Okultni v smrti

Okultni v smrti

Avtor: J.D.ROBB
Serija: In death, 5.knjiga
Zvrst: ZF

Org. naslov: Ceremony in death

* * * * ½ 18 vote
Oceni knjigo:
1

Smrt je bila vsepovsod okoli nje. Vsak dan se je soočala z njo, vsako noč je sanjala o njej. Ves čas je živela z njo.”

Po nenadni smrti upokojenega policista Franka Wojinskega je poročnica Eve Dallas postavljena pred težko nalogo – poveljnik Whitney jo strogo zaupno prosi, da preveri zadnja dejanja umrlega, saj ga sumijo sodelovanja s preprodajalko mamil Selino Cross. Eve je prvič soočena z raziskavo v lastnih vrstah, ki po nenavadni smrti Frankove vnukinje Alice začne dobivati magične razsežnosti. Izsledki namreč pokažejo, da je bila Alice iniciirana v kult častilcev satana, ki ga vodi prav Selina Cross. Je bil tudi Frank del kulta?

Komentarji:

  1. maxim 20/04/2013 10:21

    Tudi ta del pri meni sodi v kategorijo noro dobro branje, oziroma, obvezno preberi.
    Osnova zgodbe, povezana z okultnim-satanizem in čarovništvo sta nekaj posebnega, je nekaj kar presega logično mišljenje in medtem, ko Eve išče realno razlago, Roak, ta tip, po narodnosti Irec, po žilah katerega se pretaka keltska kri, in govori gelsko,( že to je namreč mistična kombinacija) pa tega ne zavrača tako zelo.
    Prizna seveda ne, a dokazuje z dejanji in v tem delu je res tesno ob Eve, jo ljubi, varuje, z njo sodeluje in skupaj sta nepremagljiv tim. Sta noro dobra kombinacija.

Napiši komentar