Šola očarljivosti

Šola očarljivosti

Avtor: SUSAN WIGGS
Serija: Calhoun Chronicles, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Charm School

* * * *   24 vote
Oceni knjigo:
15

Isadora Peabody si kot črna račka uglajene in popolne bostonske družine ne želi ničesar drugega, kot zgolj uiti iz krepmljev osamljenosti in izobčenosti. Ryan Calhoun se tudi lahko ponaša s poreklom odlične družine. A se mu je odrekel, enako kot tudi vsem prednostim, ki mu jih je prinašalo. Njuni poti se prepleteta, ko se črna račka vkrca na trgovinsko trijabornico Srebrni labod in se Ryanu vsili kot prevajalka. Na poti do Ria zagotovo ne bo razburkano samo morje…

Komentarji:

  1. Lady Starlight 15/06/2015 17:23

    Zelo všečna in polna knjiga.

  2. Renata 16/06/2015 22:08

    Tudi meni je bila zelo všeč. Očarljiva, tako kot v naslovu.

  3. sabina 26/06/2015 9:10

    Se pridružujem komentarjema. :)
    Zgodba je prečudovita in te kar posrka vase. Eksotična, a lepa ljubezenska zgodba.
    Že opis junaka je vznemirljiv – zanimivo je, da je rdečelasec, ki je povrh še zelo razuzdan.
    Na drugi strani imamo sramežljivo in v vato zavito Isadoro, ki jo družina in družba po krivici izločata. Junakinja se na plovbi kot tolmačka prebudi iz dolgoletnega spanca kot Trnuljčica in zažari. Seveda je Ryan, naš junak, tisti, ki v njej prebudi skrito strast, za katero je mislila, da je ne bo nikoli spoznala.

  4. Katarna 30/06/2015 18:04

    Knjiga ki mi je sedla globoko v dušo … Čutna, očarljiva, hudomušna, tudi solze so bile, pa vendar knjiga ki se mi je zasidrala (kot trijambornica SREBRNI LABOD) v dušo, srce in možgane … Požirala sem jo res dobesedno požirala in se mogoče malo vmes ob branju spominjala svojih mladih dni in plesov ki sem jih obiskovala … Hvala za tako čutno, berljivo knjigo. Naslednji dan po prebrani knjigi iz knjižnice sem stopila v knjigarno in sedaj je na moji knjižni polici …
    Upam in želim si, da bi kmalu bil dostopen prevod drugega dela KONJARJEVA HČI …

  5. neja 16/07/2015 14:44

    Č.U.D.O.V.I.T.A.!

  6. jana 26/07/2015 22:05

    Tudi mene je tako navdušila, da sem jo prebrala v enem dnevu. Hvala bogu za deževen dan in dopust.

  7. maxim 02/08/2015 15:58

    Priznam-tuda jaz sem podlegla. Za spremembo enkrat nismo v Angliji in med plemiči, ampak na čisto drugem koncu sveta s pridihom večnega boja med sever in jugom. Ob slikovitih opisih Ria sem kar vonjala vso tisto eksotično sadje in orhideje, pa zadnji del knjige jokala tudi. Glavni junak je pa itak tak kot vsi naši junaki, razuzdanec in malopridnež na kvadrat, a z glavo in srcem na pravem mestu ko je to treba.
    Zgodba je vsekakor za prebrat.

  8. mikica 07/10/2015 10:43

    KONČNO spet knjiga, zaradi katere je bilo vredno prebedeti noč in biti danes čisto razsuta v službi (itak ni šlo drugače, nisem mogla nehati). Približno takole sem se počutila, ko sem pred mnogimi leti prvič prebrala Plamen in cvet. Knjiga, kjer je zgodba, hrepenenje, všečni in nepopolni junaki, smeh in solze…

    Ne le popolni razuzdani lepotci in lepotice in leni nasmeški in lenobno zategovanje glasu in zanikanje ljubezni in – o groza , pa menda ja se nisem zaljubil, to je zdaj konec sveta, saj sem moški, ne bom priznal, delal se bom da ni nič… bla bla – in otipavanje in čutni užitki na vseh možnih krajih in ob vseh mogočih situacijah – kar je glavni del premnogih zgodovinskih romanc novejših pisateljic ; ko pa jih prebereš do konca, ugotoviš, da bi samo zgodbo lahko povedal na eni ali dveh straneh in v bistvu sploh nimaš česa povedati, če bi želel nekomu opisati knjigo.

    Vsekakor priporočam, pa ko boste začele, računajte na to, da ne boste mogle nehati.

  9. Martina 09/10/2015 17:48

    Začetek malo dolgočasen potem pa te kar potegne vase in ne moreš odložiti knjige.

  10. Krofi 11/02/2016 17:45

    Ali katera ve, če ima KMŠ v kratkem v načrtu prevesti še kakšno knjigo te pisateljice?

  11. Lady Starlight 11/02/2016 19:43

    Ja, meni so napisali, da delajo na tem, da bi končali vse začete serije. Razen onih ulic Palisandrova in te – za te še razmišljajo. :)

  12. Krofi 12/02/2016 17:53

    Lady Starlight hvala za odgovor ;-)

  13. Lea 23/06/2016 23:40

    Meni je bila knjiga čudovita. Ko sem se bližala koncu knjige,sem se prav zbala,da bo to moja prva knjiga z žalostnim koncem,pa me je pisateljica prav presenetila na zadnjih dveh straneh. Sem jo kr v enem dnevu prebrala.

  14. S.Girl 21/12/2016 8:54

    Prečudovita zgodba. Tako čutna, polna življenja napisana zgodba, da te z glavnima junakoma ponese na samo potovanje. Ryan Isadore namreč ni naučil le plavati (v deževnem gozdu, med njuno zapeljivo medigro ji je s poljubom z jezikom pisal poezijo in njega je poljub spomnil na to, zakaj je bil poljub ustvarjen), naučil jo je živeti. Ryan in njegova posadka – njena šola očarljivosti, ko se je Isadora iz grdega račka spremenila v prelepega laboda.
    In ja, tako kot Katarna, tudi sama komaj čakam na Konjarjevo hči (zgodbo Ryanovega polbrata hunterja), saj so očitno zgodbe napisane izpod peresa pisateljice balzam za našo dušo.

  15. Bučka 25/12/2016 14:36

    Ja, se spomnim, da sem jo prebrala že kar nekaj časa nazaj.
    Odlična je, vsebuje prav vse, kar mora imeti dobra ljubezenska zgodba, da pritegne.

Napiši komentar