Kako ujeti grofico

Kako ujeti grofico

Avtor: KAREN HAWKINS
Serija: Duchess Diaries, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: How to Capture a Countess

* * * *   35 vote
Oceni knjigo:
9

Pri šestnajstih letih se je Rose Balfour, nežna in krhka lepotica, zaljubila v lorda Altona Sinclairja, ki so ga drugi zaradi divjega značaja poznali pod vzdevkom Sin (Greh). Ker lord zanjo sprva ni pokazal nikakršnega zanimanja, se je odločila, da ga bo pripravila do tega, da jo bo na nekem plesu poljubil. A v zadnjem hipu jo je zajela panika, razvpitega malopridneža je potisnila v fontano ter ga pustila tam, obkroženega z vodnimi lilijami in glasno smejočo plemiško družbo, sama pa je pobegnila nazaj na škotsko podeželje.

Šest let pozneje Sinova prateta, vojvodinja Roxburška, povabi na svojo vsakoletno zabavo tako Rose kot svojega pranečaka Sina. Ta takoj skuje načrt, kako se bo brhki lepotici maščeval za njeno dejanje izpred šestih let. Toda pri tem ne računa, da tudi Rose ni od muh!

Kljub želji, da bi drug drugemu pokazala, kdo je bolj pretkan v njunih igricah, med Rose in Sinom vedno siloviteje prasketa ogenj strasti. Se mu bosta predala?

Ali se lahko iz želje po maščevanju (sploh) rodi ljubezen?

Komentarji:

  1. Lady Starlight 16/05/2015 9:34

    Woaaaah, KAKO JE PA TA DOBRAAAAA … Sin, nepoboljšljiv lahkoživec, dovzeten edino na čare dame, ki ga je pred leti nehote osramotila in si jo želi sovražiti.
    Rose – preprosto, zabavno dekle, ki že od nekdaj obožuje Sina, a ji nekako uspe, da mu vedno kakšno zagode – še najboljša pa je stara vtikljiva Vojvodinja. ;) Komaj čakam ruskega princa Pjotra – še jo njegova knjiga zna prekositi. Karen Hawkins ME JE NAVDUŠILA.

  2. sabina 16/05/2015 15:56

    Čudovita zgodba, ki te tako potegne noter, dokler ne prebereš do konca.
    Pridružujem se komentarju Lady Starlight. :)
    Ko imaš na kupu dva trmoglava junaka, spletkarsko prateto in zanimive stave, dobiš krasno zgodovinsko romanco. Lidija je zgodbo krasno prevedla in se že nestrpno veselim Pjotra in Lily. Ta serija mi je veliko bolj všeč kot tista, ki jo izdaja Meander.

  3. zaba 20/05/2015 6:54

    Dala bi ji oceno 3+……na vsake toliko časa za moj okus preveč vse razvlečena zgodba….Je za prebrat, vendar ni nek presežek….

  4. neja 21/05/2015 8:00

    Meni se ni zdela razvlečena. Res ne vsebuje nekih dramatičnih dogodkov, a je zelo zabavna, glavna lika pa zanimiva in predvsem iskrena, zaradi česar sem ju resnično začutila. Najbolj me je navdušila Vojvodinja – carica spletkarjenja je, ni kaj. Z njo je Hawkinsonova zgodbo perfektno začinila. Dodelani liki in odnosi, odlični pogovori, nerodni dogodki in spletke, to je več kot vse, kar dobra ljubezenska zgodba potrebuje. Jaz bi ji dala kar plus 5!

  5. katarina 21/05/2015 18:38

    Najraje imam zgodovinske romance in če se le da jih sproti še sveže natiskane preberem. Hudomušna knjiga ki je polna zapletov , komičnih situacij, tudi strastni poljubi so bili vmes, da ne rečem spletk pratete ki jih je na vsak način hotela spraviti skupaj … Čeprav se je v treh tednih bivanja v graščini veliko dogajalo me knjiga nikakor ni dolgočasila in sem jo od prve do zadnje strani z veseljem prebirala… Komaj čakam naslednjo …

  6. maxim 09/06/2015 22:45

    Prebrala.
    Je simpatično in všečno in zagotovo bom brala tudi naslednje zgodbe, a pet zvezdic temu vseeno ne bi dala, do te mere me pač ni prepričala.

  7. Mrs. Darcy 25/09/2015 10:30

    Se podpišem pod Maxim in čakam naslednji sestri :D

  8. Sončnica 03/05/2016 13:36

    Zelo dobra knjiga. Lahko berljiva in zanimiva zgodba. Priporočam v branje. Ocena 5

  9. thetjasap 15/04/2019 12:33

    Zanimiva knjiga, z dokaj značilno vsebino za zgodovinske romantične knjige, ampak kljub temu dobro začinjena z raznimi spletkami tete, hudomušnimi prizori in raznimi izzivi. Prebrala sem jo v dveh dneh, zato ker me je zanimalo kaj se bo zgodilo, kaj zapletlo in nato razpletlo. Me pa zanima, če se bom zgodbe spominjala še čez čas, po nekaj dneh, tednih, mesecih ko jo bom prebrala? Bom videla. Za zdaj me obdajajo mešani občutki, zato ji dajem oceno 4.

Napiši komentar