Levjesrčni plenilec

Levjesrčni plenilec

Avtor: MONICA MCCARTY
Serija: Highland Guard, 8.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Raider

* * * * ½ 28 vote
Oceni knjigo:
7

Škotski kralj Robert the Bruce po utrditvi oblasti proti sovražnim Angležem na meje, kjer ne vlada nobena postava, pošlje svoje najboljše vojake. Legendarni bojevniki iz Višavske straže ne dovolijo, da bi kaj prišlo med kralja in državo – razen klic srca.


Od vseh Bruceovih elitnih bojevnikov je Robert ‘Plenilec’ Boyd najstrahovitejši. Kot pravi domoljub, čigar gole roke so smrtonosno orožje, resnično sovraži Angleže. A ko mu v roke pade sovražnikova prelepa sestra in se znajde pred skušnjavo – bitko, v kateri si obupno želi poraza – ugotovi, da je maščevanje lahko grenko-sladka izkušnja.
Gospa Rosalin Clifford komaj prepozna uporniškega ujetnika, ki ga je pred šestimi leti rešila pred usmrtitvijo. Čeprav se je njen dekliški ideal spremenil v strastno potegovanje za pravico, je prepričana, da je s tem, ko je nevarnemu možu pomagala pobegniti, izdala brata. Zdaj jo je to izdajstvo začelo preganjati. Vendar ne more zanikati koprnenja, ki ji ga vzbudi trpinčeni bojevnik, prav tako ne more zanikati strasti, ki zaprisežena sovražnika spremeni v ljubimca. Bo nežna ljubezen prave angleške vrtnice zadoščala, da bo najokrutnejšega škotskega bojevnika rešila pred pogubnim maščevanjem – preden bo prepozno?

Komentarji:

  1. neja 02/06/2017 10:29

    ČUDOVITA! Kljub številnim odgovornostim, ki jih imata Rosalin in Boyd sem dobila občutek, kot da sta se rodila samo z namenom, da bi se drug od drugega učila in se, seveda, ljubila.

  2. Sabina 02/06/2017 11:05

    Se pridružujem Nejinemu komentarju, zgodba je res čudovita! :)

  3. Lady Starlight 05/06/2017 18:11

    Joj, tudi jaz se pridružujem Neji, ker je res lepo ubesedila občutke, ki te prevevajo ob knjigi. Zame definitvno Monicina najboljša. :)

  4. Simona 13/06/2017 17:28

    TOP! TOP! TOP! Monica je super :-)

  5. monique 27/06/2017 14:37

    Odlična! Boyd in Rosalin sta bila tako čudovit par, in njuna ljubezen je bila kar otipljiva, še posebej, ker sta imela tako težko pot do srečnega konca. Moja druga najljubša knjiga v seriji (prva je še vedno od Lachlana ;)

  6. Bučka 24/07/2017 14:50

    Tu ta je dobra, čeprav sem si proti koncu mislila: “Pa dajta se že enkrat zmenit!”

  7. taddie 07/08/2017 13:54

    Vse knjige iz serije so odlične, dolgo, zares dolgo mi je bil najljubši (pregrešni ;-) ) izvidnik Arthur, zdaj pa moram reči, da je to Boyd. No, všeč so mi vsi, da ne bo pomote, hehehe :-D Odlična zgodba, z ljubezenijo, ki premaga temačnejše vidike življenja. Koliko čustev, koliko prave ljubezni – človek enostavno mora vzljubiti oba glavna junaka :-)

Napiši komentar