Plimovanje

Plimovanje

Avtor: NORA ROBERTS
Serija: Chesapeake bay, 2.knjiga
Zvrst: S

Org. naslov: Rising tides

* * * * ½ 19 vote
Oceni knjigo:
4

Iz Cameronovega burnega življenja, polnega hitrostnih, popotniških in ljubezenskih avantur, nas avtorica trilogije popelje v tihe vode zaliva Chesapeake, kjer ribiči dan za dnem, leto za letom v gumijastih škornjih in debelih rokavicah krmarijo svoje čolne ter v ledeno hladnem jutru in dušeči soparnosti popoldneva potrpežljivo lovijo školjke ter nastavljajo vrše za modro rakovico. To je življenje Ethana Quinna, drugega od treh posvojenih sinov zakoncev Quinn.

Ethanovo otroštvo je bilo polno bridkosti in ponižanj. Bil je žrtev narkomanke, ki je nedolžno dečkovo telo in njegovo prestrašeno srce prodajala za trenutek omame. Znašel se je na samem robu človeškega čustvovanja: umor iz samoohranitvenega nagona in želje po maščevanju. Vendar ga je naposled vrtinec usode nepričakovano ponesel v toplo naročje družine Quinn. Fant je zrasel v moža z neverjetno samokontrolo, potrpežljivostjo in trdno voljo, da pozabi na otroštvo, vendar je vedel, da ga od agresije loči samo trenutna sprostitev nagonov. Ali bo osvojil srce ženske, ki jo ljubi že vse življenje? Bo njegova spolnost mejila na posilstvo?

Komentarji:

  1. maxim 23/04/2012 9:34

    Preberite in ne bo vam žal.

  2. sabina 04/07/2012 12:24

    Iz celotne serije mi je ravno zgodba o Ethanu najljubša!
    Koliko je Ethan moral pretrpeti zaradi svoje preteklosti in kako ga je odrešila Grace, ki je imela tudi travme. Dve zlomljeni srci sta se našli in se združili…. Sicer pa sramota, kako lahko tako starši ravnajo s svojim otrokom!! To zame ni noben starš, ampak pošast :S
    Sicer pa je res čudovita, zelo ganljiva ljubezenska zgodba, ki seže globoko v srce . Ocena: +5

  3. aja 17/01/2014 18:15

    Tudi tale mi je bila všeč :).

  4. Irena 01/09/2021 23:13

    Zelo se strinjam s komentarjem Sabine, zelo dobro so prikazana tudi čustva junaka – žrtve zlorabe in vsi težki dvomi glede srečnega, skupnega življenja z osebi,ki jo že tako dolgo ljubi…Čistih 5 *.

Napiši komentar