Moj vražji markiz

Moj vražji markiz

Avtor: GAELEN FOLEY
Serija: Inferno Club, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: My Wicked Marquess

* * * * ½ 51 vote
Oceni knjigo:
44

Da bi svoji družini povrnil ugled, se markiz Rotherstone poda na svojo dotlej najnevarnejšo nalogo – lov na popolno nevesto.
V očeh londonske družabne smetane je društvo Pekel spotakljiv klub moških, ki jih ne sme poznati nobena spodobna mlada dama. A v resnici so ti možje, četudi se jih v javnosti drži sloves, da se pečajo z razvratom in pohujšljivostjo, hrabri bojevniki, ki bi zastavili življenja, da bi obvarovali kralja in domovino.


Markiz Rotherstone se odloči, da je čas, da svoji rodbini povrne ugled. Zaveda se, da ima kot član zloglasnega društva Pekel na voljo le eno možnost, da se opere v očeh visoke družbe; za ženo mora vzeti ljubko mladenko iz neoporečne družine, predvsem pa z brezmadežnim slovesom.


To nikakor ni Daphne Starling! Res je dekle mamljivo lepo, toda snubec, ki ga je zavrnila, je vrgel senco na njeno dobro ime. Vendar pa se Max ne more upreti njenim čarom – in ne izzivu, da londonskim opravljivkam dokaže, da se motijo. Vse bo storil, da bo osvojil roko svoje izbranke in ji pokazal, da je včasih tudi vražji markiz iz primernega testa za čudovitega moža.

Komentarji:

  1. aja 11/06/2013 9:35

    Knjiga mi je bila všeč. Sicer so mi vse tri iz prve serije boljše od Vražjega markiza, toda tudi tale ni slaba. Všeč sta mi temačnost in skrivnostnost Maxa, za malenkost pa zmanjka tiste strasti…. Malo me je zmotil konec, ker ti obenem da vedeti, da lahko še kaj pričakuješ, po drugi strani se pa vprašam ali je to to, kar se Daphne in Maxa tiče….Upam, da nisem preveč napisala…. :/. No, če sem prvi seriji dala oceno 5, jo dam zdajle 4+.
    Zdaj pa komaj čakam drugo knjigo!!! Lady Starlight, a veš, kdaj bo?

  2. Lady Starlight 11/06/2013 14:11

    Zanimivo, meni sta se ša zdela tak zaljubljena, da nimam dvoma, da bo njuna ljubezen trajala. :D Je pa res, da je konec že pripravljen za zečetek druge knjige. ;)
    Joj, točnega datuma ne bi vedela, vem pa, da je druga knjiga že prevedena, tretja pa v prevajanju. :) Ampak odvisno je pa od tega, ko da avtorica zadnjo zeleno luč. ;) Upajmo, da bo čimprej. :D

  3. aja 11/06/2013 18:39

    Daleč od tega, da se mi nista zdela zaljubljena, vsekakor sta. Tudi sama ne dvomim, da njuna ljubezen ne bo trajala. Mi so bile pa prve tri za odtenek bolj strastne. Ponavljam, tudi tale je fantastična.
    Je pa pisateljica definitivno zadela, ko je napisala tak konec, zdaj ne morem dočakati nadaljevanja!!! :D
    Uh, me pa veseli, da je druga knjiga že prevedena, tretja pa že v prevajanju :) :) Komaj čakam!!!! You made my day Lady S.;)

  4. sabina 11/06/2013 19:15

    O, hvala za dobre novice, Lady Starlight, zelo si nas razveselila!
    Mene pa še čaka branje Mojega vražjega markiza, morda začnem že danes zvečer ;) potem poročam!

  5. Lady Starlight 12/06/2013 8:44

    Malenkost Sabina. :)
    Jaaa, ti kar, potem pa poročaj, da vidimo kakk ti je bila knjigica všeč. :)

  6. sabina 13/06/2013 9:36

    Zgodba je sicer duhovita, napeta zlasti proti koncu in lahkotnejša od serije Knight Miscellany, ampak zgodbi po moje nekaj manjka do odlične zgodbe, na določenih mestih se mi zdi, da avtorica malo hiti, na nekaterih mestih pa malo preveč “naklada”. Ne me razumeti narobe, knjiga je zelo dobra, se tekoče bere, ampak meni se zdi serija Knight Miscellany vseeno boljša.
    Ocena: dobra 4!

  7. Anu Elara 13/06/2013 13:36

    Ja, saj tudi meni je tista serija ful boljša, to ni primere,samo me je pa tu tudi Max očaral, Daphne je pa bila prava nagajivka. ;)

  8. sabina 13/06/2013 18:52

    To pa se strinjam: tale Daphne je pa od vraga in tudi pravi srček, če se lahko tako izrazim. Max se mi je pa zdel izgubljen (še zaradi mračne preteklosti) in neljubljen, dokler ga ne reši Daphne s svojo iskrivostjo. To je pa največji plus te zgodbe!

  9. Lady Starlight 13/06/2013 20:29

    Jaaa, res pravi srček. Max je imel določene komplekse ja, počutil se je neljubljenega od vseh, ampak mislim, da Daphne to popravi. ;) Meni je bil Max kot lik zeloooo všeč, se vidi, da je oboževal Daphne, je vse naredil zanjo. :D

  10. Katarina 14/06/2013 13:47

    Vse njene knjige so sedaj prevedene so zelo berljive, tako tudi markiz. Knjigo sem prebrala na dušek in si želim še takšnih knjig. Zgodovinske romance me na splošno zelo privlačijo…..:@

  11. Q 30/06/2013 22:41

    Tudi mene zg. romance zelo privlačijo. Knjiga je odlična! Veliko strastnih ljubezenskih prizorov.
    Komaj pa čakam nadaljevanje.

    Meni so bile vse njene odlične!

    Veliko sreče in da čim prej dobimo v roke nadaljevanje!
    Lady St., lepo prosim sporoči čim prej dobro novico! :)

  12. Lady Starlight 01/07/2013 8:23

    Heheh Q upam tudi jaz, da jo bom lahko čimprej – tudi meni je namreč bila zelo všeč ta knjigica in zelooo strastna kot si napisala. :)

  13. yudi 18/07/2013 14:58

    Super knjiga, sem jo kar na hitro prebrala. Glavna lika sta zelo močni osebnosti, ki ju poveže neustavljiva medsebojna privlačnost. Res bi bilo fino, da bi nadeljevanje kaj kmalu izšlo, ker me res zanima zgodba o Zveri.

  14. jana 23/07/2013 10:00

    Knjiga je enkratna. Čista 5!!!!! Všeč mi je bilo to dogajanje v ozadju, kot je skrivnostni Red in Prometejci. Pričakovanje o nadaljni zgodbi o Zveri je pa tdi veliko. LP vsem bralkam!!!!

  15. sandra 20/08/2013 13:53

    Super knjiga, jaz bi ji dala čisto 5. V bistvu mi je všeč kako je pisateljica že v prvi knjigi predstavila vse junake, kako je povezala vsa dogajanja… Konec mi je pravtako všeč, ni običajen, je takšen da komaj čakam, da dobim v roke drugo knjigo in ne dvomim, da se drugi del nebo končal enako kot prvi, da bomo nestrpno pričakovale nadaljevanje v tretji knjigi. Upam tudi, da bo knjiga o Drake-u.
    Lep pozdrav vsem :-)

Napiši komentar