.Girl 28/12/2016 9:32

  Zelo nežna romanca, ki se me je dotaknila, tako kot Blackmoore. Philip in Marianne – smeh je njuna zgodba, njuna ljubezen. Najboljši prizor mi je bil, ko je Philip pokazal Marianne, kako se napiše ljubezensko pismo – TOP …

 9. michelle 04/06/2018 21:22

  Knjigo sem imela že dlje časa na seznamu, da bi jo prebrala. Od nje sem si obetala mnogo več (predvsem glede na dobro oceno na GR: 4,3/5), žal pa so bila tokrat moja pričakovanja prevelika. Knjiga me ni navdušila. Precej dolgo je trajalo, da sem jo sploh v celoti prebrala (kar pri meni ni nikoli dober znak). Zgodba mi je delovala medlo, razvlečeno, brez nekih večjih čustev, ki bi se jih ob branju dalo občutiti.
  Moja ocena: slaba 3.

Napiši komentar