Moja ameriška vojvodinja

Moja ameriška vojvodinja

Avtor: ELOISA JAMES
Serija: novela
Zvrst: ZG

Org. naslov: My American Duchess

* * * ½   16 vote
Oceni knjigo:
5

Bogata ameriška dedinja Merry Pelford se po drugi razdrti zaroki preseli v London, da poskusi srečo še v materini domovini. In v tretje gre rado: ko jo zaprosi Cedric, se ji zdi utelešenje vseh njenih sanj. Cedric Allardyce je mlad, eleganten in povsem očaran nad njo. Toda Cedric pričakuje ubogljivo in pokorno ženo, z drugimi besedami: dobro vzgojeno Angležinjo, in ne svojeglave Američanke brez dlake na jeziku. Če bo razdrla zaroko še tretjič, si bo dokončno uničila ugled, zato ji ne preostane drugega, kot da se ugrizne za jezik in postane vzorna zaročenka.
Domišljavi in čudaški vojvoda Trentski je prepričan, da je našel popolno bodočo ženo – jezično in čedno Američanko, s katero je na kratko spregovoril na plesu. Dokler ne spozna, da je že zaročena z njegovim lakomnim in gizdalinskim bratom. V bitki za Merryjino srce je jasno samo eno: v ljubezni in vojni je vse dovoljeno.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 05/06/2017 18:25

    O, moj bog – kakšno čudovito presenečenje je ta knjiga. Prva serija od EJ mi je bila odlična, druga, vojvodinje, pa mi ni in ni stekla – niti ena knjiga me ni pritegnila. Sprva sem celo oklevala, ali avtorici naj dam še priložnost – in sama sreča, da ji jo sem, saj je Ameriška vojvodinja, čudovita, briljantna, vrhunska – humorna, iskriva, pristna, teče tako lepo, da se listi kar sami obračajo … kar snedla sem jo. In upam, da bodo še kakšna nadaljevanja. <3
    Spet sem se naučila, da bom pri določenih avtoricah kar ne smem obupati. Odlična 5.

  2. Krofi 15/06/2017 20:17

    Se strinjam z Lady Starlight. Nikoli si ne bi mislila,da me bo tale pisateljica tako pozitivno presenetila s tole ameriško dedinjo, se posebej po tisti seriji o vojvodinjah, ki je bila prava polomija milo rečeno. Lepo, tekoče branje, prefinjeni stavki, dialogi polni humorja…Čudovita glavna lika + simpatični štirinožni prijateljček in težave z razdrtimi zarokami so poskrbeli, da sem OČARANA. Tole je vsekakor knjiga, ki jo je treba obvezno prebrati. Popolna 5 :-)

  3. Krofi 15/06/2017 20:27

    Sem pa gledala na Goodreadsu za nadaljevanja in je pisateljica napisala, da je tole samostojna novela in da ne načrtuje nadaljevanj. Škoda.

  4. neja 24/06/2017 7:54

    Kar požrla sem jo, tako sem bila navdušena nad njo. kot ste jo že same ocenile, čista 5!

  5. Bučka 18/10/2017 0:15

    Prvi del zgodbe mi je všeč. Merrry je sicer nezrela, Trent pa preveč pust. Mi je pa zanimiv Cedric (všečen pač ne), ki, vsaj v prvem delu zgodbe, poskrbi za zaplet. V drugi polovici knjige sem pogrešala kakšno dodatno zapletanje zgodbe, ki pa ga ni.
    Pa tisto z izvedbo poroke in z debelo tančico. Highly unlikely, čeprav gre za izmišljen roman.

    Naj dodam, da pa je bila meni serija o vojvodinah bolj zanimiva, pravzaprav še bolj kot prva avtoričina serija, prevedena v slo.
    Šah, ekscentrični in ne preveč idealni/e junaki(nje). Ostala v spominu.

Napiši komentar