Padli angeli

Padli angeli

Avtor: NORA ROBERTS
Serija: Novela
Zvrst: S

Org. naslov: Angels fall

* * * * ½ 16 vote
Oceni knjigo:
1

Reece Gilmore, ki je na begu pred preteklostjo, se med potovanjem po ZDA ustavi v majhnem mestu Angelska pest v Wyomingu. Ker ji počasi kopnijo zaloge denarja, sprejme delo kuharice v lokalnem bistroju. Lastnica lokala Joanie in domačini kmalu spoznajo, da je mladenka živčna in preplašena, in nekateri začnejo sprejemati stave o tem, kaj se ji je zgodilo doma v Bostonu, da jo je prisililo v beg in jo navdalo s takim strahom.

Ko Reece med pohodom v Tetonih vidi umor in o tem obvesti šerifa, ji redki verjamejo, da ni vse skupaj le plod njene domišljije. Na njeno stran se postavi samotarski pisatelj Brody, ki živi blizu mesta. Ob strani ji stoji tudi po tem, ko mu šerif pove, da je raziskal njeno preteklost in ugotovil, da je edina preživela iz pokola v restavraciji v Bostonu, kjer je izgubila dvanajst sodelavcev in prijateljev in tudi sama končala v bolnici zaradi strelnih ran. Ker šerif ne najde nobenih dokazov za domnevni umor in ker se Reece pričnejo dogajati nenavadni incidenti, ki bi bili lahko znak, da se ji mentalno zdravje ponovno slabša, so mnogi prepričani, da si je umor izmislila.

Vendar Brody, ki piše kriminalke, kmalu posumi, da je Reece za petami morilec, ki jo poskuša pognati v beg. Brody, ki občuti vse močnejša čustva do Reece, je odločen, da bosta stvari prišla do dna, preden se bo Reece znašla v nevarnosti. Ko umora osumita več domačinov, se izkaže, da je bil storilec šerif, ki je zaradi izsiljevanja umoril svojo ljubico.

Komentarji:

  1. petyka 09/09/2012 10:53

    Enostavno povedano, super knjiga! Res te prevzame, Nora Roberts res obvlada, več kot navdušena!!! Lp

Napiši komentar