Magnat

Magnat

Avtor: JOANNA SHUPE
Serija: Knickerbocker Club, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Magnate

* * * *   16 vote
Oceni knjigo:
6

New York se v svoji zlati dobi koplje v blišču bogastva in nepredstavljive moči. Možje iz kluba starih in bogatih Newyorčanov to dobro vedo. Niso pa vsi na tej strani.
Emmett Cavanaugh se je rodil v revnem predelu Five Points. Z drznostjo in znanjem si je izboril pot do vrha cvetočega jeklarskega imperija in zdaj žanje slavo v razkošni graščini na Peti aveniji. Vzpon v družbi ni vplival na njegov okus za ženske – še vedno sovraži značilne predstavnice ‘visoke družbe’, toda uporniška modrooka lepotica bi to utegnila spremeniti.
Misli Elizabeth Sloane zapolnjuje veliko več od zadnjih salonskih govoric. Lizzie je na newyorški borzni prav tako spretna kot katerikoli drug izurjeni borzni posrednik – toda da bi svoje sposobnosti lahko uresničila, potrebuje moškega. Emmett nerad privoli, ko ga osupljiva pripadnica imenitne družbe prosi, da jo finančno podpre, dobiček pa bi si delila. Toda ljubezen in posel ju povežeta na nenavaden način, in ko krhko družabništvo začne razpadati, odkrijeta strast, ki je veliko vznemirljivejša od borznega parke

Komentarji:

  1. Sabina 28/09/2018 16:23

    Ni nek presežek, je pa solidno branje za kakšno zaspano popoldne ali večer.

  2. Lady Starlight 30/09/2018 6:07

    Meni je bila pa zelo všeč, splh obe zadnji dve knjigi te avtorice.

  3. Taddie 04/10/2018 17:50

    Zelo, zelo mi je bila všeč :-) Močan moški in iskriva, bistra junakinja, samo prizorišče zgodbe pa tako, da sem se zlahka sprehajala po tedanjem New Yorku. Zgodba se bere res tekoče, je zanimiva, Emmetta je glede čustev zaznamovalo otroštvo, a kot pravi njegova Elizabeth, je treba preteklost pustiti za seboj in dati priložnost sedanjosti in prihodnosti. Všeč mi je, da Lizzy ni zamerljiva in da je zrela osebnost.

  4. mikica 30/10/2018 14:02

    Prav všeč mi je bila, fino je brati še zgodovinsko romanco iz kakšnega drugega okolja in obdobja, ne le angleških in škotskih…

  5. Travniske cvetice 18/11/2018 16:30

    Drugacna zgodovinska romanca, zato jo naredi zelo posebno. Super potrebovale bi več takih, zgodnje 19. Stoletje.

  6. Sandra 09/03/2019 16:15

    Res je dobra knjiga, te drži v napetosti in čakaš, kaj in kdaj se bo zgodilo. Pa tudi čas dogajanja mi je bil zelo všeč.

Napiši komentar