Kristalni vrtovi

Kristalni vrtovi

Avtor: AMANDA QUICK
Serija: Ladies of Lantern Street, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Crystal Gardens

* * * ½   27 vote
Oceni knjigo:
5

Evangeline Ames je najela hišico na obrobju Little Dixbyja, daleč od londonskih ulic, kjer jo je pred kratkim nekdo na¬padel. Očarana nad nadnaravno energijo bližnjih Kristalnih vrtov se zabava tako, da se prikrade vanje in jih raziskuje. Ko je njeno življenje ogroženo, se nagonsko zateče v njihovo zavetje. Lucas Sebastian še nobene dame v stiski ni pustil na cedilu, pa čeprav je vdrla na njegovo posestvo. Ko se bliskovito znebi njenega nesojenega morilca, vztraja, da mora dogodek ostati skrit javnosti. Že tako ne manjka čenč na njegov račun, govoric o zakladu, zakopanem pod vrtom, in o okultnih bioloških poskusih njegovega strica, ki je umrl v skrivnostnih okoliščinah.

Lucas in Evangeline takoj začutita skrivnostne moči drug drugega, pa tudi nezadržno privlačnost. Imata pa še druge skrbi – kdor koli je hotel ubiti Evangeline, bo še poskušal. Toda kdo bi se je rad znebil? Z Evangelininimi raziskovalnimi sposobnostmi in Lucasovim razumevanjem zločinskega uma kmalu ugotovita, da imata skupnega sovražnika.

Komentarji:

  1. sabina 12/06/2015 17:29

    Hm, to ni tipična Amanda Quick, kot smo jo navajene. Kar ni nujno slabo; seveda, če vas privlači nadnaravno – vse v zvezi z avrami, energijami ipd. :)
    Drugačno, sveže branje, vendar manjka tistih iskric, kot sem jih pričakovala. Se mi pa zdi pohvalno, kako se je avtorica poglobila v skorajda okultne vede in to povezala z ljubezensko zgodbo.
    Ocena: 4.

  2. Lady Starlight 15/06/2015 17:07

    Moje mnenje je podobno Sabininemu, ni tipična AQ, ki jo žal pogrešam in to zelo, a je še vedno zelo všečna in bom kupila tudi preostali dve knjigi.
    UREDNICA MAJA – vprašanje za vas – a je še kaj možnosti, da bi se prevajala tudi katera starejša njena dela? Nekako se mi zdi, da vse pisateljice v začetnih letih pisateljevanja pišejo bolje, kot da bi se sčasoma iztrošile. ;)

  3. neja 28/06/2015 9:05

    Tudi jaz se pridružujem zgornjima mnenjema. Toda zgodba je še vedno dovolj privlačna in spisana spretneje kot marsikateri drug izdelek iz poletne plime na novo prevajanih del.

  4. mikica 26/10/2015 13:13

    Ma kaj pa vem. To ni tista AQ, ki sem jo vajena in zato sem v bistvu razočarana. Pa tako sem se nadejala nekaj prijetnih uric. Saj nisem odnehala, to ne, a vseeno – to ni to.

  5. Taddie 29/06/2016 14:25

    Zgodba ima potencial, teče tekoče, kot Amanda zna, vseeno pa zgodbi manjka neka polnost, globina. Ni slaba, odlična pa tudi ne.

Napiši komentar