Kačji pastir v jantarju

Kačji pastir v jantarju

Avtor: DIANA GABALDON
Serija: Outlander, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Dragonfly in Amber

* * * *   55 vote
Oceni knjigo:
67

Claire Randall je dvajset let hranila svojo skrivnost. Toda zdaj se je skupaj s svojo hčerko vrnila na megleno Škotsko višavje. Claire namerava tu razkriti svojo resnico, ki je tako osupljiva kot dogodki, s katerimi se je vse začelo. Povedati želi resnico o starodavnem krogu stoječih kamnov, resnico o ljubezni, ki se ne zmeni za čas, in resnico o Jamesu Fraserju, škotskem bojevniku, čigar strast je nekoč tako pritegnila mlado Claire, da se je odpovedala varnosti svojega časa in se odločila ostati v nevarnosti njegovega.

Zdaj bo zapuščina krvi in poželenja postavila pred preizkušnjo njeno rdečelaso hčer Brianno, ko se bo Clairino neverjetno potovanje, na katerem bo spoznavala samo sebe, nadaljevalo na pariškem dvoru, polnem spletk, kjer najde svoje mesto tudi Charles Stuart; tu bo skušala preprečiti vstajo na Višavju. Pri vsem tem pa se bo z zadnjimi močmi borila, da bi rešila svojega še nerojenega otroka in moškega, ki ga ljubi.

Komentarji:

  1. Strawberry 19/09/2016 15:28

    Diana Gabaldon je s to zgdbo zame uničila vse ostale ljubezenske romane! Ko enkrat prebereš to knjigo se vse ostale zdijo tako, ne vem, nezadostne…Čudovita zgodba, ki te popolnoma prevzame! Jaz sem očarana!
    Jamie je tako nepopolno popoln in Claire je izjemna ženska. Kemija, ki jo ustvarjata skupaj je božanska…
    Le zakaj ni prevoda nadaljevanja?! A kaj se vse prevaja?!
    Sicer sem bila tako nestrpna in sem jo brala online :)
    Močno, močno pripiročam!

  2. albo 30/09/2016 9:25

    Jaz sem ravnokar pogledala vsa nadaljevanja druge sezone Kačjega pastirja v jantarju z hrvaškimi prevodi (kar me seveda ne moti) in ravnokar sem videla da snemajo že tretjo knjigo oz. tretjo sezono. Ja, žal sta objavljeni samo dve knjigi, ki sem ju prebrala že pred tremi leti z neverjetnim navdušenjem. Mene sicer zelo zanima zgodovina predvsem Škotska, vendar sem bila tudi nad zgodbo izjemno navdušena. To so knjige ob katerih rečeš še…

    Serije si lahko pogledaš tudi na Pop cornu, vendar žal brez prevodov, če pa toliko obvladaš angleščino pa ti to ne bo problem.

    Da te potolažim, pred tremi leti je bila trojka že v prevodu manjkalo je mogoče samo par mesecev do konca, po izjavah urednice Anu elare s katero sem si dopisovala pa je žal založba šla v stečaj….

    Mogoče v bližnji prihodnosti….

  3. Rinca 12/04/2017 14:06

    Res škoda, da ni prevedena celotna serija. Jaz jih berem v tujem jeziki in jočem ob vsaki kjigi. Trenutno berem Drums of Autumn, ko se Jemije končno spozna s hčerko Brianno – kup robčov ob knjigi.

    Komaj pa čakam na september, ko bo na sporedu Tv serija Outlander 3 in 4 sezona.

    Vredna ogleda!!!

  4. albo 25/09/2017 9:14

    Pozdravljene drage oboževalke Outlanderja!

    Se bojim, da četrte sezone še ni. Zdaj kažejo na TV sporedu VOX ponovitev 1 in 2 sezone, tretja bo na sporedu premierno 8.11, vsaj tako so napovedali. Lahko pa že gledate novo sezono na Popcornu prve tri dele. Jaz edino pogrešam, zeelllooo pogrešam kakšno knjigo še v slovenščini.

    Pa kaj pravijo kdor čaka dočaka……no ja bolj slaba tolažba zame!

  5. cvetka 05/05/2020 12:55

    Pozdravljene oboževalke OUTLANDERJA

    Sem ena velika oboževalka Outlanderja in sem prebrala obe knjigi Tujka in Kačji pastir v jantarju, nad katerima sem bila zelo navdušena – mogoče malo preveč. Videla sem pa tudi vse dele nadaljevanke. Trenutno gledam 5 serijo, ki je na TV STARZ .Čudovito in res priporočam ogled. Škoda, da niso v slovenščino prevedli tudi ostale knjige. Kot pravi moja predhodnica – kdor čaka dočaka.

    Lep pozdrav Cvetka.

  6. cvetka 20/07/2020 13:17

    Pozdravljene oboževalke OUTLANDERJA

    V sredo ob 22.7.2020 ob 20.15 na nemški VOX TV predvajajo 5 sezono Outlanderja. Vsako sredo bosta dva dela. Jaz sem to sezono že gledala. Priporočam !!!

    Lep pozdrav Cvetka.

  7. Reny 11/06/2021 11:00

    Trenutno tudi jaz berem Drums of Autumn. Čisto sem prevzeta nad temi knjigami, imam tudi sestavljanko Outlander, prednaročila sem deveto knjigo. Zgodbe so življenjske, počutiš se čisto tako, kot da bi dejansko bil tam tudi sam.

Napiši komentar