Ambrovec

Ambrovec

Avtor: KATHERINE ALLRED
Serija: novela
Zvrst: S

Org. naslov: The sweet gum tree

* * * *   27 vote
Oceni knjigo:
6

Ena najlepših ganljivih ljubezenskih zgodb, kar jih je bilo kdaj napisanih.Osemletni Alix French iz urejene in ugledne družine se svet obrne na glavo, ko spozna desetletnega Nicka Andersona z napačne strani mesta. Njuno prijateljstvo z leti počasi, kot drevo poganja korenine, prerašča v ljubezen. Nemogočo ljubezen. Kot bi se svet zarotil proti njima, ko družbene norme in pričakovanja uničujejo nežno vznikla čustva, ker se Nick boji, da bi zaradi madeža, ki visi nad njegovim pijanim očetom, uničila Alix, ki jo ima raje kot sebe.

Njuna zgodba je pot ljubezni, ki se ne more in noče ozirati na razum, ki ga hranijo predsodki. Ampak ko ovire postanejo uničujoče, ko se začnejo nabirati zamere in ko se začneta spotikati in omahovati … se znajdeta na preizkušnji. Koliko bolečine prenese ljubezen? Do katere meje raste kljub bolečini, ki ji jo zadaja? Kje je točka, ko se bolečina spremeni v strup, ki začne razkrajati ljubezen?

Komentarji:

  1. michelle 10/08/2017 19:40

    Čudovita ljubezenska zgodba. Nežna, rahlo drugačna… vendar tako realna… čustev, ki sem jih doživljala ob branju te knjige, enostavno ne znam opisati… knjigo pa iz srca priporočam vsem romantičnim dušicam! <3

  2. Sabina 17/08/2017 10:20

    Ambrovec je čudovita in topla zgodba, ki izstopa sredi množice sodobnih romanc ter se močno dotakne srca. Mene je očarala in presunila s svojo globino. Pravzaprav je pripoved o Nicku in Alix rahločutno, nežno in ganljivo branje o mladostniški ljubezni, ki skozi leta počasi dozori. Prepreke, polne predsodkov in bolečine, s katerimi se mora spoprijeti par, pa njuno vez le še utrdi.
    Ocena: +5!

  3. Mar Tina 22/08/2017 10:13

    Super knjiga, ki te potegne vase in je ne moreš odložit dokler je ne prebereš. +5

  4. jagoda 25/08/2017 14:32

    Čudovita knjiga, listi se sami obračajo , dokler ne prideš do konca…

  5. travniške cvetlice 30/08/2017 9:00

    Lepa, lepo berljiva knjiga. Od začetka do konca te vleče zgodba dveh mladih.

  6. Bučka 25/09/2017 14:12

    Nekoliko sagasto obarvana zgodba. Nespametne odlocitve mladih ljudi in nekoliko za lase privleceni nesporazumi. Zanimiv opisi juznjaskega nacina razmisljanja in zivljenja. Zgodba vseeno pritegne, oci se zasolzijo na pravih mestih. Zmotilo me je (na koncu poglavij) napovedovanje obicajno tragicnih dogodkov in zapletov. Ni izrazito pozitivnih junakov in junakinj, kar je plus. Ni tehnicno natancnih opisov seksa, kar je dodaten plus ob poplavi drugega babjega ctiva. Zgodba vlece do konca in priporocam jo za prebrat. Ocena: 4.

Napiši komentar