Žametna obljuba

Žametna obljuba

Avtor: JUDE DEVERAUX
Serija: Velvet Montgomery Annals Quadrilogy, 1.knjiga Montgomery series, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Velvet Promise, Judith

* * * ½   23 vote
Oceni knjigo:
9

Na njen poročni dan se je veselila vsa Anglija. Toda Judith si je prisegla, da bo njen mož dobil le tisto, kar mu bo uspelo izsiliti od nje.

Pred s cvetjem okrašenim oltarjem je že prvi dotik vzbudil v njiju vse prežemajočo strast. Gavin Montgomery se je zagledal globoko v njene zlate oči in v njem se je vnelo poželenje … Toda svoje srce je že obljubil drugi ženski.

Judith, ki se je ponižana in osamljena znašla v neznanem gradu, se je odločila, da bo sovražila svojega moža, ki si je vzel njeno telo, toda zavrnil njeno ljubezen … A ni si priznala, da se strašno boji, da bi ga izgubila.

In usoda se je odločila, da bo Judith namenila drugačno pot … takšno, da se bo nazadnje morala odločiti, ali naj prelomi svojo prisego.

Komentarji:

  1. Lea 03/07/2016 22:32

    Luštna knjiga,sem jo hitro prebrala.

  2. neja 04/07/2016 7:43

    Tudi jaz sem jo hitro prebrala. Odnos do žensk v srednjem veku se mi je zdel odlično opisan – ves zaplet se suče okrog moškega nepoznavanja žensk.

  3. Sabina 04/07/2016 9:37

    Dobra, hitro sem jo prebrala. Mi je bil pa zelo moteč Gavin – kot moški lik je sicer zanimiv, saj je za razliko od junakov priznava, da je (praktično slepo) zaljubljen. Vendar pa je res zelo očitno, da nima pojma o ženskah, še manj pa o njihovih čustvih. Malo je bilo preveč melodrame na koncu, sicer pa je precej zadovoljivo branje.

  4. Lady Starlight 04/07/2016 12:43

    V celoti se strinjam s Sabino, kako je bil ta moški meni anti, joj, mene ne bi mogel očarati, ne vem no. Mi je bila pa kljub antipatičnemu glavnemu liku knjiga neverjetno odlična, zgodba me je kar srkala vase in knjige nisem mogla odložiti do zadnje strani. :) Komaj čakam na nadaljevanja. :)

  5. neja 04/07/2016 12:59

    Tudi meni Gavin ni bil simpatičen – vse ostalo bi mu še nekako opravičila, ampak ko je Judith vzel nedolžnost …. čista katastrofa od moškega!

  6. Melinda 11/07/2016 7:36

    Meni je bila knjiga odlična! Spominja me na stil KEW. JA, seveda bi Gavina najraje……, ampak zgodba je super. Mislim pa, da je tako res bilo. Nesmiselno pobijanje, krutosti, zarote, varanja,… Ni tista običajna pravljica :) . Večkrat te vznemiri ( na pozitiven način), ko si na trnih kaj bo, kako je lahko :) . Jaz ji dajem 5 -ko.

  7. Krofi 19/07/2016 13:19

    Meni nič posebnega. Za Gavina nimam lepih besed, grozno me je nerviral… idiot. Sicer sem jo prebrala do konca vendar je že pozabljena. Ocena 3.

  8. jana 24/07/2016 19:05

    Odlično branje, komaj čakam nadaljevanje.

  9. Taddie 22/02/2017 12:04

    Knjiga ni slaba, vleče od prve do zadnje strani, pozna se ji, da je nastala v 80. letih prejšnjega stoletja – po stilu pisanja in načinu zgodbe. Klasični ‘bodice ripper’ z veliko melodrame in črno-belih osebnosti. S tem, da ne dosega klasičnih zg. romanc ala KEW. Moje najmočnejše čustvo po prebrani knjigi: na bolj antipatičnega junak nisem še nikoli naletela! Dejansko se sprašujem, v kaj se je junakinja zaljubila, ker v njegove lastnosti se ni mogla. Tu telesna sla definitivno prevlada nad čustvi. Gavin ravna z Judith izjemno grdo, nepravično, zlorabi jo telesno, pa še bi lahko naštevala. Ja, čas, v katerem se dogaja zgodba, je bil krut, tu pisateljica sploh ne špara s krutostjo na vsakem koraku, vseeno pa mora imeti glavni junak nekaj, v kar se lahko zaljubiš. Prijaznost na vsake kvatre bi težko pila vodo, ker je kar nekaj stranskih junakov izkazalo veliko večjo sočutje in prijaznost do Judith. Pa še verjeli so ji. Ni mi jasno, kako bi bil lahko nekdo, ki je opisan kot človek, ki sicer opazi vse in je inteligenten, edini slep, ko gre za najbolj zlobno osebo v knjigi, ki so jo spregledali prav vsi. Sicer je lik ustvarila pisateljica in pri tem pozabila, da je izjemno čudno, da samo on ni slišal zloglasnih govoric o Alice, vsa Anglija pa dobro ve za njeno “slabost”. Konec je malo nenavaden – v resnici ni ponujen res dober razlog, zakaj se pa glavni junak kar naenkrat spremeni. Za moje srce malo preveč melodrame ;-) Pa slabih in krutih dogodkov. Ni pa slaba knjiga, ne narobe razumet, le junak me je zgleda zelo razjezil :-)

Napiši komentar