Rojena iz sramote

Rojena iz sramote

Avtor: NORA ROBERTS
Serija: Cancannon sister trilogy, 3.knjiga
Zvrst: S

Org. naslov: Born in shame

* * * * ½ 18 vote
Oceni knjigo:
4

Življenje Shannon Bodine se vrti okrog njene službe grafične oblikovalke v newyorški oglaševalski agenciji. Vendar se njen svet obrne na glavo, ko izve, da je njen pravi oče Thomas Concannon. Ker želi izpolniti zadnjo željo pokojne matere, se Shannon čeprav nerada, odpravi na Irsko, v okrožje Clare. Tam, sredi bujne pokrajine, prežete z legendami, odkrije ljubezen, ki ji je bila usojena …

“Svojega ljubega spoznam po njegovem koraku. Svojega ljubega spoznam po njegovem glasu.” – Irska balada

“Draga bralka, dragi bralec

Sanjala sem o Irski. O deželi, kjer čarobnost visi v meglicah, kjer temne, tuhtajoče gore varujejo skrivnosti in kjer se zelena polja in travniki nadaljujejo v neskončnost. In natanko to sem našla, ko sem prišla tja.

Tam je neka posebna lepota, v majhnih vasicah z značilnimi pubi in zavitimi ulicami, v vrvežu mest, kot je Galway, v pečinah, ki se dvigajo visoko nad oceanom, ter v poljih in travnikih, ki dremajo pod meglicami. Tam lahko najdeš preproste stvari …

V romanu Rojena iz sramote, zadnji knjigi v moji trilogiji Irska kri, sem hotela prvič na Irsko pripeljati žensko, Američanko. Shannon Bodine sem hotela dati njene korenine, njeno družino in ljubezen, ki bi bila takšna, kot so nasprotja in neminljivost Irske. Hotela sem ji dati čarobnost preprostih in veličastnih stvari.

In upam, da jih bom lahko dala tudi vam. Shainte oziroma na zdravje,

Nora Roberts”

Komentarji:

  1. maxim 24/05/2012 12:04

    Ta je pa zakon. Oziroma Murpphy je zakon.
    Ima zavidanja vreden moški karakter, zgodba pa poseben čar, zaradi njegovih sanj in videnj še iz časa otroštva. Ta vizija mu namreč daje moč, da mirno čaka na ljubezen svojega življenja, saj ve kako bo izgledala in da prihaja. Wauuuu………….odlično 5.

  2. G2 02/11/2012 11:56

    Vse tri kjnige iz Cancannon sister trilogy so lepe. Vsaka ima svoj čar.

  3. aja 17/01/2014 18:20

    Res je. Vse tri iz serije so zelo lepe. Meni so bile všeč :)

  4. Irena 16/11/2021 12:17

    Se zelo strinjam z G2, ko pisateljica opisuje lepote Irske, me kar zamika, da bi jo enkrat obiskala z vsemi njenimi skrivnostmi vred. Vse tri zgodbe (Rojena iz strasti; dolžnosti in sramote) so me iz nenehnih žalostnih in zaskrbljujočih novic vsakdana ponesle v drug svet – s problemi in težavami, ki se rešujejo s prijaznostjo in ljubeznijo…. Res vredno branja, moja ocena 5*.

Napiši komentar