Pravila zaobljube

Pravila zaobljube

Avtor: CHRISTINA DODD
Serija: Governess Brides, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Rules of Engagement

* * * * ½ 36 vote
Oceni knjigo:
16

Kraljica Viktorija lahkoživemu prijatelju Devonu Mathewesu, grofu Kerrichu, zagrozi, da bo razkrila njegovo mladostno nepremišljenost, če si v družbi ne povrne ugleda. Razvratni grof se odpravi v Zaslužno akademijo za guvernante, da bi najel guvernanto za siroto, katere zaščitnik naj bi bil. Dejanje naj bi pripomoglo, da bi pridobil videz dobrotljivosti in spodobnosti.

Gospodična Pamela Lockhart, prepričana, da je varna pred zapeljevanjem, ker lahkoživce prezira, zakrinka svojo mladostno lepoto in sprejme Devonovo sramotno ponudbo za zaposlitev. Toda Pamela ni pripravljena na močan vtis, ki ga v njenem srcu pusti čeden in brezobziren grof. In tudi Devon je osupel, ko spozna, da ga privlači godrnjava guvernanta z debelimi naočniki in ostrimi moralnimi pridigami.

Medtem ko se bojujeta z močno medsebojno privlačnostjo, se okrog njiju odvijajo podlosti, ki neposredno prizadevajo Devonovo družinsko banko.
Hudodelci so morda tesno povezani z Mathewesovo družino in na obzorju je velik škandal. Medtem ko Devon skuša odvračati grožnjo, se izkaže, da
ga prisotnost guvernante in sirote, ki je guvernanti zelo prirasla k srcu, pri tem ovira. Devon je prisiljen izbirati med obema možnostma, a v vsakem
primeru bi bile posledice strašne.

Komentarji:

  1. aja 03/02/2014 17:14

    Zagotovo boljše kot njene sodobne. Sicer niti blizu kakšni Woodiwiss, Garwood, Kleypas, Foley,… dolgočasila ob branju se pa nisem :).

Napiši komentar