Blackmoore

Blackmoore

Avtor: JULIANNE DONALDSON
Serija: novela
Zvrst: ZG

Org. naslov: Blackmoore

* * * * ½ 32 vote
Oceni knjigo:
8

Kate Worthington pozna svoje srce in ve, da se ne bo nikoli poročila. V okolju, kjer odrašča, je priča ljubeznim, ki so vse prej kot to, kar bi morale biti. Zato bi rada odpotovala v Indijo, kjer bi našla notranji mir in se obenem znebila svoje škandalozne družine, ki jo prezira. Vendar pa ima njena mama, ki se ves čas vpleta v njeno življenje, drugačne načrte. Želi si, da bi se njena hči poročila. Zato skleneta dogovor: lahko gre v Indijo, a šele takrat, ko bo zavrnila tri snubitve. Kate odpotuje na veličastno posestvo Blackmoore. Odločena je, da bo v kar najkrajšem času izpolnila obvezo, ki ji jo je naložila mama. Za pomoč zaprosi prijatelja iz otroških let, Henryja Delafielda. A ko pride do srčnih zadev, so kupčije nesmiselne in načrti spremenljivi.

 

Komentarji:

  1. Lady Starlight 17/02/2015 9:07

    Nežna in lepa zgodbica v stilu Jane Austen.:)

  2. janc.jancy 20/02/2015 21:08

    Obožujem to pisateljico! Prav pogrešala sem nekoga, ki bi pisal takšne zgodbe! Meni je bila odlična, glavna junakinja se želi na vse načine osvobodit in pobegnit od svoje družine katere se sramuje, pobegnit od najboljšega prijatelja katerega globoko ljubi ampak jima usoda oz drugi ponagajajo. Všeč mi je način kako uživa v majhnih stvareh. Večkrat sem mislila, da sem sama tam in voham morje…res izvrstno! In tako kot je napisala Lady Starlight tudi mene spominja na Jane Austen predvsem na Catherine iz knjige Northangerska opatija! 10ka! :)

  3. sabina 23/02/2015 14:07

    Odlično, odlično in še enkrat odlično! Prečudovito nežna zgodba, ki me je povsem očarala. Toliko čustev, kot jih najdem v Edenbrooku in Blackmooru, že dolgo nisem srečala. Prekrasno!
    Očarljivi Henry že od nekdaj ljubi Kate, a ona se noče poročiti z nikomur. Želi si svobode, želi stran od iskreno povedano zelo zoprne družine….ko pa se s Henryjem pogodi o treh snubitvah, se stvari povsem obrnejo na glavo. Ljubezen je lahko tudi lepa in ne uničujoča, kot je do tedaj mislila Kate.
    Se strinjam, slog malo spominja na Jane Austen, ki je sicer moja najljubša pisateljica.
    V glavnem, jaz sem se kar zaljubila v Henryja, ki je naravnost za oženit, hehe. ;)
    Ocena: +5!

  4. Mrs. Darcy 01/06/2015 15:22

    Jap, tudi jaz sem med branjem imela pred seboj Jane Austen in kot njena fanica sem navdušena nad knjigo!

    Čista 10-ka!

  5. mikica 17/02/2016 9:19

    Hmm, mene pa bolj kot na Austenovo spominja na Holtovo… vsekakor super knjiga, malo drugačna od večine.

  6. S.Girl 28/12/2016 9:24

    Zelo prisrčna romanca. Kate je pokazala res pravo ljubezen do Henryja – odpovedala se je ljubezni do njega zato, ker ni želela, da bi se on moral zaradi nje odpovedati posestvu Blackmoora. Kljub temu, da “stare vešče” vedno spletkarijo, prava ljubezen vedno najde pravo pot. Najboljši prizor v knjigi mi je bila Henryjeva prva snubitev Kate – TOP …

  7. petra 06/12/2020 0:28

    Zelo lepa, nežna romanca, ki te osvoji. Večkrat prebrano.

  8. nani 18/04/2021 12:34

    Ob naslovu te knjige pomisliš na neko mračnost. duhove… Ne sodi knjige po naslovu, tu res drži.
    To je tako lepa romanca, da ob razpletu zavzdihneš ves čas zadrževani ohhhhhhhhhh.
    Nepozabna in absolutno priporočam v branje zasvojenim z romantiko.

Napiši komentar