Polnočna dama

Polnočna dama

Avtor: TESSA DARE
Serija: The Spindle Cove, 3.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: A lady by midnight

* * * * ½ 30 vote
Oceni knjigo:
16

Potem ko je Kate Taylor dolga leta skrbela sama zase, je prijateljstvo in sprejetje našla v Spindle Covu, vendar pa ni nikoli nehala hrepeneti po ljubezni.

A niti pomislila ne bi na to, da bi jo poskušala najti v objemu desetnika Thorna. Poveljnik milice je strašansko čeden, vendar hladen kot kamen. Ko pa Kate poiščejo skrivnostni tujci, se Thorne razglasi za njenega zaročenca. Trdi, da je to storil le zaradi Katine varnosti. Zakaj pa je potem v njegovem poljubu čutiti zatajevano strast?

Že dolgo nazaj je Samuel Thorne svoje življenje posvetil varovanju Katine sreče. Želi le najboljše zanjo in ve, da to ni poroka z moškim, kakršen je on. Da bi preživel njuno začasno zaroko, se mora držati stran od njenega mamljivega telesa in njene tople nasmeške pregnati iz svojega dotolčenega srca. To je najtežja bitka njegovega težkega bojevniškega življenja … in prva, v kateri se zdi obsojen na neuspeh.

Komentarji:

  1. G2 03/09/2014 11:54

    Lepa, kot prvi dve.

  2. sabina 04/09/2014 15:51

    Za tole knjigo pa res lahko rečem, da je TOP. :D
    Samuel Thorne je na videz grob desetnik, ki se boji ljubiti, ko pa v njegov objem pade Kate, katero je na skrivaj občudoval že kar nekaj časa, je noče izpustiti. Ko pride v vas hrupna aristokratska (in čudaška) družina, ki trdi, da je Kate njihova sorodnica, tedaj Thorne kljub pomislekom in temni skrivnosti iz preteklosti stopi v ospredje in razglasi zaroko s Kate. Tedaj se šele začne dogajati. ;) Tale modrooki desetnik je mene čisto očaral, kako tudi ne bi? Da ne omenjam malega kužka Jazbeca, ki naredi veliko zmešnjave. Ob njegovih pripetljajih sem se res nasmejala.

  3. Lady Starlight 05/09/2014 8:44

    Očarana, prevzeta, knjigo sem prebrala v enem dihu. Tessa se iz knjige v knjigo le še boljša, izjemno izdelani karakterji, izredna čustvenost, zatajevanje ljubezni, res globoka zgodba, obenem pa še pridih iskrivosti in humOroja – ni boljšega – top avtorica. Komaj čakam naslednje knjige. Upam, da bomo še veliko, veliko brali od nje.

  4. Sabiy 05/09/2014 15:39

    Moja nova najljubša pisateljica :) Knjiga je enostavno čudovita, polna humorja in ljubezni…

  5. lilija 06/09/2014 14:07

    Zame zagotovo najboljša v tej seriji doslej – ogromno duhovitih dialogov, humorja, ljubezni, pustolovščine…
    Skrita ljubezen z obeh strani, ki končno zagori v vsej svoji polnosti.

  6. maxim 24/09/2014 8:55

    Saj ne vem kaj naj še sploh po vseh komentarjih rečem, želim si želim, kaj si želim?, da od Tesse Dare še kaj prevedejo, mene je tudi ta zgodba očarala in podobno kot za ostali dve bom tudi za tole rekla; “Jaz bi to še pa še brala.”

  7. Mrs. Darcy 21/10/2014 15:46

    Samo podpis pod ostale komentarje.

    Kot sem že omenila ena mojih najljubših pisateljic.

    Karakterji so fantastični, dialogi zabavni, sama zgodba, opisi in zaplet o njenem odraščanju mi je bil tudi super.
    Njuna ljubezen in pripadnost je pa sploh nekaj najboljšega.

    Thorne je res nekaj posebnega in prvinskega – težko bi sem mu uprla, priznam :)

    Prav žal mi je, da sem vse tri njene do sedaj prevedene knjige že prebrala in vse tri so res nekaj posebnega in enkratnega!

    Ocena 10!

  8. Lady Starlight 21/10/2014 16:56

    Moja draga Mrs. Darcy z velikim veseljem ti sporočam, da se bo prevajala tudi zbirka Castles ever after, kar je tudi mene zelo razveselilo, saj Tesso naravnost obožujem. Od zadnje čase prevajanih mi je ona najljubša avtorica.
    Žal mi je edino, da ne bo prevedena novela od Diane, bi bilo zelo zanimivo videti kaj je rekla njena mama, ko se je zagledala v kovača, ko pa je nanjo tako visoko stavila, ampak kaj moreš ljubezen ubere svoja pota, hihi. ;)

  9. Mrs. Darcy 22/10/2014 8:34

    No, to pa je vesela novica takoj za dobro jutro :)

    komaj čakam, medtem bom pa verjetno še enkrat prebrala že prevedene – tokrat lepo, počasi in s še večjim užitkom :D

  10. maxim 22/10/2014 11:17

    Pa še ena vesela Mr.Darcy, sem pravkar med novostmi založbe učila zasledila, da je zunaj četrta iz serije “The Spindle cove” z naslovom Vojvodinja po naključju . Bi pa tudi jaz isto kakor Lady Starlight tisto zgodbo od DiIane, pismo…… prav zanimivo bi bilo prebrat kam bi si tastara zataknila oči, ko bi izvedela v koga je zagledana njena lepa hči. pa tudi tista novela med prvo in drugo zgodbo o tihi Viole Winterbottom mora da je zakon. Res škoda, da ne prevedejo vseh, ker jaz bi to, saj veste kaj – še pa še brala.

    Pa hvala za novice Lady, da se bo prevajala še ena serija me zelo zelo veseli……………………..

  11. Lady Starlight 22/10/2014 11:25

    Maxim ta Vojvodinja po naklučju je meni najboljša iz vse serije, ker je že izšla in res, woooow, kak je pa ta posrečena, čeprav pri Tessi gre iz knjige v knjigo samo še na boljše in tudi meni je tako žal za tisti kratki noveli, da bi se kar razjokala, jaz sme prosila in prosila, da bi ju nekako izdali, magari v eni knjigi, ne vem, če bi bile mogoče bolj vztrajne, če bi oblljubile, da bomo res knjigo kupile, kaj pa vem, kaj bi pomagalo, da bi knjigo res izdali, jaz bi dala vse, da bi jo lahko prebrala – da bi prebrala odziv kot si napisala ta stare, ko bi se njena “terna” poročila z navadnim kovačem, hehehe, verjetno jo je kar infarkt ali pa kaj podobnega in tega sedaj nikoli ne bomo vedele, ta del nam bo v zgodbi o Spindle Covu vedno manjkal – mogoče bi jim pa še skupaj na fb pisale s prošnjo po teh dveh novelah, kaj pravita? Jaz sem itak že spregnjavila in spregnjavila. :)
    Se pa vsaj njene nove zbirke veselim, jaz bi kar vse njene knjige prebrala, ker Tessa mi je zakon, zakon. :D In dvomim, da bi me sploh v kateri knjigi bila zmožna razočarati. :)
    Malenkost, z veseljem delim novice, sem jih tudi sama zelo vesela in se jih imam zahvaliti samo eni posebni osebi, da jih dobim, za kar sem ji izjemno hvaležna. :)
    Pa še to, prevajala se bo še ena zbirka od Julie Quinn, zbirka Sythee-Smythee quartet. ;)

  12. Lady Starlight 22/10/2014 11:28

    Pri Anu Elari pa v prvi polovici novembra dobimo božansko, ampak res božansko, noro dobro knjigo od Sabrino Jeffries, ki nas bo v sekundi vse zasvojila, jaz sem jo prebrala in bila v sekundi okužena – to avtorico prav tako obožujem in je na vrhu vseh mojih seznamov. V drugi polovici novembra ji pa sledi ena ultra erotična, ki pa je začinjena še s hudim humorjem, nosi pa naslov SEZNAM. ;) Tako da november bo v znamenju AE IN VROČ, kljub nizkim zunanjim temperaturam. ;)

  13. maxim 22/10/2014 12:18

    Velja. Bom tudi jaz zagnjavla.

    Da pa ne bom samo vesela, se vam moram malo potožit, in komu drugemu če ne vam, za katere vem, da boste vsaj poskušale razumet. Huda sem bila ko kača, ko sem ena dva tedna nazaj ugotovila, da novosti v zbirki žepnic založbe Učil ni več moč kupiti 3za2. Prav prisrčno mi dol visi zakon, ki to zahteva. Če bi bilo po moje in bi finance to dopuščala bi kupila vse knjige trde vezava, a ne gre in zato je meni ta ponudba res veliko pomenila. In tako mi tista nič kriva prodajalka pove, da novost pol leta ni vključena v to akcijo, potem pa ja. V debato o tem gdo je vztrajal na tem se nisem spuščala, ker razumem, oziroma poskušam razumet ostale založbe (po mnjenju zaposlene naj bi na tem najbolj vztrajala MK zaradi konkurence), a si vseeno jemjem pravico, da sem huda…………sicer zdaj ne več tako zelo kot takrat.

  14. Lady Starlight 22/10/2014 13:46

    Ojoj, vem ja – ta zakon je res grozen in tudi meni se zdi, da bije tudi založbe, ne samo bralke, ne vem, če sploh kateri založbi ustreza, je pa res, da bi še najbolj vedel ustrezati MK trgovini (govorim na pamet – po logiki), ker ti si pri vsaki knjigi druge založbe, ki jo prodajo zaračunajo kar 50 % provizije in to se tudi meni zdi oderuško. Pri SK jim morajo dati založbe baje celo 70 % popusta, torej delajo pod zaslužkom, le z namenom reklame. :( Zato sama vedno pazim, da kupim direktno od založbe, ki je knjigo izdala, da denar dobijo tisti, ki so si ga dejansko prislužili – to se mi zdi edino pravično … Je pa to, da za zakon je največ kriva država, če pa še katera založba stoji za njim, je lahko le kakšna velika, malih se zagotovo ne posluša in kot sem rekla, malim tudi zagotovo ne koristim, najmanj pa koristi nam bralkam, pod pretvezo koristnosti katerih so ta zakon sploh uvedli. :/ Že tako ima Slovenija mali bralni trg, male naklade – zaradi česar so tudi cene knjig drage, no, sedaj ga pa še dodatno klestijo, saj si ljudje še bolj ne morejo privoščiti knjig. Je pa res, da večina založb daje popuste pri prednaročilih – to je še edin izhod, ki so ga pustili. :)

  15. akasha 04/10/2015 18:04

    zgodba je dobra,on pa je prava gora samonadzora,kar mi je bilo kar pretirano.drugače pa je res lepa zgodba.

Napiši komentar