Vojvodinja po naključju

Vojvodinja po naključju

Avtor: TESSA DARE
Serija: The Spindle Cove, 4.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Any dutches will do

* * * ½   42 vote
Oceni knjigo:
16

Kaj je storiti vojvodi, ko dekle, ki je popolnoma napačno zanj, postane ženska, brez katere ne more živeti?

Griffin York, vojvoda Halford, bi se moral po mnenju njegove matere že zdavnaj poročiti, zato ga ta nekega dne na silo odpelje v ‘Zaliv starih devic’ in vztraja, da si tam izbere nevesto. Griffin se odloči, da bo mater naučil kozjih molitvic; iz čistega kljubovanja si poišče najmanj primerno kandidatko za bodočo vojvodinjo – preprosto Pauline, ki v vaški gostilni dela v strežbi.

Ker bi dekle rado zaslužilo denar za uresničitev svojih življenjskih sanj, pristane na vojvodov zviti predlog ter z njim in njegovo materjo odpotuje v London. Tam naj bi Pauline s svojim nemogočim obnašanjem prepričala ostarelo vojvodinjo, Griffinovo mater, da nikakor ni prava za njenega sina.

A v tednu dni se zgodi marsikaj zanimivega, žgečkljivega in pomembnega …

Komentarji:

  1. Lady Starlight 23/10/2014 19:33

    Tessa je enostavno genialna, s to knjigo pa je prekosila vse meje. Moram reči, da sem jo sedaj postavila pred vse njene knjige, čeprav sem se res s težkim srcem odločila katera knjiga je boljša, ker so vse fantastične, prav potrebovala sem takšno avtorico – spominja me na Amando Quick, njene knjige res pogrešam. Kakšna kombinacija junakov v tej knjigi – točajka iz vaške gostilne, za katero se predvideva, da je preprosta naivna, a je vse prej kot to in pompozen vojvoda, ki se noro zaljubita. Če dodamo še vojvodinjo, ki se odloči, da bo točajko izklesala v izklesan dragulj londonske družbe si lahko samo predstavljamo kakšno zmešnjavo dobimo, ne smemo pa pozabiti, da sin točajki obljubi 1000 funtov, če naredi vse, da materi ta podvig prepreči. A je zgodba zelo romantična in iskriva, saj se imajo vsi trije navedeni akterji izjemno in srčno radi in si kljub vsem nesporazumom želijo le dobro. Težko najdemo bolj romantično in iskrivo zgodbo, Tessa jo pa začini še z obilico humorja, iskrivosti in strasti. Popolno, popolno. V tej zbirki je bila pa res vsaka knjiga samo boljša in boljša. Prav hudo mi je, da se je zbirka končala, jaz bi dala mezinec na roki, da bi lahko prebrala še manjkajoči noveli, ki ju najverjetneje ne bo prevedeni, tam se še le obetajo dogodivščine. ;) Če se bodo prevedle čisto vse njene knjige, jih bom z veseljem kupila v trdi vezavi in bodo imele častno mesto na moji knjižni omari.

  2. maxim 24/10/2014 8:43

    Zdaj pa tak, v tem primeru bo šel rakom žvižgat tut moj mezinec in tudi moje žepnice bo zamenjala trda vezava, kar pa se itak ne bo zgodilo prvič.

  3. Lady Starlight 24/10/2014 11:43

    Hehe maxim, prava faca si, no, jaz ga tudi rade volje žrtvujem, samo da izvem, kako je pogledala mati, ko se je Diana, na katero je toliko stavila, zaljubila v kovača. Dobro jo je ugnala. Bravo za Diano. Umiram od radovednosti za to knjigo. Saj bi jo brala v angleščini, pa mi 3/4 čara izgubi branje v angleščini. A naredimo peticijo? Hehe

  4. maxim 03/11/2014 11:16

    Prebrala in tole bi lahko ŠE PA ŠE brala.
    Je zgodba ob kateri se sprostiš, preprosto uživaš in se od srca nasmejiš. In je drugačna zgodba, zgodba ki ima veliko srce. Na eni strani je preprosto, a ponoso kmečko dekle, ki živi za svoje sanje in na drugi je podoba moža, ki je po mnenju visoke dužbe en velik “jebi veter”. A videz, kot že nič kolikokrat vara. Za uresničitev namena, ki je povezan z “zaklenjeno sobo”, pa za razdeljevanje lastnega bogastva in ne nazadnje še za poroko, ki je mimo standardov takratne družbe je potreben moški, ki je zagotovo vse prej kot jebi veter. Še dan danes bi se po vsaj verjetnosti vsaj malo brusili jeziki, osebno pa bi bila z veseljem njegova žena.
    Resnično genialna, romantična in huda na kvadrat. MENI ZELO, ZELO LJUBA.

  5. marjorie 03/11/2014 22:53

    Knjige sicer še nisem prebrala ampak glede na njene prejšnje knjige vem, da ne bom razočarana. Pri Tessi res ne manjka duhovitosti in sočnih dialogov :D Komaj čakam, da jo dobim v roke…

  6. marjorie 03/11/2014 22:55

    Mogoče se pa nas usmilijo in prevedejo še kakšno ;)

  7. Lady Starlight 04/11/2014 11:46

    Marjorie prevajali bodo še zbirko Castles ever after, yeeeey. :) Ampak jaz bi še tudi ti dve manjkajoči noveli od Spinster Cove. ;) Obožujem Tesssooo. :)

  8. sabina 04/11/2014 19:54

    Izjemno očarljivo branje. Tako kot pravi maxim, Griff bi bil idealen kandidat za poroko. ;) Se pridružujem komentarjema Lady Sralight in maxim v celoti!
    Zgodba je osvežujoča, ljubeča, zabavna in ganljiva. Tu se (zopet) uresniči rek: “Ljubezen ne pozna meja.”
    Preprosto, z ostrim jezikom in “z vsemi žavbami namazano” podeželsko dekle in skrivnostno otožni, a očarljivi vojvoda. Da o njegovi materi, ki je tudi precej spretna ženitna posredovalka, ne govorim in ne, ni taka zmajevka, kot se dela. Ob Griffinovi bolečini pa me je kar stiskalo pri srcu, mi je pa bilo zelo všeč, ker je Pauline verjela vanj, in mu je ponudila svojo podporo. Brez preprek ne gre, a kaj bi ustavilo zagnanega in zaljubljenega Griffa, ki trmoglavo pohiti za Pauline in jo ljubko zasnubi. :)

  9. marjorie 05/11/2014 19:51

    Tudi jaz jo obožujem, kot sem že rekla, ni zamorjena, duhoviti dialogi in lepo berljiva.. Prvi dve že imam na polici…upam, da bosta še ostali dve tudi kmalu :)

  10. MILADY 06/11/2014 15:33

    Pozdravljene ljubiteljice romanov.Imam vprašenje in sicer na kakšen način lahko naročiš knjigo NIKOLI NE ZAPELJUJ MALOPRIDNEŽA, ki naj bi izšel pri zal. Anu Elara 15.11.2014? Založba namreč več naj ne bi obstajala.
    Za odgovor lepa hvala.

  11. G2 06/11/2014 15:39

    Se pridružujem MILADY-nemu vprašanju, ker nimam facebooka. :)

  12. lilija 06/11/2014 17:27

    MILADY IN G2: poskusita na tel. št. 051 313 990. Ta številka je navedena kot kontakt za založbo. Sicer pa založba obstaja, deluje pod imenom KIROJA d.o.o., samo spletna stran je v prenovi.

  13. Lady Starlight 06/11/2014 21:11

    Pozdravljeni, če nimata facebooka lahko tudi pokličeta na telefonsko številko 041 606 935 in tam naročita želeno knjigo v prednaročilu s popustom. :) Založba pa deluje, zaenkrat, kot je napisala lilija, le preko fbja, ker je spletna stran v prenovi.

  14. Mrs. Darcy 25/11/2014 9:37

    Prebrana je še zadnja prevedena knjiga do Tesse Dare in lahko samo rečem – sedi 5.
    Tessa ne razočara, čeprav sem imela pri njej z vsako knjigo postavljena višja pričakovanja …

    Njen humor in iskrivi pogovori, barviti karakterji, odlični zapleti in strastni prizori – vse je za čisto 10-ko!

  15. monique 14/06/2017 8:14

    Drugače res ne maram vojvod (vem, šokantno a ne), ampak Griff je bil pa tak srček. Oba s Pauline sta odlična karakterja, da o vojvodini sploh ne govorimo. To njeno pletenje je bilo za crknit smešno :D pa tako lep epilog, jaz sem bila samo še lužica na koncu. Pri Tessi mi je najbolj všeč, da še tako bizarne zgodbe zna napisati, da so smešne in zabavne, ne pa trapaste (razen Romanca z vojvodo, ki mi pa ni sedla). Ker ta zveza med Griffom in Pauline, ki sta takoooo daleč narazen na družbeni lestvici, bi lahko izpadla neposrečeno, ampak Tessa je pa iz nje naredila najbolj romantično knjigo, kar sem jo prebrala v zadnjem času. Resnično kar verjameš, da se pravljice tudi uresničujejo :))))) Upam, da bodo prevajali tudi njeno naslednjo serijo. The Duchess Deal pride mislim da avgusta in meni deluje zanimiva zgodba.

Napiši komentar