Bronasti jezdec

Bronasti jezdec

Avtor: PAULLINA SIMONS
Serija: Tatiana and Alexander, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Bronze Horseman

* * * * * 20 vote
Oceni knjigo:
12

Zlato ožarjeno nebo, prosojni somrak in svetle noči: vse kliče po mladosti, ljubezni, po nečem novem. Vojna še ni dosegla tega nekoč veličastnega mesta, ni še posegla v življenje dveh sester, Tatjane in Daše Metanove, ki si delita sobico v natrpanem stanovanju, kjer živita z bratom in starši. A družini se svet obrne na glavo, ko Hitlerjeva vojska napade Rusijo in začne svoj bliskoviti prodor do Leningrada.

Skozi temo pa vendarle posije žarek upanja. Tatjana spozna Aleksandra, pogumnega mladega častnika Rdeče armade. Postavnega in samozavestnega mladeniča, ki skrbno varuje svojo skrivnostno in temačno preteklost, nezadržno vleče k Tatjani – njo pa k njemu.

Med strahotno zimo, ko Nemci neusmiljeno oblegajo mesto, se Leningrajčani hitro znajdejo v krempljih lakote, obupa in strahu. Zaradi nemogoče ljubezni med Tatjano in Aleksandrom grozi razdor v družini Metanovih, hkrati pa bi se utegnila razkriti skrivnost, ki jo Aleksander tako skrbno varuje in ki je prav tako uničujoča kot vojna.

A zaljubljenca posrka neusmiljen vrtinec usode, ki za vedno spremeni svet in njihova življenja.

Komentarji:

  1. Sabina 11/01/2016 11:24

    Čudovita zgodovinska romanca, ki se dogaja v najbolj grozovitih časih in ta čas tudi močno preseže.
    Ganljivo, čustveno, ljubeče.
    Meni je zgodba segla do srca. Več kot odlično branje!

  2. Taddie 11/01/2016 19:45

    Izjemna ljubezenska zgodba, ganljiva in čutna. Mojstrsko prikazan Leningrad v času, ko ga zavzemajo Nemci. Solze so mi pritekle kar nekajkrat in po koncu nekaj dni nisem mogla vzet kake druge knjige v roke, ker me je tako prevzela. Moja najljubša knjiga leta 2015, vsekakor pa sodi tudi med moje najljubše romantične zgodbe vseh časov!

  3. renata 13/01/2016 13:52

    Res čudovita knjiga.

    Ali namerava KMŠ izdati tudi nadaljevanji?

    Bi bilo lepo spremljati Tatianino in Aleksandrovo zgodbo do konca, a ne!

  4. Katka 13/01/2016 14:41

    Knjiga ki se me je dotaknila in mi dala občutek da sem bila v tistem času tam … Izredna, izredna ganljiva ljubezenska zgodba in nadaljujem z drugo knjigo …

  5. yudi 13/01/2016 21:42

    Res knjiga, ki ti seže v srce, pusti pečat.
    Vse te grozne stvari, ki jih je Tatiana doživela, a je verjela v ljubezen in vse premagala.
    Do sedaj mi je bila Tujka tista, ki je bila 1. na lestvici, a jo je ta prehitela.

  6. maxim 14/01/2016 9:02

    UHhhhhhhhhh,
    Že ko berem te vaše komentarje mam kurjo kožo in če na vse to še Yudi reče, da je zgodba menjala njen vrstni red, da je Tujko, ki je tudi zame kakor “sveti gral” med najljubšimi le ta prehitela, potem vem, da je knjiga moja, sem že brisala rezervacijo v knjižnici.

  7. rebeka 15/01/2016 15:25

    Ko sem dobila knjigo v roko, sem res veliko pričakovala. Vendar je enostavno nisem mogla prebrati do konca, ker je stil pisanja, no, ne morem reči drugače, osnovnošolski. Pa ne vem ali je kriv prevod, ali je res tako napisana. Ker je nisem prebrala do konca, težko sodim zgodbo, mogoče je res super, ampak enostavno nisem mogla nadaljevati z branjem.

  8. smotka 25/03/2016 13:57

    A katera ve, bosta naslednji dve knjigi (nadaljevanje) prevedeni?

  9. smotka 09/04/2016 16:55

    Sem šla preostali dve knjigi prebrati kar v angleščini. Jao ta knjiga (serija) je res top. Kolk eni preobratov in posegov usode. Sploh pri tretji sem kar nekajkrat prenehala dihati.

  10. Anja 05/02/2017 16:04

    Že dolgo nisem brala tako odlične knjige, ki je nisem mogla odložiti iz rok. Ganljiva, polna grozljivih trenutkov, v katere sem se z lahkoto vživela, ljubeča … Skratka TOP. Pravkar sem po dveh prebranih delih ugotovila, da je še tretji in upam, da ga bodo kmalu prevedli, sicer si jo bom morala kupiti v angleščini.

  11. Amy_lee 08/06/2017 12:35

    Nisem še prebrala…predvsem me zanima ali ima zgodba nek konec ali je nujno brati nadaljevanja v angleščini???

  12. Iza 02/03/2021 10:23

    Čudovito, ena izmed najlepših ljubezenskih zgodb, ki sem jih kdaj prebrala… Sem si kar naročila še drugi in tretji del kar iz UK. Komaj čakam nadaljevanje, ker ne morem sprejet konca prvega dela :-)

Napiši komentar