Whitney, moja ljubezen

Whitney, moja ljubezen

Avtor: JUDITH McNAUGHT
Serija: Serija Westmoreland, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Whitney. my love

* * * *   68 vote
Oceni knjigo:
42

Pod temnim, lenobnim pogledom Claytona Westmorelanda, vojvode Claymorskega, je Whitney Stone iz predrzne divjakinje odrasla v prelepo, čutno mlado žensko. Po bleščečem družabnem uspehu v pariški visoki družbi se mladenka vrne domov v Anglijo, da bi osvojila srce Paula, svoje mladostniške simpatije … vendar jo obubožani oče obljubi v zakon čednemu in ošabnemu vojvodi. Ogorčena Whitney na vsakem koraku kljubuje svojemu novemu gospodu. A tudi ko jo njegova vroča strast posrka v vrtinec porajajočega se poželenja, se Whitney ne more – in noče – odpovedati svojim sanjam o popolni ljubezni.

 

Komentarji:

  1. Micka 13/08/2013 7:07

    Meni se je zdela ena boljših knjig. Saj je res malo več zapletov, zato je pa malo daljša in prav nič dolgočasna. Toplo priporočal! Čista 5.

  2. brči 15/10/2013 8:22

    Mogoče kdo ve kdaj izide 3. knjiga? V angleščini je naslov Until you.

  3. Mrs. Darcy 06/08/2014 12:39

    Uspela sem prebrati tudi drugo knjigo te fantastične pisateljice in lahko še enkrat ponovim – čista 10-ka.

    Njeni opisi so nekaj neverjetnega, besedišče je fenomenalno in navdušena sem tako nad liki, kot nad vsebino in zapleti. Knjiga ima neko dodatno vrednost, ki jo najdem le malokdaj.
    Med branjem sem se smejala, jokala, jezila in hrepenela po še! Ko sem knjigo prebrala, me je spreletel lep in poln občutek, a v istem trenutku mi je bilo žal, da je ta izkušnja že za mano!

    Kraljestvo sanj je pri meni še vedno na prvem mestu, saj sem se dobesedno zaljubila v Volka. Vendar je Whitney takoj za njo!

  4. Ella 07/08/2014 6:28

    Se popolnoma strinjam z tabo, Mrs.Darcy. McNaughtova je ena redkih pisateljic tega žanra, ki me je popolnoma prevzela. V njenih zgodbah je nek žar, svežina, ki izstopa od poplave ostalih, – tako “enakih”.

  5. Mrs. Darcy 07/08/2014 8:18

    Sem full vesela, da nekdo deli moje mnenje ;)

    Jaz sem včeraj naročila še njeno Until you, saj MORAM izvedet, kaj se je zgodilo naprej. In je žal ni nikjer v knjižnici (niti ANG verzije, prevoda itak ni).

    Bi pa omenila, da je morala biti tudi prevajalka iz pravega testa, saj se vidi, da ni prevedeno čez noč, ampak z dušo.

  6. mvugrac 21/12/2014 20:49

    Wirhney,ljubavi moja, Kraljevstvo snova, Prije tebe i Tri čuda to su sve koje su prevedene u Mozaik knjizi i odlične su :-) :-)

  7. zarja 01/08/2015 14:41

    Knjiga je sicer dobra, a za moj okus je v njej dosti prveč zapletov. Na trenutke sem jo kar težko brala in enkrat sem celo podvomila, da mi jo bo uspelo prebrati. Sicer mi ni ravno žal, da sem jo vzela v roke, ampak za moj okus res PRVEČ zapletov…

  8. mvugrac 24/08/2016 12:26

    Poslije je izašla Jednom i zauvijek,Nešto prekrasno,a ova zadnja,koja me držala do jutarnjih sati budnom-Kao u raju,jednostavno me držala u neizvjesnosti od početka do kraja.Odlična!

  9. Ella 24/08/2016 14:48

    Se popolnoma strinjam – odlična!!! Škoda, da sta pri nas izšla samo dva naslova te pisateljice. Upam, da se bo pri kakšni naši založbi še kaj prevedlo in izdalo.

  10. S.Girl 15/11/2016 8:57

    Kaj naj rečem: “Kar je Tina Turner s skladbo The Best, je zame Judith McNaught s knjigo Whitney, moja ljubljena.” … Njeno doživeto pisanje me je dobesedno poneslo v tisti čas, v njihova življenja .. med branjem sem nedvomno čutila vsa možna čustva: smeh in solze, jezo in hrepenjenje, prezir in žalost, …

    Moj najboljši moment v knjigi: “Resnično, gospodična Stone,” je zavlekla Vanessa, “na moč nenavadno je naleteti na gosposko vzgojeno Angležinjo, ki je niso učili ne peti ne igrati glasbila. s katerimi spretnostmi se sploh lahko pohvalite?” “Whitney je mojstrska koketa,” se je strupeno oglasil Clayton in sam odgovoril na Vanessino vprašanje. “Govori več jezikov in nedvomno bi znala tekoče psovati v vseh. v šahu je kar dobra, v pasjansi je obupna, če ji vzameš bičevnik, je sposobna jahalka. Trdi, da je zelo spretna s fračo – za to veščino ne morem jamčiti iz prve roke; poleg tega je prepričljiva igralka – za to lahko jamčim. sem bil pošten do vas Whitney?” “Ne povsem, vaša milost,” je mehko odgovorila, in četudi se je smehljala, so jo skelele besede,s katerimi jo je kruto bičal. “V šahu sem goto več kot “kar dobra”. In če dvomite o moji spretnosti s fračo, vam jo z veseljem pokažem – pod pogojem, da boste vi moja tarča, kakor sem bila pravkar jaz vaša.”

    Kot pes in mačka, a noooro zaljubljena … The best …
    Zdaj si moram, moram, moram priskrbeti tretjo knjigo, zgodbo Stephana, brata Claytona …

  11. nani 27/07/2017 15:00

    Tudi če bi jo hotela, je zaradi njenih preko 700 strani ne moreš prebrati na mah,
    ampak zgodba me je držala, zapleti so si sledili, da komaj presekaš branje.
    Ona spet trmasta, kot je bila ženska v prvem delu in to je čar teh knjig. On jo komaj
    dohaja in zgodi se neizbežna globoka ljubezen. Čudovita zamisel… družinsko izročilo ob rojstvu naslednikov,
    kjer so zbrana pisma od prve vojvode Claymorske naprej in njihovih slik. Ganljivo. Zelo priporočam.

  12. Animina 19/03/2024 21:00

    Se strinjam z vsemi.
    Res dobra romanca.
    In da, res preveč zapletov, prav krutih zapletov.
    Vseeno: ena najboljših zg.romanc.

Napiši komentar