Zvezdni utrinki

Zvezdni utrinki

Avtor: LUANNE RICE
Serija: novela
Zvrst: S

Org. naslov: Follow the Stars Home

* * * *   13 vote
Oceni knjigo:
6

Biti dobra mati ni nikoli preprosto; vsak dan prinese nove izzive in izbire. Dianne Robbins, predani materi samohranilki, starševstvo prinaša največjo radost in najtežje trenutke v življenju. Tedne preden se je rodila njuna hči, sta z možem Timom prejela novico, ki se je prestraši vsak starš. Tim, ki ni želel svojega otroka drugače kot popolnega, je nenadoma odšel in pustil Dianne z novorojenčkom – skoraj samo. Timov brat, mestni pediater, je bil tisti, ki je stal ob strani Dianne in njeni izjemni hčeri.

Skozi vsa leta čakanja, opazovanja in skrbi je Alan skrival svojo ljubezen do bratove žene. Dianne je svoje srce ogradila pred vsemi moškimi – zlasti pa pred njim. Toda prav posebno dvanajstletno dekle je tisto, ki ju bo opomnilo, da ljubezen prihaja v različnih oblikah in je lahko prejeta s takšnim čarom, kot je bila podarjena.

 

Komentarji:

  1. Lady Starlight 16/09/2015 19:35

    Ena najlepših knjig, kar sem jih v zadnjem času prebrala. :) Nisem ljubiteljica sodobnih knjig, ampak tale pa človeka prevzame, se mu vsrka v misli in razum, ga obogati in nahrani njegovo dušo. Še par tednov sem razmišljala o njej, o tem, kar je v življenju edino pomembno. Mala, uboga deklica, ki pred sabo nima veliko življenja navdušuje s svojim pogumom in borbenostjo. Priporočam v branje vsem.

  2. Sabina 29/09/2015 11:35

    O, bog, kako so Zvezdni utrinki lepi. Čisto sem presunjena. Zgodba je enostavno prečudovita. Iskreno priznam, da sem jokala kot dež. Pa ne od žalosti, ampak od sreče, kako lahko človek tako ljubi in se razdaja drugim. Tako srčnega dekletca, kot je Julia, res ni težko imeti rad. Težka je skrb, to je res, ampak ko vidiš otroka, kako žari, ko je obdan z ljubečimi ljudmi, kot so mama, babica, Amy in stric pediater Alan, poplača vse skrbi. Ljubezen je tista, ki združuje ljudi. Tisti, ki so slepi za to, se mi le smilijo. Vsi, ki smo bili kdaj izgubljeni in se počutili kot zavržena gnila, obtolčena jabolka (ti imajo velik pomen v zgodbi), čutimo, da se sreča skriva v drobnih trenutkih z ljudmi, ki v nas vidijo največji dar. In to je čar te knjige. To, da si “pohabljen”, še ne pomeni, da ne čutiš. Julia nam s svojo živahnostjo in čistostjo dušo kaže, da so angeli tudi na Zemlji. Amy pa nam govori, naj se ne bojimo in naj angela primemo za dlan, da nas varno vodi.
    Ocena: + 5!
    Pohvaliti moram tudi prevajalko; res lepo opravljeno delo.

  3. Lady G 02/01/2016 0:40

    Za darilo sem dobila Zvezdne utrinke in sem se branja seveda takoj lotila. Zgodba me je močno pritegnila, me ganila in na božični večer sem jokala, smrkala in se tudi veselila z malo Julio, ki je vsrkavala ljubezen, kot goba dež. Avtorica je čudovito prepletla dve vzporedni zgodbi male Amy in Julie, da sem si na trenutke želela, da Dianne Amy posvojila in ji dala topel dom in svoji hčeri iskreno prijateljico. Navdušena sem bila nad njihovim potovanjem, vožnji z vrtiljakom, peščenimi gradovi, gnilimi jabolki, kužkom in muco Stello … skratka zgodba me je zelo navdušila in zagotovo jo bom prebrala še velikokrat, saj nosi ogromno sporočil ob katerih sem samo prikimavala. Še posebej me je ganil zaključek knjige, Julijina zgodba – takšnega zaključka nisem pričakovala in odtehtal mi je vso čustveno potovanje po tem čudovitem delu, saj sem si prav želela, da bi čimprej poletela in se rešila ujetosti svojega telesa.

    Vsa pohvala prevajalki za res odlično opravljeno delo. Tudi moja ocena je +5!

  4. jagoda 15/01/2016 20:28

    Pišete o lepem zakljucku knjige, jaz pa sem v knjižnici dobila le 1.del.Očitno obstaja še en del v katerem se zgodba zaključi.Kako je naslov 2.dela?

  5. Sabina 15/01/2016 23:09

    Jagoda: Naslov je isti, torej Zvezdni utrinki, pod njim pa piše 2. del. :)

  6. Mar Tina 11/08/2017 14:06

    Fenomenalna knjiga, ki se te zelo dotakne sploh če imaš otroka s PP. Knjiga vredna branja.

Napiši komentar