Tujka

Tujka

Avtor: DIANA GABALDON
Serija: Outlander, 1.knjiga
Zvrst: P, ZG

Org. naslov: Cross stitch

* * * * ½ 85 vote
Oceni knjigo:
93

Tukaj je zgodba, s katero se je vse začelo in v kateri spoznamo dve izredni osebi: Claire Randall in Jamieja Fraserja, v strastnem zgodovinskem romanu, ki za večno združuje živahno pustolovščino in ljubezensko zgodbo …

TUJKA

Piše se leto 1945. Claire Randall, bivša vojna bolničarka, se vrne iz vojne in se zopet snide s svojim soprogom na drugih medenih tednih. V enem od starodavnih kamnitih krogov, ki poseljujejo britansko otočje, stopi skozi stoječi kamen. Nenadoma je saksonka – ‘tujka’ – sredi Škotske, razklane od vojne in vojskujočih višavskih klanov, v letu našega gospoda … 1743.

Vržena nazaj v čas s pomočjo sil, ki jih ne razume, se Claire znajde ujeta v spletke in nevarnosti, ki lahko ogrozijo njeno življenje … in strejo njeno srce. Tu namreč spozna Jamesa Fraserja, mladega, postavnega škotskega bojevnika, in postane ženska, ki je razpeta med zvestobo in poželenjem … in med dvema povsem različnima možema v dveh nezdružljivih življenjih.

“Zgodba, ki pritegne in ogreje srce … bogato pričara deželo in izročilo Škotske.

Komentarji:

  1. Mrs. Darcy 19/08/2014 9:20

    Oba dela Tujke sem dobeseno požrla čez vikend.
    Tako dobra in napeta knjiga…da ti zastane dih.

    Opisi obdobja, pokrajine, ljudi in običajev so res pristni in nazorni, kot tudi slabe strani (krutost in realnost takratnega življenja). Zraven tudi obilica smeha, njihove izjave in nesporazumi so res zabavni.

    Jamie je pa itak nekaj najboljšega in popolnoma se strinjam s trditvijo: I don’t care if he’s a fictional character, I still want to marry him.

    Priporočam Tujko in komaj čakam na Kačjega pastirja.

    Se pa bojim, da nadaljevanka (čeprav sem prvi del pogledala in mi je bila res zelo všeč) enostavno ne bo mogla prikazat tega, kar zmore knjiga!

  2. maxim 19/08/2014 16:12

    Se čisto strinjam Mrs.Darcy. ” I want marry him too,” pa to gdaj češ, včeraj, danes, jutri, kadarkoli.

  3. Gea 02/10/2014 10:11

    Pozdravljene,
    Po knjigi je posnetaTV serija z naslovom Outlander. Predvajanih je bilo 8 delov prve sezone. Super je :) Čisto po knjigi. Ali jo je katera gledala?

  4. Mrs. Darcy 03/10/2014 8:29

    Jaz in Maxim jo gledava. O nadaljevanki je tudi odprta tema na forumu.
    Navdušena sem nad njo!

  5. mvugrac 04/02/2015 21:55

    Odlična knjiga, tek sam si je priuštila prošli tjedan, vidim da vi imate preveden i drugi dio :-) kod nas Algoritam još ne misli prevesti drugu, pa me zanima je li dostupna kod vas u knjižarama? Inače obožavam Gabaldonicu :-)

  6. Katarina 29/03/2015 10:06

    TUJKO in KAČJEGA PASTIRJA V JANTARJU sem prebrala že nekaj časa nazaj in knjige so me tako prevzele, da sem jih morala kupiti in jih imam na mojih knjižnih policah. So moje najljubše knjige. Po prebranih knjigah sem velikokrat premišljevala in skoraj sanjarila , da bi se premaknila v to obdobje ko sta delovala Jamie in Claire. Pravijo da so sanje dovoljene. Sem velika fenica Jamieja in Claire. Nadaljevanko sem tudi gledala pa vendar mislim, da so knjige veliko boljše….

  7. Rosanda Gandusio 27/07/2015 1:24

    Mene so te knjige čisto zasvojile tako, da berem že osmo knjigo Gabaldonove in je nadaljevanka, ki je čisto obnorela svet. Prvih 16 nadaljevank se je končalo in sedaj snemajo 2. serijo.To je kaćjega pastirja.

  8. Mrs Darcy 22/03/2016 15:27

    Po prebranih knjigah, ogledani prvi sezoni Outlanderja (ki je prav tako fantastična) sem se ponovno lotila branja tako Tujke kot Kačjega pastirja. In sem še enkrat popolnoma navdušena tako nad zgodbo, kot nad zapisom same zgodbe.

    Ponovno sem opazila, da ima avtorica neverjeten občutek za podrobnosti, počasen ritem zgodbe in ti ne preostane drugega, kot da se vživiš v tisto obdobje in uživaš maksimalno.

    In zgodbo začini res z dobrim smislom za humor.
    Njuna zgodba je pa za moje pojme še vedno ena najlepših ljubezenskih zgodb – ever!!!

    Zdaj se bom lotila še Voyagerja :D

  9. neja 23/03/2016 11:21

    Tudi jaz sem jo ponovno prebrala, nadaljevanke pa na žalost nisem gledala – pač ne gledam TV. In, kaj na rečem? Prebirala bi jo znova in znova, prav zaradi podrobnosti, katere je omenila MRS Darcy, saj stalno odkrivam kaj novega. Meni najljubša ljubezenska zgodba!!!!

  10. Cvetka 11/08/2016 12:46

    Tudi jaz sem pred časom prebrala oba dela Tujke in oba dela Kačjega pastirja in sta mi bila zelo všeč. Zdaj pa na nemški tv VOX vsako sredo ob 20.15 predvajajo dva dela Outlanderja. Priporočam ogled.

    Lp

  11. Strawberry 19/09/2016 16:19

  12. albo 30/09/2016 9:33

    Drage dame!

    Vse dele obeh knjig Tujke in Kačjega pastirja si lahko pogledate na Pop cornu, žal brez podnapisov. Jaz sem si potegnila vse dele druge sezone iz neke hrvaške spletne strani z podnapisi in sem včeraj pogledala zadnji del druge sezone.

    F.A.N.T.A.S.T.I.Č.N.O!!!!!!!!!

    Porabila sem samo 4 robčke…..(ha,ha,ha)

    Obožujem te knjige, pa tudi filmska uprizoritev ni slaba. Se že veselim nadaljevanja drugo leto.

  13. Zvezda 16/10/2016 18:49

    Se mogoče že ve, če bo katera založba nadaljevala s prevodi?

  14. Mvugrac 18/06/2017 23:09

    Buduci da su susjedi preveli jos jednu, procitala sam Vilin konjic u cilibaru i Putnik. Pogledala dvije sezone, jedva cekam trecu. Odusevljena sam.

  15. albo 01/11/2017 21:13

    Pozdravljene moje dame!

    Lahko si ogledate že 7 delov tretje sezone, ki je v knjigi pod naslovom Potnica ( pri nas je še ni). Najdete jih če greste na spletno stran Gledalica in vtipkajte Outlander pod pretraga in dobile boste 7 najnovejših delov Tujke. Fenomenalno kot vedno.

Napiši komentar