Neuničljiva

Neuničljiva

Avtor: KATHLEEN E. WOODIWISS
Serija: Novela
Zvrst: ZG

Org. naslov: Everlasting

* * * *   47 vote
Oceni knjigo:
12

Abrielino ime so nekoč šepetali vsi neporočeni plemiči v Londonu. Veljala je za ponosno plemkinjo, ki so jo občudovali in hrepeneli po njenem vplivu, milem obnašanju, njeni bistrosti in lepoti. Toda ko je bila njenemu očimu – izjemno spoštovanemu zaradi poguma in hrabrosti, ki ju je izkazal v križarski vojni – zavrnjena pravica do plemiškega naslova in pripadajočega posestva, se je Abriela naenkrat znašla v nemilosti in ni bila več primerna družica za dostojne plemiče. Le eden si jo je še vedno želel, in še ta samo zaradi mesenih užitkov: butast in nagnusen Desmond de Marlé. Njegov temen in sumljiv sloves je bil legendaren in Abriela je slišala namigovanja, da sta njegovi prvi dve ženi umrli pod njegovo roko. Toda nihče drug je ne more rešiti – njene nekoč tako ponosne družinske časti ter očima pred bankrotom in sramoto –, zato ji ne preostane drugega, kot da sprejme brezsrčno in odvratno de Marléjevo snubitev ter žrtvuje svojo nedolžnost, čeprav podleža prezira in sovraži … in hkrati hrepeni po drugem ljubimcu. Eleganten, lep, visok in prijazen – črnolasi Škot z živahnimi modrimi očmi – Krokar Saebern je odposlanec svojega kralja in popolnoma drugačen od moških, ki jih je Abriela kdajkoli srečala. Že od prvega trenutka, ko so se jima srecale oči, je bila očarana in prevzeta – in po plesu v njegovem objemu na kraljevem dvoru je ostala brez moči; njeno telo se mu je želelo predati. Toda njuna ljubezen ni bila mogoča, saj je bila zaročena s spačkom in za dobro vseh bližnjih je zaobljubo spoštovala. Toda plamen, katerega sta tisto noč prižgala, ni hotel zamreti. Krokar je spoznal, da je našel iskreno ljubezen in je ne sme izpustiti iz rok – čeprav jima je usoda pripravila veliko skrivnosti, prevar, sramote in nepredstavljivih nevarnosti, bosta sledila svojemu srcu.

Komentarji:

  1. nela 09/02/2012 14:17

    meni ni všeč.

  2. l 13/04/2012 20:10

    Žal sta mi všeč od te pisateljice le dve knjigi, Zimska vrtnica in Plamen in cvet, ostale pa mi nekako ne ležijo in se mi ne zdijo vredne branja.

  3. G2 08/10/2012 13:40

    Meni pa je bila všeč. Je pa res, da je v primerjavi z drugimi knjigami posateljice Woodiwissove, ta zelo kratka.

  4. bojana 22/01/2013 23:58

    Meni ni bila všeč, ker dejansko se mi ni zdela tako “globoka” in zapletena kot ostale njene knjige. Malce sem bila razočarana in zdelo se mi je kot da je ni Wodiwissova napisala.

  5. nencaaa 23/01/2013 0:09

    ….tudi meni ta knjiga nekako ni sedla……..se pridružujem Bojaninemu komentarju……

  6. Mishelle 22/03/2013 19:39

    Za prebrati je – sem pa vseeno pričakovala malo več. Za razliko od ostalih njenih knjig, je tale res kratka… poleg tega nima skoraj nič zapletov v stilu Woodiwissove…

    Je pa vseeno fajn za kako deževno popoldne. :)

  7. aja 29/05/2013 18:26

    Tudi jaz sem pričakovala več. Brez strasti, iskrivosti, hrepenenja. Nisem navdušena.

  8. Mrs. Darcy 07/11/2014 9:36

    Jaz sem bila nad knjigo precej razočarana.

    Kot so že napisale predhodnice, ni v knjigi nobene globine, Abriela je kot razvajena smrklja, ki bi v vsakem trenutku rada nekaj drugega. Ko se ji uresničijo ene sanje, bi ona spet nekaj drugega. Ko ji je Krokar nedosegljiv, sanja o njem; ko je dosegljiv, sanja o ljubezni.
    Tudi njeno žrtvovanje je napisano čisto preveč za sodobne čase … takrat so bile skoraj vse poroke dogovorjene in iz koristoljublja … ni rečeno, da jim je bilo to všeč, ampak so bile vzgojeni v tem duhu in ni bilo nič nenavdanega. Zato se nekako nisem vživela v njeno “trpljenje”.
    Zgodba je razvlečena, neprepričljiva, veliko najstniškega spogledovanja in “patosa” za prazen nič.

    Ocena -5/10

  9. zarja 31/05/2015 18:37

    Tudi meni knjiga ni bila všeč. Je moja prva od te pisateljice in nad njo nisem bila ravno navdušena. Tudi meni se zdi, da je osnova sicer dobra, ampak bi se iz zgodbe dalo potegniti še mnogo, mnogo več. Ocena z moje strani bi bila 2.

  10. Lady Starlight 01/06/2015 15:59

    Pri tej knjigi ni tistega žara, ki ga ima KEW, zato ker je avtorica preddokončanjem knjige žal umrla in so jo potem na hitrco zaključili. Škoda, ker drugače bi bila po moje knjiga dobra, so pa ostale njene toliko boljše – priporočam Zimsko vrtnico, Shanno, Izmikajoči se plamen, Ljubiti tujca, Cvet na reki, no, skoraj vse. :)

  11. suki 13/09/2016 16:21

    Meni je bila pa knjiga všeč.Zaključek res malo prehitro,ampak,če je ni sama dokončala razumljivo,da je tako.

  12. thetjasap 13/03/2017 19:25

    Meni je pa tale knjiga fenomenalna, je pa res, da je zaključek malce prehiter in bi lahko avtorica dodala brez problema kakšnih 50 strani.

Napiši komentar