Markizova nevesta

Markizova nevesta

Avtor: MARY BALOGH
Serija: Dark angel, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Lord Carew's bride

* * * ½   29 vote
Oceni knjigo:
6

Mary Balogh je v romanu ‘Markizova nevesta’ opisala očarljivo zgodbo o lepotici in ‘zveri’, o prijateljstvu, ki zlagoma preraste v ljubezen, ter o iskanju notranje lepote. Začne se, ko ljubka in očarljiva Samantha Newman pri osemnajstih letih doživi kruto razočaranje v ljubezni in odtlej skrbno čuva svoje srce.

Kljub številnim oboževalcem je trdno odločena, da se ne bo nikoli poročila. Nekega dne, ko je na obisku pri sestrični, med pohajkovanjem po okolici zaide na sosednjo posest Highmoor, ki je last markiza Carewa. Tam sreča prijaznega gospoda v delovnih oblačilih, za katerega domneva, da dela na Highmooru. Nepričakovano se med njima splete pristno prijateljstvo, vendar Samantha ne ve, da je njen prijatelj Hartley Wade v resnici samotarski markiz Carew.

Hartley se ne ponaša s posebej čedno zunanjostjo, poleg tega pa je v otroštvu doživel nesrečo, zaradi katere močno šepa. Toda srce ima iz čistega zlata in Samantha se ob njem počuti neskončno varna, Hartley pa je očaran nad njeno milo naravo in ljubkostjo.

Ko se kot prijatelja razideta, ker se mora Samantha vrniti v London, ji Hartley sledi tja. Kajti Hartley se je zaljubil v Samantho v trenutku, ko jo je ugledal. Samantha se s teto in z občutkom, koliko izgublja, vrne v London, kjer pa jo kmalu čaka presenečenje.

Kaj se v resnici dogaja pod površjem svečanih zabav, družabnih konvencij in zapletenih medčloveških odnosov?

Komentarji:

  1. sabina 20/03/2012 11:37

    Od te avtorice mi je je ta najbolj čudovita zgodba.
    Kljub temu, da je Hartley malo pohabljen, je Samanthi za to čisto vseeno. To mi je bilo všeč pri junakinji. Poleg tega pa je tudi ganljivo, kako se iz prijateljstva med glavnima likoma razvije ljubezen, sploh ko Hartley za svojo ljubljeno premaga v boksarskem dvoboju njeno nekdanjo ljubezen (ki je bil hkrati njegov zlobni bratranec).

  2. mantyy 28/04/2012 18:16

    Ja nevsakdanja zgodba, ker se na koncu Samantha odloči za zver ja ;) … mislim s tega vidika, saj je kao neprivlačen, drugače pa prijazen, čuten… vrtnar ;)
    Ja sem sama tud nestrpno čakala vsako izmed njih…Ko so izšle sem jih takoj naročila :D … me zanima kako se bosta ujela značaja kot sta Parker in Malcom.. :D strogi nadzor nad Zaobljubami in uspešen mehanik :D

  3. nencaaa 13/11/2012 10:38

    …..v knjigi manjkajo dobri dialogi……preveč je dolgovezenja….ali pa je za vse kriv slab prevod?………mi je pa bila zato bolj všeč Skrivna junakinja…….

  4. marjorie 13/11/2012 14:00

    Tudi mene ta ni posebno pritegnila,bolj mi je bila všeč Temni angel in pa Kričeč klobuček. Vse pa so iz založbe Meander, tu imajo res slabe prevode oz. prevajalce :(

  5. didi 16/05/2013 12:42

    Zelo lepa, pravljičana…….

  6. janc.jancy 25/01/2014 20:52

    kratka ampak sladka :) meni je bila zelo všeč, saj je velik poudarek na tem kakšni smo ljudje po srcu in ne po videzu.

Napiši komentar