Junak njenega srca

Junak njenega srca

Avtor: SUSAN ELIZABETH PHILLIPS
Serija: novela
Zvrst: S

Org. naslov: Heroes Are My Weakness

* * * ½   39 vote
Oceni knjigo:
6

On je samotarski pisatelj, čigar domišljija ustvarja srhljive romane. Ona je nesrečna igralka, ki je pristala pri lutkovnih predstavah za otroke. On pozna deset načinov, kako z golimi rokami ubiješ glavnega junaka. Ona pa zna na prav toliko načinov občinstvo pripraviti do smeha. Toda zdaj ji ni do šale.

Annie Hewitt prispe na odmaknjeni otok sredi snežnega neurja na koncu svojih moči. Ostala je brez denarja in volje, vendar se še ni pripravljena vdati. V njenem kovčku so lutke, s katerimi si služi kruh: preudarna Cinca, srčna Lumpa, brezobzirni Leon in še druge. Poleg romantičnih romanov, ki jih obožuje, in kančka poguma je to vse, kar sploh še ima.

Annie ne bi mogla biti slabše pripravljena na to, kar najde v podedovani hiški na otoku, še zlasti pa ne na moškega, ki živi v skrivnostni hiši na pečini in jo je kot najstnico izdal. Toda zdaj sta skupaj ujeta na otoku in stvari se še zapletejo.

Je ta moški še vedno takšna baraba, kot se ga spominja? Glava pravi da, srce pa gre po svoje.

Komentarji:

  1. neja 27/10/2017 10:14

    Komaj sem čakala novo SEP in ni me razočarala. Annie in njene lutke so čudovite. Zelo priporočam!

  2. Taddie 07/11/2017 19:45

    Zanimiva knjiga, ko pisateljici uspe v sodobnem romanu pričarati vzdušje iz gotskih romanov ;-) In nič ni tako, kot se zdi. Malce drugačni liki, zgodba se lepo bere, zna pa SEP napisati tudi boljšo. Za prebrat in uživat :-)

  3. Sabina 10/11/2017 10:58

    Junak njenega srca je precej drugačno branje, kot sem je vajena od SEP. Priznam, sem razočarana, ker ni bilo tiste iskrive note, ki je značilna za avtorico in čutiti je, da nekaj manjka. Ker pa je v glavni vlogi posebna junakinja s svojimi lutkami, da o precej skrivnostnem junaku ne govorim, je knjiga vseeno nekako berljiva. Dajem ji solidno trojko.

  4. Travniske cvetlice 07/02/2018 12:39

    Njene knjige so pravi magnet. Ocarljiva pripoved, krasni dialogi med glavnima likoma.

  5. Sandra 01/02/2020 16:35

    Sem jo že skoraj odložila na začetku, potem pa me je le pritegnila in posrkala vase. Res ni njena tipična knjiga, vendar me ni razočarala, tako, da le vztrajat do konca, če se bo še komu zdela na začetku kar malo dolgočasna in nezanimiva.

  6. Narcisa 12/04/2021 17:36

    Prebrala. Sicer so meni vse knjige SEP zelo všeč. Všeč so mi vloge lutk…čeprav malo tako. Ampak saj lutke imajo poseben namen.

Napiši komentar