Ognjeni lord

Ognjeni lord

Avtor: GAELEN FOLEY
Serija: Knight Miscellany, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The lord of fire

* * * * ½ 55 vote
Oceni knjigo:
52

Lord Lucien Knight je tajni britanski vohun, ki svoje informacije pridobiva na razuzdanih zabavah, ki jih prireja v svojem podeželskem dvorcu. Ko se z njim na enega od takih dogodkov odpravi tudi vdova lady Glenwood, za njo pride njena svakinja Alice ter zahteva, da se žena njenega pokojnega brata nemudoma vrne k svojemu bolnemu sinu. Pretkanega Luciena Alicina nedolžna lepota prevzame, zato zahteva, da ena od dam ostane v njegovem dvorcu. Alice, ki se zaveda, da njen nečak najbolj potrebuje mamo, privoli in med njima se splete iskrena navezanost, podžgana z neustavljivo privlačnostjo, ki ju privede do zaroke. Lucien medtem izve, da je njegov dolgoletni sovražnik, francoski vohun Bardou, za katerega je mislil, da je mrtev, živ in da je prišel v London. Lord zato poroko prestavi in Alice naroči, naj na podeželju počaka, da nevarnost mine. Bardouju se uspe infiltrirati v londonsko visoko družbo in osvojiti lady Glenwood, ki jo je nameraval uporabiti kot vabo za Luciena, potem ko bo jedro Londona po naročilu ameriških zaveznikov pognal v zrak. Užaljena Alice vseeno prispe v London k svoji svakinji in nečaku. Znajde se sredi spopada med lordom Lucienom in Bordoujem, ki se konča z nesrečno smrtjo lady Glenwood, a srečnim koncem za zaljubljeni par.

Komentarji:

  1. G2 03/01/2014 13:50

    Se pridružujem gornjim komentarjem o založbi Meander. Pri Anu Elari pa so lansko leto malo (nič) izdali. Upam, da bodo letos nadlajevali z izdajami novih knjig priljubljenih avtoric.

  2. Mrs. Darcy 15/12/2014 14:14

    Kot sem videla že po prvi prebrani knjigi, je Foley res odlična pisateljica s fantastičnimi liki in zgodbo.
    In ta je bila meni še bolj všeč od Vojvode.
    Tako vsebina, kot Lucien sta mi popolnoma pisana na kožo. Komaj čakam brata :D

    Čista 5!

  3. akasha 13/01/2016 17:35

    odlična zgodba

  4. neja 14/01/2016 10:11

    Knjige Gaelen Foley so mi praktično vse strašansko všeč. Pravkar sem ponovno prebrala Vražjega markiza, ki ga je izdala Anu elara in si zelo zelo zaželela nadaljevanje te serije. Mogoče katera ve – se me bo kakšna od založb usmilila in izdala še kaj od te čudovite pisateljice?

  5. Ciara 07/08/2021 0:30

    Odlična zgodba, odlični liki. Nimam besed za opisati. Zelo jo priporočam. Škoda da je Samo 8 knjig od te avtorice. Če bi bilo več, bi jih z veseljem in navdušenostjo prebrala. Ocena 5/5

  6. Lady Starlight 04/10/2021 19:06

    Ciara, imam veselo novico – v novem letu pri založbi Hiša knjig dobimo novo zbirko od Gaelen Foley.

  7. Pikajla 04/02/2023 15:33

    Dober zaplet.
    Zanimiva, z malo vohunske in erotične tematike, do samega konca zgodbe.

Napiši komentar