Zadnji fant

Zadnji fant

Avtor: NORA ROBERTS
Serija: Inn BoonsBoro Trilogy, 2.knjiga
Zvrst: S

Org. naslov: The last boyfriend

* * * *   13 vote
Oceni knjigo:
9

Owen je organizator v klanu Montgomery in vodi družinski posel z železno roko. Čeprav se vsi norčujejo iz njega zaradi svoje obsesije z listki, bo prav zaradi tega otvoritev po načrtu. Edina reč, na katero Owen ni računal, je Avery McTavish…
Averyna najljubša picerija je nasproti gostišča, zato lahko nemoteno spremlja njegovo osupljivo obnovo – tako kot Owena, ki ji postaja ponovno všeč. Ker je bil njen prvi fant, ga ni nikoli pozabila. A privlačnost do njega je vse prej kot nedolžna.

Ko Avery in Owen previdno poglabljata svoj odnos, otvoritev gostišča ponuja razlog za slavje. A Owenovo delo se je šele začelo, kajti prepričati Avery, da se odpre, bo veliko bolj zahtevno delo kot je pričakoval.

Bo njen prvi fant tudi zadnji?

Komentarji:

  1. lunca 14/04/2013 14:12

    Čarobnost zgodbe ustvarja like, ki puščajo za sabo močne prijateljske sledi. A to niso kot stopinje v snegu, ki jih prvi sončni žarki stopijo, ampak so trdni odtisi nesebične povezanosti, saj jih tudi minljivost časa ne zmore zabrisati.
    In če ima kot statist, veliko vlogo prijateljstvo, je glavna dodeljena prebujajoči ljubezni, okrepljeni v okolju romantičnega gostišča Boonsboro, kjer z lepimi opisi dobiš občutek prisotnosti, vseh hotenj in vseh skrivnosti.

  2. sabina 29/04/2013 11:24

    Ni me preveč pritegnila. Ni pravega zapleta, edino scena z duhom Elizabeth je bila najbolj zanimiv del knjige, drugače pa zgodba kot taka nič posebnega. Upam, da bo Ryderjeva zgodba boljša.

  3. tinkibinki 02/06/2013 18:58

    joj men je pa tale serija tako dolgočasna

  4. MOJCA 15/06/2013 21:31

    prebrala sem sva dela ZADNJI FANT. KONČALA SE JE ZELO ČUDNO – NI BILO RAZPLETA. A OBSTAJA ŠE KAKŠNO NADELJEVANJE ZGODBE.

  5. lunca 16/06/2013 0:15

    @MOJCA, ja … to je trilogija in zadnja knjiga bo še o tretjem bratu. Tam se bo verjetno tudi vse razpletlo, predvidevam, da misliš zadevo z duhom Elizabeth.

  6. vijolica 21/09/2013 17:05

    Ta zgodba mi je bila boljša kot prva. Komaj čakam da dobim v roke še tretji del, se mi zdi, da bo najbolj zanimiv.

  7. lunca 20/11/2013 18:07

    @Katja … v prvem delu je zasnovana neka osnova celotne zgodbe. Vsaka knjiga pa opisuje enega od bratov v iskanju svoje ljubezni. V vseh treh delih srečujemo iste osebe in njihove zaplete in razplete, ki si časovno sledijo. Jaz bi vsekakor brala po vrsti, saj drugače lahko za kakšen dogodek izveš prej ali pa boš morala razmišljati za nazaj. Še posebej postranska zgodba o duhu Elizabeth, se v vsaki knjigi nadaljuje.
    To je moje mnenje, od tebe pa je odvisno kako se boš prilagajala zgodbi. :)

  8. Irena 06/02/2022 16:59

    Meni je bila zgodba všeč, saj sem se tako zabavala ob duhovitih dialogih, kot tudi zamislila ob objektivno čustvenih težavah Avery zaradi matere, ki jo je v rani mladosti kar čez noč zapustila in ji povzročila nezaceljeno rano še v odrasle dni. Kdor je imel srečno otroštvo in odgovorne starše, to njeno travmo mogoče malo težje razume in se tako zdi premalo zapletov v zgodbi. Vendar je celotno Averyjino ravnanje (še posebno v ljubezni) v marsičem pogojeno z ravnanjem njene matere, saj je Avery dolgo časa prepričana, da “je manj”, da ona sama ni bila dovolj, da bi njena mama ostala pri vdanem in prijaznem možu in očetu – vsaj zaradi nje… Robertsova v več zgodbah lepo pokaže, kakšno škodo otrokom lahko povzročijo neodgovorni in sebični starši, oz. eden od njih. Moja ocena zvezdic: 4+.

Napiši komentar