Romanca z vojvodo

Romanca z vojvodo

Avtor: TESSA DARE
Serija: Castles Ever After, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Romancing the duke

* * * ½   45 vote
Oceni knjigo:
10

Hči slavnega pisatelja, Isolde Ophelia Goodnight, je odraščala ob zgodbah o pogumnih vitezih in čednih mladenkah. Nikoli ni podvomila o tem, da tudi njo nekoč v prihodnosti čaka prava romanca. Knjige pravljic so ji ponujale neskončne možnosti.

Med odraščanjem jih je Izzy počasi izločala. Drugo za drugo.

Grda račka, ki se spremeni v laboda?

Ugrabi jo čedni cestni razbojnik?

Očarljivi princ jo reši napornega garanja?

Ne, ne in … Ha.

Zdaj je obupala nad romanco in ne hrepeni več po njej.

Zadovoljila bi se že s streho nad glavo.

Kakšne pravljice ostanejo obubožani šestindvajsetletnici, ki je še nihče ni poljubil?

Tale.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 28/03/2015 7:57

    Naša Tessa ponovno ni razočarala s svojo že skorajda pravljično zgodbico nas bralce ponese v skrivni grad s skrivnim vojvodo in očarljivo junakinjo, obenem pa zgodbo začini še s humorjem. Sicer mi je boljša Spindle cove serija, ampak je tudi ta knjiga izjemna. :)

  2. neja 30/03/2015 10:26

    Spindle cove je resnično postregel s še bolj iskrivimi pogovori, začinjenimi prizori in zabavnimi junaki, toda tudi ta štorija ni od muh. Čista petica!!

  3. maxim 01/04/2015 21:47

    Tudi mene je serija Spindle Cove začarala in mi kot taka služi za primerjavo kako naj zgleda dobra in humorja polna zgodba. Ćisto iskreno me ta ni tako prevzela, sem jo najbrž preveč “primerjala”, je pa vseeno luštno branje.

  4. sabina 03/04/2015 16:27

    Tako kot maxim tudi jaz nisem preveč prevzeta nad zgodbo in se strinjam, da je prejšnja serija boljša (in tudi bolj polna humorja). Je pa zgodba očarljivo (in ljubko) pravljična, tako, da priporočam, da posezite po njej. :)

  5. Katarina 08/04/2015 10:41

    Kaj naj rečem Spindle Cove me je sigurno prevzela in vsako knjigo sem z nestrpnostjo pričakovala, toda tudi ta nova serija Castes Ever After mi je všeč tako, da sem začela tudi te knjige kupovati (1) in se že veselim nadaljevanja. Sicer je malo bolj pravljična pa vseeno Tessa me tudi tokrat ni razočarala.

  6. Mrs. Darcy 07/05/2015 10:28

    Ja, Tessa Dare zna, ni kaj!

    Tudi meni je prejšnja serija boljša in zavedam se, da je/bo krivično vse naslednje knjige primerjat z njo, ampak po moje si ne bom mogla pomagat. Tisto je bila res čista 10-ka (predsvem zaradi odličnega humorja, fantatsičnih zgodb in zanimivih likov ).

    Všeč mi je glavni moški lik, kot tudi glavni ženski. Zaplet mi je mogoče že kar malo preveč pravljičen, ampak kljub temu zelo luštno branje.

    Priporočam

  7. mašika 09/06/2015 17:32

    Ravnokar prebrala drugo knjiga, ne zavrni markiza … ŠE BOLJŠA! Priporočam!

  8. mamica čebelice 15/06/2015 20:41

    super knjiga, ima humor in seveda romanco, vseeno mi nekaj manjka…nevem točno kaj :) Kljub temu jo priporočam ;)

  9. monique 02/04/2016 9:53

    To je prva knjiga od Tesse, ki sem jo prebrala. Sicer je posrečena zgodba in tudi zelo me je nasmejala, ampak ni me pa ravno navdušila.

  10. thetjasap 16/01/2018 13:09

    Prva knjiga, ki sem jo prebrala od te pisateljice. Izposodila, sem si jo iz preproste radovednosti, nisem pa pričakovala, da mi bo tako zelo všeč. Prebrala sem jo v dnevu in pol, nekatere strani sem celo večrat, ker so mi bile zapisane vrstice všeč.Med branjem sem doživela tudi tisti šok efekt, ki ga imam najraje, ko neke stvari sploh ne pričakujem, ali pa se zgodba odvije v nasprotju z pričakovanim. Spoznala sem, da sem se tudi nekaj naučila, zato jo definitivno priporočam.
    Ocena: 5 :D

Napiši komentar