Predaja v višavju

Predaja v višavju

Avtor: TRACY BROGAN
Serija: novela
Zvrst: ZG

Org. naslov: Highland Surrender

* * * *   17 vote
Oceni knjigo:
5

Da bi brata Fione Sinclair utrdila krhko premirje, jo poročita z njihovim zapriseženim sovražnikom. Čeprav jo njuna izdaja zelo prizadene, nima druge izbire, kot da se vda, saj bi v primeru njene zavrnitve na njeno mesto morala stopiti nedolžna mlajša sestra. Čeprav je odločna Fiona pripravljena žrtvovati svobodo, da bi zaščitila svoj klan, priseže, da srca ne bo nikoli predala.

Myles Campbell je kot najstarejši sin poglavarja klana vajen, da je vedno vse po njegovo. Toda ko mu škotski kralj ukaže poroko s kljubovalnim višavskim dekletom namesto s francosko gospodično, ki ji je podaril srce, mora Myles izpolniti dolžnost. Ko na poročni dan spozna nevesto, je zadovoljen, ko ugotovi, da je lepotica, vendar hitro tudi obupan, saj je kmalu jasno, da bi ga raje ubila kot poljubila.

In tako se začne njuna negotova zveza.

Ko trčita dva tako bojevita značaja, se krešejo iskre, ki vnamejo plamenečo strast, vendar se ta zaletava v ovire družinske časti, klanske zvestobe in največje predaje – ljubezni.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 30/09/2018 6:06

    Spva mi je Fiona tak pošteni šla na živce, a na srečo pride pravi čas k pameti in je zgodba zelo lepa, berljiva in vtisna.

  2. Taddie 04/10/2018 17:53

    Prav fajn knjiga, sem uživala v zgodbi in dogajanju, se pa strinjam z lady Starlight, da mi je Fiona na začetku prav živce pila, hehe. Sicer sem si ves čas govorila, da so jo v to prisilile okoliščine in mladost, pa je bila potem malo bolj znosna :-D Je pa zgodba dobro napisana, sem se prav sprehajala po vseh opisanih škotskih prizoriščih :-) Aja, pa poleg Mylesa, ki se mu prav mora človek nasmihat ob osvajalskih podvigih, je notri kar nekaj zanimivih stranskih likov :)

  3. Sabina 11/10/2018 16:26

    Se podpišem pod oba komentarja. Fiona je tudi meni kravžljala živce, sama zgodba je pa zelo fin sladkorček.

  4. Travniske cvetice 27/10/2018 22:51

    Vsi komentarji so pravilni, a te zgodbe se tako ponavljajo.

  5. Irena 23/04/2021 16:05

    Za prebrati je ok. No, meni pa Fiona ni kravžljala živčkov, saj smo iz zgodbe izvedeli, kako malo se je po smrti njene mame pri desetih letih brigal njen oče. Vse otroke je učil le sovraštva do Cambellov. Pri sedemnajstih pa so jo že omožili in moža tudi ni poznala…. Z njim se je omožila zato, da bi zaščitila trinajstletno sestro, ki jo je imela srčno rada. Lahko ji “očitamo” le pogum in srčnost. Moja ocena: 4/5*

Napiši komentar