Stava nepridiprava

Stava nepridiprava

Avtor: CHRISTI CALDWELL
Serija: Sinful Brides, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Rogue's Wager

* * *     19 vote
Oceni knjigo:
3

Lord Robert Dennington, markiz Westfield, je dolgo užival v svobodi kot bodoči vojvodov dedič. Ve, da bo nekega dne moral sprejeti odločitev v korist somersetske rodbine, toda prav nič se mu ne mudi, da bi se odrekel brezskrbnemu življenju

Helena Banbury skrbi za finančne zadeve v igralniškem klubu za plemiče, pri analiziranju številk in urejanju računov je spretna, toda nima velikega vpliva na upravljanje kluba. Nikoli ni sodila med plemiče, ki obiskujejo igralnico, prav tako pa nikoli ni čutila, da povsem sodi med moške, ki vodijo klub Pekel in greh, kljub dejstvu, da so njena družina.

Nekoč nepismena deklica z ulic si želi več, kot ji ponujajo pozlačeni zidovi kletke, v kateri je zaprta. Ko Robert neko noč po nesreči stopi v njeno sobo, se je Helena prisiljena odreči nepredvidljivemu življenju, saj mora zaživeti v bleščečem svetu visoke družbe. Se v markizovem šarmu skriva večja nevarnost od tiste, ki jo je poznala, ko je še živela na ulici?

Komentarji:

  1. Lady Starlight 20/12/2020 10:24

    Vceraj sem ob zadnjih soncnih zarkih dokoncala to cudovito zgodivinsko romanco … in moram reci, da sem neznansko vesela, da so se pri HK tako lepo odzvali in nam priskrbeli prevode serije, ki je predhodna Hudicevki. Moram reci, da me je ta romanca na mah posrkala vase s cudovito dodelanima junakoma in nepozabno ljubezensko zgodbo, v kateri se najeta cloveka, ki sta bila oba v zivljenju kruto izdana in se drug ob drugem naucita znova zaupati in celo zaljubiti. Cista petica. Tudi slog mi je v rej romanci lepo sedel. Se ze nocno veselim naslednje.

  2. samo ženska 07/01/2021 22:49

    Dekle po imenu Helena, živi v odročnem delu Londona, v svetu razvrata, revščine, maščevanja ter boja za preživetje. Nevarnost je čutiti na vsakem koraku. In to dekle opravlja nenavadno delo, delo katerega naj bi opravljali moški in to izobraženi moški (zgodba se dogaja v 19. stoletju). Kruta preteklost jo je zaznamovala v tolikšni meri, da je njeno bistvo življenja le preživetje in varnost.

    Tukaj so še njeni bratje Rayker, Niall in Calum, s katerimi je skupaj odraščala in se borila za preživetje, večkrat tudi življenje. Povezuje jih vdanost…za kogar koli od njih bi žrtvovala življenje…strah…pravila so jasna in kdor jih prekrši se mora sočiti s posledicami…ljubezen…kazati čustva je šibkost zaradi katere si lahko ob življenje.

    Helena se želi v tem svetu strogih pravil, katere narekuje družba ter njeni bratje oz. želja po lastnem preživetju dokazati, doseči več in ob enem opozoriti nase, na svoje dragocene lastnosti in dosežke. Kot ženska pa si želi zaživeti v tem svetu, ga spoznati in raziskati ter se osvoboditi okov omejitev in pravil.

    Se tudi vam kdaj zdi, da je vaše življenje prišlo do točke, ko veste da bo za doseganje vaše sreče potrebno nekaj spremeniti. Mogoče zbrati pogum in premikati gore ali pa samo podeliti nasmeh ali objem, ki bo osrečil ljudi okoli vas in vas same.

    Splet okoliščin pripelje v Helenino življenje moža, Lord Robert Dennington je markiz Westfield. On živi brezskrbno življenje pripadnika ugledne bogate družine. Njegovo življenje je zaznamoval dogodek iz preteklosti. Sprijaznjen z usodo naslednika naslova vojvode in pripadajočih dolžnosti postane zagrenjen in nesrečen. Takšen se mu zdi tudi svet v katerem živi.

    Zakaj bi se prepuščali negativnemu razpoloženju in zagrenjenosti, če si lahko svet ogledamo v barvah z nasmehom na obrazu. Mogoče pri tem potrebujemo spodbudo…takšno ob kateri nam poskoči srce?

    In tako se začne zgodba o dveh izdanih osebah, iz dveh različnih svetov, ki skozi zgodbo polno zapletov odkrijeta, da ljubezen še obstaja, kljub vsemu kar sta izkusila v življenju.

    Ameriška avtorica Christi Caldwell verjame, da imajo najbolj popolni knjižni junaki pomanjkljivosti in preden jih združi v večni ljubezni jih z veseljem še malo muči.

    Knjiga je prva, sledijo ji še tri. Torej zgodbe še ni konec, samo glavno vlogo prevzamejo drugi igralci.

    Nasvet: Bodite pogumne in se borite za svoje želje. Pogumno odkrivajte svet, kajti v njem lahko najdete srečo.

    Ocena: 4/5

  3. Irena 12/03/2021 17:59

    Se pridružujem obema komentarjema, res vredno branja, ni “pocukrano”, ampak ljubezenska zgodba s težkimi preizkušnjami…ocena: 5*

Napiši komentar