V zadnjem trenutku

V zadnjem trenutku

Avtor: MONICA MCCARTY
Serija: Lost Platoon, 3.knjiga
Zvrst: S

Org. naslov:

* * * ½   8 vote
Oceni knjigo:
1

Kapitan korvete Scott Taylor, čigar možje so se po katastrofalni tajni misiji v Rusiji razkropili po vsem svetu, poskuša odkriti, kdo je odgovoren za uhajanje informacij, zaradi katerih je umrla polovica njegovega voda. Če ga Natalie Andersson, ženska, s katero je hodil na skrivaj, ne bi opozorila na nevarnost, bi vsi umrli. Scotta potre novica, da je ženska, ki jo je ljubil in s katero se je nameraval poročiti, umrla, ker mu je pomagala, potem pa izve, da je Natalie tista vohunka, ki jih je izdala. Ko ga prizadevanje, da bi si opral ime, pripelje naravnost do Natalie, ki je še živa, spozna, da pravica in maščevanje nista tako enopomenska, kot je mislil.
Natalie Andersson, ki se je rodila kot Natalija Petrova, je spomine na otroštvo v Rusiji pustila za seboj. Nikoli si ni predstavljala, da se bo znašla v središču zapletenega vohunskega programa. Ko izve resnico, noče vohuniti za rodno državo, potem pa ji Rusi zagrozijo z edino družino, ki jo pozna. Kot najslabša vohunka v zgodovini vohunstva se zaljubi v svojo tarčo. Ko s svojimi dejanji povzroči nepopravljivo škodo, mora zbežati, njen ljubimec pa ji je takoj za petami.

Komentarji:

  1. Irena 11/09/2021 17:56

    Ne vem, zakaj ni komentarjev… Ta knjiga mi je bila od vseh treh najbolj všeč, saj so se vohunske intrige in ostale peripetije odpletle na (zame) res “toplo človeški način”. Všeč mi je tudi, da vse junakinje (1.2.in 3. zgodba) nastopajo enakopravno, imajo svojo kariero, a so hkrati ženstvene in čutne, da se jim ni moč upreti.
    Natalie je od vseh treh junakinj največ pretrpela, njena ljubezen do družine in potem Scotta je nekaj posebnega. Lepa zgodba, ocena 4*+.

Napiši komentar