Grehi vikonta Sutherlanda

Grehi vikonta Sutherlanda

Avtor: SAMANTHA JAMES
Serija: Lord of Sheffield Square, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Sins of Viscount Sutherland

* * * ½   38 vote
Oceni knjigo:
62

Gray je brezobziren, predrzen, nevaren …
Moški mu zavidajo, ženske si ga želijo …
Claire si želi maščevanja …

Claire Ashcroft ima dober razlog, da sovraži vikonta Graysona Sutherlanda. Ta močno nepredvidljivi moški zloglasnega ugleda je odgovoren za smrt, ki ji povzroča globoko bolečino. Ubila bi ga, če bi ga mogla. Namesto tega bo za maščevanje uporabila žensko zvijačnost in čare. In ko bo globoko in nepreklicno zaljubljen vanjo, mu bo strla srce.
Njen načrt se uresničuje uspešno … Celo preveč uspešno.

Komentarji:

  1. A 06/03/2013 10:40

    Pozdravljene!

    Mogoče katera ve ali je na tematiko teh prečudovitih zgodovinskih romanc posnet kakšen film, to bi blo full dobro:)

  2. Q 06/03/2013 20:28

    O, to pa tudi mene zanima. In kje bi se ga dalo dobiti? Upam, da dobimo pozitiven odgovor.

  3. nencaaa 10/03/2013 13:50

    …..kupila sem žepno izdajo peko interneta…….prebrala na mah…….čakam na Cliva…..:D……bi pa mela eno pripombo glede cen žepnih knjig pri nas: zdijo se mi predrage glede na ceno trde vezave…….cene bi morale biti dostopnejše, tam pod 10 EUR…….v Ameriki se cene žepnic vrtijo tam nekje okrog 8 dolarjev…..

  4. dg 11/03/2013 9:47

    nekateri nikoli ne bodo zadovoljni. Jaz osebno moram pohvaliti založbo anuelara. Vedno prijazen odnos do kupcev in prijazne cene knjig. Knjiga ima sedaj ceno 13eur s tem da v knjigarni nudijo še 25% popust.
    Nekdo mora knjige tudi prevesti kar pa pri večini knjig v Ameriki ni treba. Če vam cena ni všeč pa kupite knjige v angleščini.
    Torej nobena ne ve če je posnet kakšen filem?

  5. mantyy 11/03/2013 10:15

    dg se popolnoma strinjam. Pri založbi Anuelara so res super in ugodni proti drugi knjigarni…
    Kolikor pa sem brskala glede filmov pa mislim da ni nobenega :(:(… so filmi od Jane Austen, pa od Sparksa….za naše “pisateljice” pa ni za izbrskat nč :(…samo kratki povzetki knjig :) če pa kaj posebnega najdem pa sporočim… Lp

  6. nencaaa 11/03/2013 12:38

    ….le za info…..pri založbi Učila stane npr. žepna knjiga Lorette Chase (ki je mimogrede večjega formata kot pri založbi Anu Elara) 10,99 €…….toliko za primerjavo……..vsi pa nismo blizu knjigarne AnuElare, da bi koristili popuste……saj vem, da je knjigo treba prevest in tudi to stane……..vendar so mi žepnice še vedno predrage proti trdi vezavi……sem le izrazila svoje mnenje pri katerem ni bil namen izražanje mojega nezadovoljstva…… vsem želim še naprej obilo užitkov pri branju ………

  7. Lady Starlight 11/03/2013 12:52

    Nencaa saj tudi preko spleta nudijo 20% popust to se pa že pozna, poleg tega so pa že naredili velik korak naprej, iz broširane so prešli na žepno. :) Vsak pa seveda ma svoje mnenje. Jaz kupujem trde vezave, ker res niso toliko dražje od žepnic in ker jih imam namen imeti za dolgo časa, pa še tak poseben čar majo, za mene so le trde vezave prave knjige.

    Glede Anu Elare se strinjam z dg in manty.

    Poleg tega sem pa že dolgo časa nameravala napisati, da se bralke ne zavedamo (tudi jaz se nekoč nisem) koliko izdaja ene knjige založbo stane, saj je čisto vse plačljivo od avtorskih pravic, prevajalke, do najmanjše sličice v knjigi in nič od tega ni poceni. Za to se mi tudi zdi prav, da strastne bralke knjige kupimo, vsaj v žepni izvedbi,saj le tako lahko založbam omogočimo hitrejše prevode za katere rabijo kapital in si jih ne sposojamo v knjižnicah. Smola Slovenije je to, da je malo prebivalcev in so zato male naklade knjig, v nasprotnem primeru mislim, da bi imeli več izvodov ter dostopnejše cene. Sem pa zato sama hvaležna za vsaki nov prevod. :D Ne vem, to je pač moje mnenje.

  8. nencaaa 11/03/2013 13:18

    …Lady Starlight tudi jaz bi si kupila trdo vezavo, pa si je žal ne morem privoščiti……zato se poslužujem knjižnic…..ampak se novih knjig ne da kar tako dobiti…….zato bolj poredkoma kupim kako žepno izdajo, ki mi je cenovno dostopnejša……..obstajamo tudi taki ljudje, ki radi beremo, pa bi si z veseljem kupili kako knjigo a si je žal ne moremo privoščiti……..tudi, ki kupimo kako žepnico, se moramo odreči stvarem, ki so nujne za preživetje……da bo bolj jasno moje mnenje o cenah knjig…….

    ……Lady Starligt pa hvala za razlago, kako poteka izdaja knjige……očitno ste dobro informirana……ali pa imate dobre zveze pri kaki založbi…… :D

  9. marjorie 11/03/2013 15:41

    Jaz sem na začetku svoje “bralne” poti kupovala prav vsako knjigo ( A.Quick, J. Garwood), ker sem mislila, da me bo konec, če jih ne bom imela. ;) In kar hitro so se začele polnit police, nato sem ugotovila, da to nikamor ne pelje, ne prostorsko ne finančno…če mi je kakšna prav posebno pri srcu si jo kupim ampak da bi kupovala vse po vrsti…Tu se moram strinjat z nencooo, zelo rada berem ampak dobro, da so knjižnice, saj so postali takšni časi, da si je treba včasih “od ust odtrgat” za kakšno stvar, ki ni nujna.

    Cene se od založbe do založbe kar precej razlikujejo :/

    Zakaj se ne zgledujejo po sosedih Hrvatih: tam izide mesečno 5 knjig (žepnic) po zelo ugodni ceni 29,90 kun ( okoli 4 €)…Izdajajo jih različne založbe in vsak lahko pride na svoj račun: od kriminalk do zgodovinskih, ljubezenskih itd.
    Pa da me ne bi katera narobe razumela: zelo sem hvaležna Anu Elari, da izda toliko knjig, da nam ne zmanjka čtiva. :)

  10. mantyy 11/03/2013 16:11

    tud js se pridružujem komentarjem, kupujem si res ne čisto vse knjige ker bi takrat bla že v takšnem minusu da glava peče, tiste top pisateljice pa le morem imet :D nekako ustvarjam svojo knjižnico…sem tud redna obiskovalka knjižnice…samo je pa stvar taka da če ne spremljaš nonstop čakaš res res res dolgo…ker tud knjižnice nimajo veliko denarja na razpolago za nabavo novih knjig oziroma imajo omejen “šparovček”…ker raje včasih od novih pisateljic prvo preberem knjigo in če mi je všeč si jo potem kupim…

  11. Lady Starlight 11/03/2013 18:05

    Ja, saj se tudi jaz strinjam z vsemi tremi, tudi jaz kupujem pač svoj žanr, zgodovinske romance, ki so mi zelo všeč in jih seveda večkrat vzamem v roko. Upam, da me niste narobe razumele, sem malo nejasno napisala vse skupaj. Se opravičujem.

    Nencaaa te čisto razumem in se strinjam s tabo. In ja vem kako je v teh časih. Jaz sem taka, da raje dam za knjigo, ki mi mora biti res ljuba, kot bi si kupila kaj drugega, verjetno bolj pomembnega, kar ni vedno glih dobro. :( Je pa res, da se je v teh slabih časih lažje odpovedati knjigi kot pa kaki stvari, ki je pomembna.

    Nencaaa vedno me je zanimalo kako poteka izid ene knjige in sem malo povprašala pri Anu Elari, ker so najbolj dostopna in prijazna založba, pa mi je gospa Irma lepo razložila in takrat sem se zavedala kako na drago to pride v resnici.

    Marjorie mislim (samo moje mnenje), da je problem v tem, da je pri nas bralna publika, ki knjige kupuje majhna, veliko manjša kot na primer na Hrvaškem in potem si tako nizkih cen ne morejo privoščiti, ker so naklade majhne, prevajalec, oblikovalec, pravice itd. se pa more vseeno plačati ne glede na naklado. V tem smislu imamo Slovenke smolo. :(((
    Bi pa bilo res lepo, če bi tudi pri nas bilo tako.

    Me pa zelo veseli, da imamo to stran, kjer se najdemo bralke romanc in lahko malo izmenjamo mnenja. :)

  12. nencaaa 11/03/2013 19:44

    …..zelo sem vesela, da imamo to stran na kateri izvemo kaj novega in si izmenjamo mnenja……..največje zadovoljstvo mi je ko kupim kako knijico…….čeprav bolj poredkoma……bi pa fajn bilo, da bi se oglasile kake bralke, ki knjig ne potrebujejo ali ne berejo več, da jih dajo v prodajo…….seveda po dostopni ceni…..:D……. jaz bi bila vesela, če bi prišla do kake knjige na ta način…….če bi imela denar, pa bi si itaq kupla vse knjige, ki jih imajo pri Anu Elari…..:D…..lp

  13. Lady Starlight 11/03/2013 21:34

    Wiiiii jaz tudi nencaa, res, pa da izmenjamo malo različne perspektive, mnenja o knjigah in o vseh, res super. Ker jaz sem prej mislila, da sem osamljen primer, namreč v mojem krogu prijateljic in znank, ni nobena strastna bralka. Celo na faxu slovenščine so se vse pritoževale ob branju. Jaz bi pa samo brala, brala in brala. :))

    Jaz nekaj mam, ker bi rabila prostor na poličkah in bi dala poceni, samo ne vem koliko bi te zanimalo, so pa moje knjige po večini vse v trdi vezavi. KAtere žanre vse bereš nencaa? Jaz samo zgodovinske romance in bi drugo vse dala vstran. Mam pa eno ali dve Quickkovi, samo v slabem stanju in tisti dve ti podarim, če želiš seveda? :)
    Mam od Stephanie Meyer vse 4 dele sage Twilight, pa neke kriminalke, pa eno od Nore Roberts. Mogla bi še malo prečikirati, ker te so ble brane samo 1x in sem že pozabila kaj vse mam.

  14. nencaaa 12/03/2013 10:26

    …..jaz nisem brala skoraj dvajset let……lani pa sem začela hoditi v knjižnico in zdaj vsak večer berem……..od lanskega maja sem prebrala nekje okrog 100 romanov……tudi jaz rada berem zgodovinske romance, vendar sem že razširila moj izbor čtiva…….berem vse kar je berljivo….. :D …….TV sploh ne gledam…..tako, da mi je kar nekaj novic ušlo kot npr. da je papež odstopil :D…….so me prijateljice vprašale, če živim na luni…….jaz pa: ne v knjigah….. :D……bi bila vesela vsakršne knjige, ki jo kdo lahko podari ali pa se zmenimo za primerno ceno…….lahko me kontaktirate na mail: aneri72@gmail.com…….

  15. maxim 12/03/2013 10:47

    Še moje skromno mnenje na zgornje komentarje.
    Ne samo, da je krog ljudi, ki kdaj pa kdaj kupimo knjigo majhen in je posledično zato knjiga dražja, tudi procent ljudi, ki so vključeni v knjižnico je majhen. Še pred uvedbo članarin, ko je bilo mogoče praktično zastonj do knjige, razen tistih dveh eurov za člansko izkaznico, mi je knjižničarka v eni od mariborskih enot lepo razložila, da je le 22% Mariborčanov članov kake knjižnice. Pa da ne boste mislile, da je stanje na področju cele Slovenije kaj boljše. Jaz sem bila kar šokirana, saj ni več kot 23%. Kaže, da res bolj slabo in malo beremo, pa še to takrat, ko nam sploh ni treba kupit knjige.

Napiši komentar