Ljubimec brez primere

Ljubimec brez primere

Avtor: JULIE ANNE LONG
Serija: Pennyroyal Green, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Like No Other Lover

* * ½     38 vote
Oceni knjigo:
6

CYNTHIA BRIGHTLY, najmikavnejša lepotica visoke družbe, ima samo še eno priložnost. Potem ko jo zaradi škandala preženejo iz Londona, si mora na zabavi pri Redmondovih najti imenitnega moža, še preden se o njenem propadu razve po vsej Angliji.

Po nekem nesrečnem naključju pa je nekdo v Pennyroyal Greenu že slišal govorice o razdrti zaroki in strelskem obračunu. To je Miles Redmond, sloviti pustolovec, ki po bratovem izginotju postane tudi dedič bajno premožne družine. Miles je Cynthio že videl, in to pred leti, ko se je častihlepna lepotica sama sebi zdela predobra za nepomembnega drugorojenca. A zdaj je Miles dedič, ki uživa v svoji moči. Cynthii ponudi dogovor: njene sočne skrivnosti bo zadržal zase in ji med svojimi gosti pomagal najti moža, v zameno pa hoče – en sam poljub.

En poljub res ni nič takšnega. Toda Cynthia kmalu ugotovi, da je vendarle dovolj, da prebudi divjo strast, in da je Miles Redmond vsekakor ljubimec brez primere.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 03/11/2016 12:40

    Dobra, zanimiv, malce drugačna.

  2. S.Girl 18/11/2016 14:58

    Prijetno branje …
    Meni najboljši del v knjigi: “Vem, kaj si misliš o meni, Miles. Vem, kaj si si mislil o meni. Vendar imam srce. Le da si ne morem privoščiti, da bi ga uporabila. Mar ne razumeš? Zakaj ne moreš razumeti? Ti pa – no, ti se lahko igraš, kolikor te je volja. zate se bo vedno kdo našel. In ve tem je razlika: ne morem si privoščiti, da bi uporabila svoje srce. Ti pa – ti si se odločil, da ne boš uporabil svojega.” …
    Srce vedno najde pot do prave ljubezni :-)

  3. Travniske cvetlice 20/11/2016 23:44

    Lustna. Vrjetno z zelo realnimi tezavami tistega casa.

  4. Bučka 25/12/2016 14:30

    Brez denarja se Cynthia pogumno bori za svoje preživetje in izbira med slabimi in še slabšimi možnostmi: zakon zaradi denarja ali ljubica, prostitutka, služkinja, ponižna družabnica. Čeprav naslov knjige pravzaprav sploh ne ustreza dogajanju v zgodbi.
    Stil pisanja…hm…včasih preobložen z izrazi, Določeni stavki taki, da nisem vedela dobro, kako jih umestiti, kaj pravzaprav je hotela pisateljica povedati.
    Pa vendar tudi res zabavna (npr. ko so vsi za omizjem kartali in nazdravljali, medtem, ko so spremljali dogajanje med Milsom in njegovo “bodočo” ženo). In žalostna (vedno ko Miles izbere finančno spodbudo za to, kako naj bi se odvijalo v prihodnje njegovo zakonsko in popotniško/raziskovalno življenje).
    V primerjavi s prvo knjigo Nevarnost naslade, je tu manj zgodbe, dogajanja. Če povzamem, meni je bila vseeno všeč, ni mi žal, da sem jo prebrala. Ocena 4.

  5. monique 04/02/2017 9:01

    Čisto sem navdušena :D meni vsekakor čudovita zgodba; zabavna, romantična. Glavna junaka sta super in res sta posebna. Pennyroyal Green mi pa postaja tako všeč, da bi se kar preselila tja. Dekle lahko sanja, a ne ;)

  6. michelle 26/02/2017 12:04

    Pa sem prebrala še tole in iskreno povedano mi je bila ta zgodba (od vseh treh trenutno prevedenih) najbolj všeč. Kar uživala sem v igricah in zapeljevanju med Milesom in Cynthio.
    Knjigi dam oceno: 4.

Napiši komentar