Golobičina pot

Golobičina pot

Avtor: LINDA FRANCIS LEE
Serija: Novela, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Dove's way

* * * *   28 vote
Oceni knjigo:
12

Še mesece pozneje se mi je njen obraz prikazoval v sanjah. Prepričan sem bil, da me bo občutek dotika njenega telesa, ko mi je ležala v naročju, preganjal vse življenje. Nato se je neke noči – enako hitro in nepričakovano, kot je tistega usodnega dne odšla – ponovno vrnila v moje življenje. Kot bi zakorakala v moje sanje. Matthew Hawthorne je nekega dne na vlaku v Afriki rešil življenje Finnei Winslet. Toda Finnea ni vedela, da je istega dne ona rešila njegovo dušo. Matthewa bi nepopustljiva družba v rojstnem mestu izobčila zaradi škandala, če ne bi bil tako močna osebnost. Po neprijetnem dogodku mu ni bilo mar za nikogar več, dokler ni v Boston nepričakovano pripotovala Finnea. Vzgojena v Afriki, se je Finnea med Bostoncani počutila tuje in enako so do nje čutili tudi drugi. Kljub temu se je odločila, da se bo potrudila živeti v novi sredini, in prosila Matthewa, naj jo nauči navad togega mesta. Toda ali ji Matthew lahko pomaga, ne da bi pri tem izgubil srce?

Komentarji:

  1. admin 07/11/2010 1:04

    Na začetku malo preveč žalostna. Proti koncu pa te pritegne k branju.

    SQ

  2. Q 23/04/2012 22:58

    Me ni preveč pritegnila. Sta pa ostali dve veliko, veliko boljši!

  3. teja 12/06/2012 12:23

    meni je bila ta knjiga zelo všeč. čisto drugačen stil pisanja kot npr: stephanie laurens ali pa julie london…
    Resda, da so od tej pisateljice knjige malce žalostne ampak se ti tako vsedejo v srce, da po tistem ko jo prebereš še nekaj časa razmišljaš o njej.
    Meni osebno so njene knjige zakon!!

  4. maxim 08/07/2012 8:41

    Sem jo prebrala in je moja prva prebrana knjiga od te pisateljice.
    Iz komentarjev sodeč, tistih, ki ste vse tri knjige že prebrale in tako poznate posamezno zgodbo vsakega izmed treh bratov Hawthorne, se da sklepat, da je večini bolj všeč druga in tretja , a mene se je že ta prva zgodba zelo dotaknila. Je čisto življenska, zelo realna, je zgodba, ki se v preteklosti je dogajala, se dogaja danes in se bo dogajala. Knjiga opisuje najrazličnejša čustva in razmišljanja obeh glavnih junakov, ki se vsak po svoji težki preizkušnji skupaj pobirata nazaj v življennje in iščeta srečo, za povrh pa začinjena še z ravno pravo mero ljubezenskih prizorov.
    Lahko bi rekla, da je osupljiva, a je več kot to;
    -je knjiga, ki jo bom zagotovo kupila, ker jo hočem v svoji zbirki (pa ne kupim ravno vsake)
    -jo priporočam vsaki v branje
    -in je knjiga zaradi katere upam vsakemu kritiku tega in njemu podobnih ljubezenskih romanov v ksiht povedat, da je kreten na kubik. Zame knjiga, ki se mi vtisne v spomih, o njej razmišjam in imam občutek, da mi je nekaj “dala” ni noben šund oziramo babje čtivo, je enostavno dobra knjiga.

    Mene je prepričala in z veseljem bom prebrala še ostali dve.

  5. marjorie 24/08/2012 13:09

    Se popolnoma strinjam z Maxim!
    Nekje sem prebrala, da zgodbe L.F. Lee niso ne vem kako dobre, zato se jih nisem niti lotila brati. Pa sploh ni res! Nato mi je prišla pot roke Valček za Blue Belle in je nisem mogla odložit dokler je nisem prebrala…Njene zgodbe so zelo življenjske in berljive. Ravno zdaj sem začela s to knjiigo in že vidim, da bo dobra.
    Morda pa nekatere moti, da je premalo ljubezenskih prizorov? ;P
    Ravno zaradi pretiravanja s tem me je začela motiti Stephanie Laurens, kar cela poglavja namenja temu in to v vsaki knjigi!

  6. sabina 24/08/2012 13:45

    Kaj pa jaz vem: mogoče nekaterim res ni všeč, ker njene zgodbe ne dajejo toliko na strast ipd., meni pa je tudi všeč, da so zraven pristna čustva junakov in zanimiva življenjska zgodba, ki te potegne noter…in Linda ima točno take zgodbe. Res so vredne branja!
    Laurensonova pa res pretirava s spolnimi prizori, to bi lahko že spadalo skorajda pod “erotični roman” in zgodba njej očitno ni toliko pomembna. Saj nima tako slabih knjig, ampak se mi zdi, da se njene knjige ponavljajo po enem in istem kopitu, samo imena junakov so drugačna in okoliščine.

  7. didi 24/08/2012 16:46

    Meni je bila knjiga zelo všeč, je ena najlepših ljubezenskih zgodb,mogoče malo preveč žalostna in čustvena.

  8. maxim 26/08/2012 8:39

    Od mojega zadnjega komentarja tukaj sem prebrala še ostale od te pisateljice, razen te najnovejše. Moje mnenje je enako in pisateljica je v samem vrhu tistih , ki jih rada berem. Golobičina pot pa zgodba, ki vsaj pri meni sodi v isto skupino kot
    - Tujka (D. Gabaldon) in
    - Dolina tišina (N. Roberts) in so najlepše ljubezenske zgodbe, kar sem jih prebrala.

  9. reny 19/09/2012 15:53

    Zelo dobra knjiga. Priporočam v branje.

  10. G2 02/10/2012 7:10

    Knjiga vredna branja. Všeč mi je stil pisanja. Zanimiva od prve do zadnje strani. Vsekakor bom prebrala vse knjige te avtorice, ki so prevedene v slovenščino.

  11. lilija 18/06/2013 8:13

    Po dolgem času sem spet prebrala to knjigo. Odlična, ne glede na to, kolikokrat jo vzameš v roke. Zgodba je res na trenutke žalostna, ampak tako je tudi življenje – ni vedno čudovito. Pa vendar se zaključi “z Afriko v srcu” oz. tako, kot si želita obe glavni osebi.

  12. Romana 16/05/2020 10:46

    Mogoče katera prodaja knjigo Golobičina pot?

Napiši komentar