Vražje nakane

Vražje nakane

Avtor: ELIZABETH HOYT
Serija: Maiden Lane, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Wicked intention

* * * *   53 vote
Oceni knjigo:
34

Temperance Dews takšne ponudbe ne more zavrniti. Odkar je dom za osirotele in zavržene otroke izgubil zavetnika, se z bratom, s katerim dom vodita, borita s hudimi finančnimi težavami. Temperance se nadvse trudi, da jim doma ne bi bilo treba zapreti, saj ga njihova družina vodi že več generacij. Ko se torej nekega večera v njeni dnevni sobi nenapovedano pojavi Lazarus Huntington, razvpiti lord Caire, in ji razkrije svojo ponudbo, Temperance privoli. Vodila ga bo po poteh St. Gilsa, kriminalnega londonskega predela, v katerem živi, on pa jo bo v zameno predstavil bogatim plemičem, potencialnim zavetnikom doma.

Izključno poslovno sodelovanje pa kmalu doživi nadgradnjo, saj se tako Caire kot Temperance vedno bolj zavedata telesne privlačnosti, ki vzbrsti med njima …

Komentarji:

  1. Lady Starlight 25/10/2013 6:25

    Prebrala. Moram rečti, da se knjiga precej razlikuje od sedaj prebranih, središče dogajanja je namreč v revni četrti (jaz sem bolj navajena in preferiram bogate soseske s plesi in rezidencami), nekaj elementov je zame celo motečih (on ima srebrne lase, kljub 35. letom!!!! – sem ga vizualno itak spremenila; dama je vdova, vajena trdega življenja …). Ampa če pogledam celoto knjige, mi je pa bila kljub vsemu temu zelo všeč, sem jo prebrala v enem dihu. Je tudi daleč najbolj strastna od vseh do sedaj prebranih, meji že na erotiko, ampak prefinjeno erotiko in ne prostaško tipa Pam Rosenthal. Komaj že čakam nadaljevanj. :)))

  2. lilija 25/10/2013 8:01

    Zame pa je bila po svoje zanimiva ravno zato, ker se je odmaknila od visoke družbe in le redko zaznamo dogajanje t.i. tona (visoke družbe).
    Temperance s svojo družino poskuša pomagati sirotam revnih četrti, da bi sami ne zašli nazaj v leglo kriminala in bede, po drugi strani pa vsega zajedljiv, na trenutke vulgaren lord Caire z zvijačo poskuša pridobiti Temperance. Nehote se oba izpostavita nevarnosti, hkrati pa čutita, da se privlačita.
    Vsak s svojo preteklostjo in skrivnostjo sta drug drugemu pravzaprav v oporo.
    Knjiga je res polna strastnih prizorov, tako da imaš na trenutke občutek, da si dogajanje Crossfire prestavil v 18. stoletje :) .
    Sem pa malo pregledala po spletu in v kolikor bodo še prevajali, nas čakajo še zanimiva nadaljevanja. Vsak izmed članov Temperancine družine nosi svojo skrivnost, ravno tako pa tudi osebe, ki jih kot stranske like srečamo ravno v tem romanu :)

  3. yudi 25/10/2013 10:33

    Res super knjiga, že dolgo me ni ZG romanca tako pritegnila. Vredna branja!

  4. G2 25/10/2013 10:37

    Super knjiga, komaj čakam nadaljevanje.

  5. Lady Starlight 25/10/2013 12:13

    Lilija jaz sem vprašala in bodo najverjetneje prevedli celo serijo, prav tako pri Julii Quinn in Loretti Chase Dressmaker serijo. Jeeeey. :D

    Drugače se pa strinjam z vsemi vašimi komentarji. :)

  6. lunca 25/10/2013 13:44

    Knjiga je res drugačna od ostalih zgodovinskih romanc, ki smo jih vajene, vendar na dobrodošel način. Včasih je dobro pogledati tudi na drugo stran blišča in vsesplošne lepote, kar ta zgodba nedvomno nudi. Nevarnost in strast si gresta z roko v roki, kar naredi zgodbo napeto, a hkrati zelo čutno zapeljivo.
    Meni je bila zgodba všeč in se že veselim nadaljevanj. :)

  7. aja 01/11/2013 18:41

    Knjiga je res drugačna od ostalih zgodovinskih romanc. Meni čudovita :). Ker so bralke v predhodnih komentarjih že tako lepo povzele bistvo zgodbe, kaj več kot to, da mi je bila resnično všeč, nimam za dodati :)

  8. sabina 02/11/2013 16:14

    Zgodba je tekoča, dinamična, hudo strastna in erotična, je nekaj posebnega.
    Okolje je drugačno, kot smo ga vajene, ampak meni je ta sprememba zelo dobrodošla. Kot pravi Lunca, je treba kdaj pokukati preko bogatega sveta v revnejše okolje, kjer je boj za preživetje nekaj vsakdanjega. Nevarnosti prežijo na vsakem koraku…tudi v obliki privlačnega gospoda, ki išče morilca.
    Lord Caire, srebrnolasi vrag, ki v sebi skriva demone in na drugi strani Temperance, temperamentna in marljiva skrbnica otroškega doma , ki v sebi nosi greh, za katerega se pokorava. Lazarus sprevidi, da se pod krinko “mučenke” skriva erotična in svobodomiselna ženska. In, ko se zapleteta v lov za morilcem, se zapleteta tudi v medsebojno igro strasti…..ali bosta drug drugega rešila….ali uničila?
    Tudi stranski junaki so zelo zanimivi, predvsem mi je pritegnil pozornost “Očarljivi” Mickey O`Connor….hm, ta bi potreboval kakšno precej trmasto žensko, ki bi ga krotila.
    Se že veselim nadaljevanj :)

  9. Lady Starlight 02/11/2013 16:40

    Woaaah, Sabinaaa, navdušena tako nad knjigo kot tvojim komentarjem, hihih, se vidi, da te je knjiga prevzela, da si jo tako lepo opisala. <3

  10. sabina 02/11/2013 21:26

    @Lady Starlight: Knjiga je res nekaj posebnega, ne moreš je opisati v enem stavku ;)
    Ja, priznam, Vražje ukane so me potegnile noter in se že veselim nadaljevanja.

  11. jana 04/11/2013 20:05

    Zelo všečno branje. Precej odstopa od običajnih klasičnih zgodovinskih romanc. Prav poživljajoče.

  12. maxim 11/11/2013 19:48

    Vražje nakane so……………………….vražje dobro branje in pika.

  13. Lady Starlight 11/11/2013 21:19

    Heheh, kratko in jedrnato, predvsem pa resnično povedano!!! :D

  14. Inge 13/11/2013 13:52

    se strinjam s komentarjem maxim! :)

    drugače pa mi je pri knjigi všeč tudi predzgodba na začetku vsakega poglavja.. mogoče malo izven dogajanja ampak vseeno zanimiva “pravljica” :) enako mi je všeč pri Julii Quinn “tračarski časopis” in vsakokrat ugibam, če je že znan lik urednica ;)

  15. akasha 20/11/2013 14:30

    lepa in čustvena zgodba;knjigo ne odlozis,dokler jo ne preberes do konca…

Napiši komentar