Točno opoldne

Točno opoldne

Avtor: NORA ROBERTS
Serija: Novela
Zvrst: S

Org. naslov: High moon

* * * *   14 vote
Oceni knjigo:
2

Policistka Phoebe McNamara je vrhunska pogajalka pri osvobajanju talcev in dobro ve, kdaj in koliko ponuditi, čeprav zaradi tega tvega vse. Svoji karieri je podredila tudi družino, agorafobično mamo in izredno bistro sedemletno hčerko.

Poročnica Phoebe MacNamara, glavna pogajalka za policijski oddelek Savannah-Chatham, sreča Duncana Swifta, lastnika športnega bara, ko skupaj poskušata preprečiti, da bi samomorilski točaj, ki ga je Duncan odpustil, skočil s strehe.

Med Phoebe in Duncanom se pozneje spletejo čustva, kar Phoebe zmede, saj je popolnoma predana svoji sedemletni hčerki in agorafobični materi ter karieri in misli, da za ljubezen v njenem življenju ni prostora.

Stvari se še zapletejo, ko Phoebe na njeni policijski postaji pretepejo in pristane v bolnišnici. Napadalca odkrijejo in kaznujejo, a Phoebe še vedno dobiva grozilna sporočila. Jasno je, da nekdo ogroža njo in njeno družino, in Phoebe začne sumiti, da gre za nekoga, ki je povezan z enim od njenih prejšnjih primerov.

Duncana to ne preplaši in vztraja ob njeni strani, ko poskušata izslediti in ustaviti napadalca, ki v končnem obračunu točno opoldne zajame skupino talcev v draguljarni, med katerimi sta tudi Duncanova mama in svakinja.

Phoebe ohrani trezno glavo in razreši položaj s talci, še vedno pa sumi, da je vpleten nekdo, ki je povezan z enim od njenih prejšnjih primerov.

Komentarji:

  1. mantyy 24/04/2012 19:58

    Super zgodba, odlično opisovanje čustev junakov, lepo izpeljana zgodba, napeta, odlično prikazovano delo pogajalcev pod pritiski :)

  2. D 06/10/2013 17:58

    odlična zanimiva napeta zgodba :)

Napiši komentar