Nevarnost naslade

Nevarnost naslade

Avtor: JULIE ANNE LONG
Serija: Pennyroyal Green, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The perils of pleasure

* * * ½   30 vote
Oceni knjigo:
9

London je pretresel škandal. Colin Eversea, čeden, nepremišljen, neustrašen razposajenec je obsojen na smrtno kazen z obešanjem, edina priča zločina pa je nenadoma izginila. Toda družini Eversea je skozi zgodovino vedno uspelo v slogu prelisičiti usodo: Colina pred vislicami reši lepa in pametna koristolovka.
Hladnokrvna, drzna Madeline Greenway je imuna za poveličevano Colinovo očarljivost. Njeno poslanstvo ni rešiti Colina, temveč ga želi le ugrabiti, saj bi zato prejela znatno plačilo. Toda ko postane jasno, da tisti, ki želi Colina živega, hoče hkrati tudi njeno smrt, postaneta v smrtni tekmi za resnico neprostovoljna zaveznika. Skupaj se soočita z veliko nevarnostjo – in strastjo, ki se ji noben od njiju ne more upreti.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 16/12/2014 9:21

    Ponovno fre za zgodbo, ki je malo izven kalupa, gre namreč za drzno junakinjo, ki iz vislic reši svojega drznega junaka, seveda splet okoliščin vodi v to, da se zaljubita in ju strast prevzame. Tudi tukaj junak sprva misli, da je zaljubljen v drugo žensko, ampak na srečo še pravi čas spregleda. ;) ;)

  2. sabina 21/12/2014 10:31

    Kot je že napisala Lady Starlight, je zgodba malo drugačna. Tu imamo res drzno in na videz hladnokrvno Madeline, ki za svojim oklepom skriva ranjeno srce. To, da reši v zadnjem trenutku, preden bi bil obešen, (v bistvu ga “ugrabi”) Colina Everseo, ki je zloglasni šarmantni očarljivec, je mene navdušilo. Njuni besedni dvoboji se kmalu prelevijo v merjenje volje poželenja. Sledi presenetljiv razplet dogodkov. Vredno branja!

  3. janc.jancy 02/01/2015 14:44

    Mene žal ni prepričala, pa sem se res trudila in silila sama sebe, da sem brala naprej. Nevem, načeloma mi je zgodba bila v redu..ampak mi je manjkalo nekaj…

  4. Mrs. Darcy 17/03/2015 10:05

    Je simpatična zgodba, super glavna junaka, ampak sem tudi sama opazila, da nekaj manjka.
    Pač ni čisto moj stil, čeprav bom z veseljem prebrala tudi nadaljevanja.

  5. Mrs. Darcy 17/03/2015 10:07

    aja, pozabila pa pohvalit platnico – ena lepših sploh … mi je takoj padla v oči in sem jo še dama kar nekaj časa gledala … nekaj posebnega mi je.

  6. maxim 13/07/2015 12:29

    Čeprav drugačna in ne glede na to, da je nisem lih na mah prebrala, je zgodba zanimiva in kot taka za prebrat. Je pa dejstvo, da je ta trenutek ne bi še enkrat brala.

  7. monique 25/11/2016 21:23

    Ne bi ravno rekla, da je moja najljubša romanca, mi je bila pa vsekakor zelo všeč ta malo neobičajna zgodba, ki me je tudi močno nasmejala. Če bi bila Romeo in Julia mišljena kot komedija, potem bi bili Capuleti in Montaguei zagotovo videti kot družini Eversea in Redmond :P
    Z veseljem bom prebrala nadaljevanja in tako po opisih me je najbolj pritegnil 5 del. Upam, da bo kmalu preveden :)
    Pa ko ravno o prevodih… a se kaj ve, če bodo naprej prevajali Lorraine Heath?

  8. michelle 31/01/2017 18:56

    Lahkotno branje, vendar me nekako ni najbolj prepričala (zato je moja ocena 3 – mogoče malo boljša 3). Na trenutke je kar zanimiva in se tekoče bere, vendar pa ji kljub temu nekaj manjka… celo v prvi polovici knjige (sem nekje prvih 150 strani celo razmišljala ali naj jo odložim ali berem naprej).

  9. Nika 09/10/2019 12:02

    O moj bog.Nisem prisla dlje od 20 strani.Nikakor mi ne gre.Sem sla nekam na polovico in mi niti njun dialog ni vsec.Prevec kar nekih imen,nekih vidikov,ki za bralca sploh niso zanimivi.Jaz je ne bom vec brala,ceprav imam kupljeno celo zbirko.Grem na naslednjo pisateljico.

Napiši komentar