Nezgrešljivi strelica

Nezgrešljivi strelica

Avtor: MONICA MCCARTY
Serija: Highland Guard, 9.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Arrow

* * * *   29 vote
Oceni knjigo:
14

Medtem ko kralj Robert the Bruce načrtuje prevzem svojih gradov, ki jih zasedajo Angleži, potrebuje prebrisanost in veščine elitnih bojevnikov iz Višavske straže. Ni neustrašnih in neuklonljivih mož, ki bi bili tako zvesti svojemu kralju in ki bi jih ženske bolj ljubile.

Bruce želi znova osvojiti svoja škotska posestva, zato so sposobnosti legendarnega lokostrelca Gregorja ‘Strelice’ MacGregorja ključnega pomena. Gregor velja za najčednejšega moškega na Škotskem in njegova slava lokostrelca se lahko kosa edinole z njegovim slovesom lomilca srca. A ko mu med tajno misijo razkrijejo razvpiti obraz, se je prisiljen skriti. Vrne se domov, kjer ga čaka nova bitka: drzna igra zapeljevanja z zdaj že odraslo in poželjivo Cate Lochmaben.

Cate, rojena borka, se je komaj oklepala življenja, ko jo je Gregor rešil po okrutnem angleškem napadu na vasico, kjer je umrla njena mati. Pet let pozneje umazana sirota, ki jo je Gregor vzel pod svojo zaščito, postane ženska. Cate, pogumna, močna in vešča bojevanja, se odloči, da si bo prilastila bojevnika, ki se ne želi ujeti v zanko. Žar v njegovih očeh ji pove, da je pritegnila njegovo pozornost … in poželenje. Toda ali bo Gregor predal srce, preden ju najde nevarnost in se razkrije resnica o Catini identiteti?

Komentarji:

  1. neja 23/07/2017 8:25

    Catino resnično identiteto sem zaslutila že ob začetku knjige, a zaradi tega zgodba ni bila nič manj zanimiva. Ta del naj bi bil zadnji, kar je velika škoda.

  2. Lady Starlight 23/07/2017 8:52

    Nekako mi je Gregor ves čas po živcih hodil, več sem pričakovala od njega, izkazal se je pa za otročjega, zamerljivega in sebičnega. Nekako mi je manj všečna od marsikatere njene druge. Pa ravno za to sem toliko pričakovala.

  3. Lady Starlight 23/07/2017 8:56

    Drugače pa, neja, to ni zadnji del – še 3. so in ena novela:
    The Striker – Eoin
    The Rock
    The Ghost – Alex Seton – in ta je zelo pomemben akter, tako da brez njega serija ne bi mogla biti zaključena.
    The Rogue (novela)

  4. neja 24/07/2017 7:26

    Hvala za novičko, me je zelo razveselila!

  5. Krofi 24/07/2017 18:49

    Meni so vse od Monice McCarty top :) Enostavno ni možnosti, da bi me lahko razočarala. Po vseh prebranih bi se zdaj že težko odločila katera mi je najljubša, ker je vsaka lepa po svoje. Na začetku je bila to Višavski sokol z Erikom MacSorleyjem, zdaj pa nevem več. Vsekakor se nameravam nekoč še enkrat lotiti branja vseh bojevitih Višavcev iz elitne straže.

  6. suki 09/08/2017 15:28

    jjk

  7. suki 09/08/2017 15:33

    Meni je bil Gregor drugače fajn in Cate zelo vztrajna punca ampak na koncu je obupala.In dobro,da je bilo tako,ker je le tako Gregor spoznal,da ga Cate ljubi zaradi njega samega in ,da tudi on ne more živeti brez nje!Lep konec!

  8. taddie 11/08/2017 9:04

    Zelo zabaven začetek, sem se večkrat nasmejala, pisanje odlično in zgodba zanimiva. Moram pa reči, da me je ob določenem trenutku Gregor nekoliko … hm, razočaral. Lekcija ga sicer spremeni in izboljša kot osebnost, pa vendar. Cate pa dokaže, da ima tudi neomajna vera meje. Človeški značaji se pa tudi do danes še niso spremenili ;-)

  9. Bučka 14/08/2017 21:31

    Do sedaj mi je bila najljubša tista z morjeplovcem Sokolom. Tale z MacGregorjem pa je tudi odlična, morda prav zato, ker lepotec Gregor res ni zvezda in pisateljica to tudi jasno opiše. Junaki prejsnjih delov so bili kar prevec popolni, zato so se mi njihove zgodbe zacele rahlo ponavljati. Tule pa se mi je spet pojavil en tak mali “vau” efekt. In ja; ona ga je lovila.
    Dobra pisateljica in knjiga za užitek. Pri tistih zgodovinskih podatkih na koncu pa sem se , ko vedno, zgubila…kdo je s kom, kje, kdaj.

  10. Sabina 31/08/2017 14:50

    Mene pa je ta zgodba kar malo pustila hladno, pravzaprav sta me glavna junaka preveč spominjala na dva prepirljiva otroka. Cate me na začetku spominja na kar malo pretirano oboževalko, ki ji je njen cilj dobiti Gregorja, čeprav se mi je potem v nadaljevanju prikupila s svojim velikim srcem. Ah, Gregor, kaj pa naj napišem o njem? Pol knjige je vzdihoval ali bi bil s Cate ali ne, potem se pa je nazadnje čudil, kako mu je uspelo odgnati od sebe celo tako dušico, kot je Cate. Tisto, kar je Gregor naredil oz. skušal narediti v pijanem stanju, me je pa kar malo razočaralo. No, res pa je, da se je na koncu le zavedal svojih dejanj in se vendarle začel boriti za ljubezen.

  11. Lady Starlight 31/08/2017 20:10

    Sabina do pičice se strinjam s tabo. :)

  12. Vrtnica 13/10/2017 17:16

    Zgodba ki me je znova pretegnila. Komaj čakam nadaljevanje, upam da bo kmalo.

  13. mikica 24/10/2017 14:41

    Vsa serija je super za branje, mogoče sem in tja kak manj svetel trenutek, a na splošno-priporočam.

  14. monique 29/10/2017 12:55

    Sicer mi je bila zgodba všeč, ampak Gregor in Cate mi sploh nista pasala skupaj. Bolj redko se mi zgodi v romancah, da bi si želela, da glavna junaka ne bi bila skupaj. Se pa že zelo veselim naslednje. Upam, da bo boljša, ker Arrow in Hunter sta bila rahlo razočaranje.

Napiši komentar