Črni angel

Črni angel

Avtor: NIEVES HIDALGO
Serija: Caribe, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov:

* * * *   20 vote
Oceni knjigo:
6

Strastna mojstrovina, v kateri se spopadeta sovraštvo in ljubezen. Pozimi leta 1667 sta brata Miguel in Diego Torres obtožena veleizdaje in obsojena na večno izgnanstvo. Medtem ko si na Maracaibu poskušata ustvariti novo življenje, ju ugrabi pirat Morgan in ju proda kot sužnja na trgu v Port Royalu.

Tudi Kelly Colbert je na neki način izgnana, saj jo oče za kazen, ker se ni želela poročiti z moškim, ki ga je on izbral zanjo, pošlje na Jamajko. Na Obljubi, stričevi kmetiji, se s prezirom bori proti krivicam, ki jih morajo trpeti sužnji, še posebej pa se bori proti neustavljivi privlačnosti, ki jo v njej neti Miguel, arogantni španski suženj.

Miguelu uspe pobegniti iz Port Royala in se vkrca na ladjo francoskih gusarjev. Zagrenjen in maščevalen si priseže, da se bo Angležem maščeval za vse zlo, ki so ga povzročili njemu in njegovemu bratu. In ko dobi v svoje kremplje ladjo, s katero se Kelly vrača v Anglijo, najde popolno žrtev, nad katero se lahko znese s svojim nakopičenim sovraštvom. Miguel pri tem računa na denar in moč …. ne pomisli pa, da sta ljubezen in strast veliko močnejši od sovraštva.

Komentarji:

  1. Krofi 24/07/2017 18:39

    Mene je knjiga + presenetila. Ni tipična pocukrana romanca, saj vsebuje tudi zgodovinsko ozadje – suženjstvo na plantažah. Čeprav Miguel ni bil črnec je bil vseeno suženj. Res je grozno, ko skozi zgodbo odkrivaš, kako v tistem obdobju nekateri ljudje niso bili svobodni, niso imeli pravic in so lahko njihovi lastniki z njimi slabo ravnali in jih zlorabljali. Tako, da mi je bilo v pravo olajšanje, ko Miguel uspe pobegniti in postane pirat :) Še lepše pa mi je bilo brati, kako se je trudil vso svojo mržnjo in sovraštvo stresti na nedolžno Kelly, saj mi je bilo jasno, da mu ni vseeno zanjo. Ljubezni se pač ne da upirati večno :) Ocena 4 :)

  2. Taddie 06/10/2017 16:05

    Čisto spodobna romanca, umeščena v zanimiv prostor in čas. Me je prav vleklo naprej, da bi čimprej izvedela, kako se bo vse to sovraštvo razpletlo in bo zmagala ljubezen. Na trenutke kruto, vendar ima pisateljica tak, nekako prečiščen, slog, da ni prehudo brati ;-) Priporočam ljubiteljicam zgodb na ladjah in piratov ;-)

  3. akasha 01/02/2018 12:21

    super,drzi te pokonci čez noči… :)

  4. monique 09/03/2018 13:38

    Navdušena sem bila nad zgodbo, ki se mi je zdela nekaj čisto posebnega. Ampak vseeno se mi zdi, da je imela knjiga potenciala še za veliko več, tako da 4 zvezdice namesto 5.

  5. Sabina 11/03/2018 11:03

    Črni angel je malo drugačna zgodovinska romanca, ampak ravno to je njen adut. Sicer mislim, da bi lahko avtorica malo bolj razvila zgodbo, ker ima potencial, sicer je pa lepo in tekoče branje. Dajem ji lepo štirico.:)

  6. Danijelcka 21/04/2021 19:21

    Meni noro dobra! Ne moreš nehati brati!

Napiši komentar